avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare imobil

In anul 2011, Consiliul Local din localitatea in care locuim a reactualizat chiriile locuintelor ANL in baza Legii 152/98 si HG 962/2001. Elementele de calcul pentru stabilirea cuntumului chiriei sunt: amortizarea, cheltuielile cu reparatii curente, reparatii capitale si cheltuieli administrare.
Valoarea de inlocuire a imobilului utilizata la calculul chiriei este in suma de 80.722,17 Ron, iar valoarea de amortizare este calculata pentru o perioada de 30 ani, in suma de 2690,73 Ron/an. Este corect ca perioada de amortizare pentru un imobil destinat locuintelor sa se calculeze pentru 30 ani? De asemenea, va rog, sa ma ajutati si cu urmatoarea nelamurire, daca in perioada 2003-2011, Consiliul local nu a efectuat niciun fel de reparatii curente, reparatii capitale la imobilul mentionat si nu are nici cheltuieli de administrare ( nu avem administrator bloc, femeie de serviciu, etc...) este corect sa fim obligati sa platim aceste cheltuieli in cuantumul specificat in legislatie ( 0,4% din valoarea de inlocuire reparatie curente/an, 0,51% din valoarea de inlocuire reparatii capitale /ansi 0,2% din valoarea de inlocuire cheltuieli de administrare/an)?

Alte discuții în legătură

Inchiriere locuinta Alinne Alinne In art.31 din legea 114 se intelege ca :„Chiria practicată pentru locuinţe va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, ... (vezi toată discuția)
Calcul chirie anl ellena22 ellena22 am fost repartizati pt o locuinta anl cu 63 de mp, apartament cu 2 camrere si chiria fixata este de 210.00ron. in baza a ce s-a calculat o chirie la valoarea ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)