avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuzuri peste abuzuri la locul de munca......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuzuri peste abuzuri la locul de munca......

Buna ziua, sunt din Oradea si as rezuma povestea mea la o intrebare, ( deocamdata nu doresc sa intru in amanunte deoarece astept repercursiunile). La ce ma pot astepta din partea angajatorului daca nu semnez un act aditional (semnat si stampilat deja de acesta); act aditional contractului de munca ( durata nedeterminata); act ce nu a fost negogiat si care este foarte dezavantajos pt. mine din toate punctele de vedere (scadere salariala program de lucru, etc.) Ce drepturi legale are angajatorul in aceasta situatie (ce poate sa-mi faca, nelegal, sunt constient). Mentionez faptul ca sunt angajat de 7 ani. Imi cer scuze daca nu am fost indeajuns de detailat ar fi foarte multe detalii.

Va multumesc anticipat pt. ajutor !!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:08, 25 Iunie 2011
Aspecte legate de micsorarea salariului, micsorarea programului de lucru de la 5 la 4 zile saptamanal, toate cauzate de dificultatile economice prin care trece angajatorul, pot fi intalnite. Da. Sugerati ca ar trebui o negociere. Dar sa fie intr-adevar negociere, nu fiecare parte sa fie ferma pe pozitie si sa nu cedeze nimic. Si in definitiv, angajatorul daca nu poate sa plateasca angajamentele salariale, nu are voie sa ia unele masuri organizatorice?
Dumneavoastra daca nu sunteti de acord cu acele reduceri salariale, asta nu presupune ca angajatorul trebuie sa va tina in continuare pe acel post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, durata de lucru lucyll lucyll Reducerea timpului de munca de la 5 la 4 zile saptamanal trebuie justificata ? se poat aplica in acelasi timp: -scaderea salariului de baza la \"n\" angajati ... (vezi toată discuția)
Reducere program de munca - covid-19 officermlcel officermlcel Buna ziua, caut o parere juridica. In data de 30/04 ni s-a comunicat ca datorita pandemiei, angajatorul va aplica urmatoarele masuri pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Venit brut micsorat carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca din motive financiare o societate nu mai poate sa sustina un salariu brut de 1000 lei poate sa-l reduca la salariul minim ... (vezi toată discuția)