avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate ginokim7

Activitate ginokim7


[ link extern ]

10.După articolul 138se introduce un nou articol, articolul 1381, cu următorul cuprins:"Art. 1381. -Prevederi speciale pentru domeniul construcţiilor(1)În perioada 1 ianuarie 2019 -31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii şi care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuţiei de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale.17/01/2019 -alineatul va fi rectificat prin Rectificaredin 17/01/2019, după cum urmează:(1)În perioada 1 ianuarie 2019 -31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii şi care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuţiei de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) se reduce cu 3,75 puncte procentuale.(2)Persoanele prevăzute la alin. (1) care datorează contribuţia la fondul de pensii administrat privat reglementat de Legea nr. 411/2004privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt scutite de la plata acestei contribuţii[/b] în limita cotei prevăzute la alin. (1).

Sursa : pagina ASF.

?????
Buna seara, ma confrunt cu aceeasi problema....ma poate cineva lamuri si pe mine, va rog. E posibil datorita : OUG-114/2018? Nu se poate face nimic?
Nu cunosc legislatia in vigoare vizavi de cooperativele mestesugaresti, ce stiu insa e faptul ca am fost angajat al unei astfel de cooperative si ca mi-au fost retinute din salariu, lunar, diverse sume sub titlul de parti sociale. Aceste sume cumulate, dupa spusele angajatorului pot fi restituite numai dupa o perioada de doi ani de la incetarea contractului de munca, timp de trei ani. Momentan cooperativa respectiva se sustrage de la informarea mea corecta, exacta, vizavi de acest subiect invocand falimentul. Verbal, primesc doar rasunsuri de genul: "nu se stie", "odata", "poate". Angajarea mea in cadrul acestei unitati a avut loc in perioada comunista si probabil angajarea presupunea in mod automat intrarea mea si ca membru cooperator (de aici posibilitatea retineri partilor sociale din salariu), cred eu. Nu stiu exact.

Multumesc pentru rabdare si timpul acordat.
Cu stima si respect.
Buna ziua, am si eu o intrebare daca cumva ma puteti ajuta.

Cum imi pot recupera partile sociale retinute din salar din perioada cand eram angajat la o Cooperativa Mestesugareasca aflata momentan in faliment ?

Va multumesc anticipat,

cu stima si respect !!!
Va multumesc !!!

In consecinta, pot sa trag urmatoarea concluzie? Daca angajatorul nu este obligat sa-mi aprobe cererea de concediu, nu este obligat nici sa o inregistreze, ca urmare, in cazul unui litigiu de munca acesta poate sustine ca eu nu am depus si nu am solicitat acest concediu restant,( iar eu fara o cerere inregistrata nu am cum sa dovedesc contrariul), angajatorul nu poate fi obligat nici la compensarea financiara a zilelor respective. Corect ?

Cu stima si respect !!!
Buna ziua,

Va solicit ajutorul din nou si va multumesc anticipat !!!

Problema: sunt in perioada de preaviz, conform C.I.M. pana la data de 1 Iunie, data la care mi se desface C.I.M. de catre angajator conform art.65 din Codul Muncii. In C.I.M. am prevazut dreptul la 25 zile concediu de odihna anual.
Intrebarea: angajatorul este obligat a-mi acorda zilele de concediu aferente celor 5 luni lucrate in acest an (10 zile, conform calculelor mele), in cazul in care eu le solicit ? Am dreptul la aceste zile in perioada de preaviz ?

Cu multa stima si respect !!! Multumesc !!!
Răspuns la discuția Anexa la CIM ???
Va multumesc mult !!!
Buna ziua !!!
Va multumesc anticipat daca cineva ma poate lamuri in urmatoarea problema (am cautat dealtfel si nu am gasit nimic clar, concis si neinterpretabil).
Este angajatorul obligat sau nu, sa acorde angajatului un exemplar de anexa (modificare) la CIM ???
Buna ziua, sunt din Oradea si as rezuma povestea mea la o intrebare, ( deocamdata nu doresc sa intru in amanunte deoarece astept repercursiunile). La ce ma pot astepta din partea angajatorului daca nu semnez un act aditional (semnat si stampilat deja de acesta); act aditional contractului de munca ( durata nedeterminata); act ce nu a fost negogiat si care este foarte dezavantajos pt. mine din toate punctele de vedere (scadere salariala program de lucru, etc.) Ce drepturi legale are angajatorul in aceasta situatie (ce poate sa-mi faca, nelegal, sunt constient). Mentionez faptul ca sunt angajat de 7 ani. Imi cer scuze daca nu am fost indeajuns de detailat ar fi foarte multe detalii.

Va multumesc anticipat pt. ajutor !!!