avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale catre firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale catre firma

Buna ziua,

Sunt asociata intr-un SRL avand 15% parti sociale.
Exista vreo forma prin care pot cesiona partile sociale direct catre SRL si nu catre asociatii sai?

Asociatul cu 85% zice ca vrea sa-mi preia el (ca persoana fizica) partile sociale insa nu le poate plati (ca el ca persoana fizica nu dispune de suma). Zice ca daca s-ar putea cesiona catre firma atunci problema ar fi rezolvata, ca societatea va plati din conturile sale suma cesiunii.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: nik09728 , utilizator 17:44, 9 Ianuarie 2012
Acest lucru nu se poate realiza. Legislatia romana cel putin nu cunoaste o astfel de reglementare.
Multumesc pt promptitudine.

In cazul retragerii mele (cu acordul celuilalt asociat) ce suma mi se cuvine din societate: doar cota parte din partile sociale sau din activul net? si cine o plateste,
celalalt asociat sau societatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat lenus 959 lenus 959 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema : La un srl cu doi asociati fiecare cu 50% , unul dintre asociati care este si administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl laumari laumari Buna ziua, doresc sa aflu opinia Dvs. referitoare la urmatoarea speta: Un asociat care detine 10 % dintr-un SRL cesioneaza (exista intelegere amiabila) ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pneuros pneuros Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)