avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate sds

Activitate sds

Discuție Pensie militara
Va rog sa-mi comunicati daca pentru un pensionar militar, cu decizie 2011,cu pensie de invaliditate gr 3, stagiul complet de cotizare luat in considerare la stabilirea cuantumului pensiei este cel de la data emiterii deciziei sau stagiul din anexa 6?
Pensia de invaliditate se impoziteaza?
Va multumesc!
In anul 2011, Consiliul Local din localitatea in care locuim a reactualizat chiriile locuintelor ANL in baza Legii 152/98 si HG 962/2001. Elementele de calcul pentru stabilirea cuntumului chiriei sunt: amortizarea, cheltuielile cu reparatii curente, reparatii capitale si cheltuieli administrare.
Valoarea de inlocuire a imobilului utilizata la calculul chiriei este in suma de 80.722,17 Ron, iar valoarea de amortizare este calculata pentru o perioada de 30 ani, in suma de 2690,73 Ron/an. Este corect ca perioada de amortizare pentru un imobil destinat locuintelor sa se calculeze pentru 30 ani? De asemenea, va rog, sa ma ajutati si cu urmatoarea nelamurire, daca in perioada 2003-2011, Consiliul local nu a efectuat niciun fel de reparatii curente, reparatii capitale la imobilul mentionat si nu are nici cheltuieli de administrare ( nu avem administrator bloc, femeie de serviciu, etc...) este corect sa fim obligati sa platim aceste cheltuieli in cuantumul specificat in legislatie ( 0,4% din valoarea de inlocuire reparatie curente/an, 0,51% din valoarea de inlocuire reparatii capitale /ansi 0,2% din valoarea de inlocuire cheltuieli de administrare/an)?