avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... denumire ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

denumire ong

Buna seara,

Dorim sa denunim un ONG cu sintagma "XXXX Romania". Am auzit la un moment dat ca ar fi interzisa mentionarea cuvantului "Romania" in denumirea unei persoane fizice, cu anumite exceptii.

Ma puteti ajuta ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:27, 23 Februarie 2011
Se poate daca solicitati ulterior emiterii rezervarii denumirii acceptul Secretariatului General al Guvernului. De fapt Ministerul Justitiei va elibereaza denumirea sub aceasta conditie.
Este interzisa utilizarea in denumirea asociatiei a denumirilor specifice autoritatilor si institutiilor publice, cf. Legii nr. 246/2005 pentru aprobarea OG nr. 26/2000 cu privire la Asociatii si Fundatii .
Asadar cred ca puteti folosi cuv Romania.
Doamna avocat va rog sa cititi ultimele modificari ale OG 26/2000 aduse prin Legea nr. 34/2010, unde la art. 3 indice 2 se arata ca:
- inscrierea unei asociatii folosind in denumirea sa cuvintele ,, national"
sau ,, roman" ori derivate ale acestora se realizeaza numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire asociaþie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor ... (vezi toată discuția)
Institutii publice si private cu scop nonlucrativ firina firina [As dori sa solicit lamuriri cu privire la statutul institutiilor publice si private cu scop nonlucrativ. Imi puteti, va rog, spune daca un asezamant cultural, ... (vezi toată discuția)
Noutati legislative referitoare la denumirea ong george-neagu george-neagu A fost publicata Legea 22/2014 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prin care se aduc precizari referitoare la ... (vezi toată discuția)