avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters213050

Activitate ContSters213050

Răspuns la discuția inselaciune sau santaj
Se pare ca se poate interpreta o oarecare forma de constrangere morala, autoarea fiind tarana respectiva. Citarea se poate face si telefonic. In ceea ce priveste aprecierea resturilor problemelor de drept, consider ca fara o studiere temeinica nu se poate aborda acest caz. Dupa caz putem vorbi de o provocare, ori de constrangere.
Răspuns la discuția intrebare
Sa se porneasca executarea silita impotriva bunurilor dumneavoastra.
Răspuns la discuția incadrare juridica
Este de necontestat jurisprudenta instantelor de judecata.
Insa, calitatea de functionar public ori functionar, in sensul codului penal nu corespunde statutului de notar public.
Serviciul de interes public nu este sinonim cu cel de functionar public si am in vedere faptul ca notarul nu isi desfasoara activitatea intr-o forma " unitate " din cele prevazute la 145 c.p., serviciul de interes public nefiind o unitate.
Cat priveste calitatea de simplu functionar, aceasta nu ii poate fi atribuita notarului public, avand in vedere ca acesta nu este un salariat ci un liber profesionist, si nu este nici functionar public.
Intr-adevar raspunde pentru savarsirea infractiunii de fals, insa doar pentru una, neputand fi subiect activ al tuturor infractiunilor de fals.
Un avocat este in masura sa redacteze un asemenea contract.
Acest lucru nu se poate realiza. Legislatia romana cel putin nu cunoaste o astfel de reglementare.
Răspuns la discuția divort cu minori
Cererea de divort, este pur si simplu o cerere, care cu sau fara voia sotului in final va avea acelasi efect, desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste custodia minorului instanta va hotara in baza actelor si probelor de al dosar. Am certitudinea ca daca veti avea nevoi de un avocat, veti obtine unul din oficiu. La urma urmei procedura divortului nu necesita o pregatire speciala.... ( cred ca mai dificila este cea a casatoriei decat cea a desfaceri casatoriei)
Răspuns la discuția Sediu secundar
Nu
Răspuns la discuția inselaciune
1. Nu
2. In spiritul si litera legii.
Răspuns la discuția divort cu minori
Puteti apela la serviciile unui avocat din oficiu, in masura in care nu obtineti venituri mai mari de 600 lei. Va puteti adresa serviciului de asitenta juridica din raza Baroului din judetul in care domiciliati. Si cerere pentru scutire taxa de timbru. In ceea ce priveste minorul puteti solicita incredintarea catre dumneavoastra.
Răspuns la discuția incadrare juridica
Notarul are atributii de serviciu in sensul codului penal sau al legii de organizare a profesiei de notar, pentru a putea vorbi de o infractiune in legatura cu atributiile de serviciu ?