avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate sburlea corina

Activitate sburlea corina

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Vă supun atenției următoarea speță:
1. Petru se căsătorește cu Florica, au un copil împreună (Geta) și întocmesc un contract de cumpărare în rate a unui apartament.
2. Moare Florica și nu dezbat succesiunea.
3. Petru se recăsătorește cu Ana și continuă să plătească ratele amândoi până la achitarea totală a valorii apartamentului.
4. Moare Petru și nu se face nici până în prezent succesiunea.
5. Rămân să locuiască în apartament fiica de 50 ani a defunctului Petru împreună cu cea de-a doua soție – Ana.
În tot acest timp, de la moartea defunctului Petru, ele nu au mai plătit nici un leu la asociația de proprietari și s-au adunat sume mari pentru care asociația le-a acționat în instanță deja de două ori și mai urmează, cu siguranță, un alt dosar pentru recuperare debit la perioada următoare.
Geta nu vrea să plăteasă nimic, Ana a plătit o parte din datorii, dar nu suficient cât să acopere restantele, penalitățile, taxele de avocat și executor judecătoresc etc. Precizez că Ana nu este proprietarul apartamentului și nu are nicio datorie să o întrețină și să-i plătească Getei partea din datorie.
Exista posibilitatea de a vinde apartamentul în înțelegere cu cumpărătorul și de a achita taxele de succesiune și datoriile aferente apartamentului dar Geta nu vrea să vândă și datoriile se acumulează.
Care credeți că ar fi soluția cea mai bună ca Ana să nu rămână cu datorii ținând cont de faptul că este pensionară, cu o pensie de 2000 lei?
Cine poate cere vânzarea apartamentului prin scoatere la licitație?
Aștept răspuns și vă mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Protectia datelor in fotografii
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pozele de grup facute cu ocazia unor evenimente/intalniri organizate de o institutie pot fi postate pe site-ul acesteia sau pe pagina de facebook.
Este necesar consimtamantul persoanelor (copii si/sau adulti) ce se pozeaza?
Va multumesc.
Actiunea a fost promovata pe procedura speciala. M-am lamurit si tin sa va multumesc.
Va multumesc frumos.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie si anume: daca, in cursul unui proces de evacuare a unui garaj (eu avand calitatea de reclamant), paratul poate face prin intampinare si o cerere reconventionala prin care solicita o suma de bani reprezentand, chipurile, imbunatatiri aduse garajului in timpul desfasurarii actiunii mele de revendicare a garajului .
Mentionez ca, prin hotararea data de instanta competenta in procesul de revendicare, eu sunt proprietarul garajului cu conditia platii unei contravalori a constructiei, valoare stabilita prin expertiza si deja platita prin executor judecatoresc.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Efectul accesiunii imobiliare
Va multumesc.
Buna seara.
Vă rog să mă sfătuiți cum să procedez în situația în care am câștigat procesul (apelul prin schimbarea în totalitate a hotărârii atacate iar recursul le-a fost respins prin hotărâre definitivă) prin efectul accesiunii imobiliare, dreptul de proprietate asupra garajului edificat pe terenul meu, cu acordarea către pârâți a despăgubirilor, stabilite de instanță, pentru construcția garaj. Vreau să plătesc această sumă pârâtului dar acesta îmi spune să vorbesc cu fiul lui că lui i-a dat (sau i-a vândut) tot.
1. Cum pot să plătesc această despăgubire dacă ei nu vor să-mi ia banii și nici nu cunosc contul lor bancar ca să pot depune suma respectivă? Fără această plată nu pot înscrie dreptul de proprietate în cartea funciară.
2. Pârâții trebuie să-mi plătească cheltuielile de judecată care reprezintă aproape 75% din suma pe care trebuie să le-o dau eu. Pot să le plătesc numai diferența dintre despăgubirea pe construcția garaj și cheltuielile judecătorești?
Menționez că nu am reușit să am o discuție cu ei.
Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Vă mulțumesc pentru răspunsurile date.