avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan.bobolea

Activitate bogdan.bobolea

Buna ziua, este permisa instalarea de camere video in cabinetele consilierilor scolari / psihologilor din scolile si liceele private ?
Din pacate, Irlandezii nu sunt din irlanda de Nord. Va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, am alte lucruri mult mai serrioase decât să pierd timpul aruncând cu pietre în lac. Irlandezii (donaturii şi persoana împuternicită de aceştia) s-au dus la un notar irlandez, au semnat procurile în faţa acestuia, notarul a certificat autenticitatea documentelor semnate şi le-a apostilat. Procurile au fost redactate biligv de la bun început. Eu m-am prezentat cu documentele la persoanele menţionate în primul meu mesaj pentru a pregăti terenul înaintea sosirii irlandezului care este împuternicit să facă donaţiile.
Buna ziua,

Niste cetateni straini vor sa doneze niste imobile (apartamente, case si terenurile aferente) unei institutii a statului roman.

Au redactat procurile bilingve, au mers la un notar din tara lor de origine unde le-au autentificat si apostilat.

Cinci notari din orasul in care sunt proprietatile plus unul din Bucuresti au refuzat sa le ia in considerare spunand ca procurile trebuie semnate la Ambasada Romaniei din tara respectiva.

Oare acesti notari nu cunosc faptul ca Romania a semnat Conventia de la Haga cu privire la recunoasterea reciproca a actelor ?

Am luat legatura cu doi avocati, cu Uniunea Notarilor din Bucuresti, cu Prefectura din judetul respectiv. Persoanele contactate au spus ca apostilarea este buna, dar ca nu pot influenta / forta notarii.

Cei de la Prefectura mi-au spus sa ma duc la MAE.

Ce pot face ?

Multumesc.

PS Tara in cauza este membra UE.
Discuție denumire ong
Buna seara,

Dorim sa denunim un ONG cu sintagma "XXXX Romania". Am auzit la un moment dat ca ar fi interzisa mentionarea cuvantului "Romania" in denumirea unei persoane fizice, cu anumite exceptii.

Ma puteti ajuta ?

Multumesc.
As vrea sa cotizez la un fond de pensii din strainatate. Cum ar trebui sa procedez ? In ce tari pot face acest lucru ?