avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Nina1968

Activitate Nina1968



oana05 a scris:

Buna ziua. Doresc sa infiintez un cabinet de psihologie, dar mi s-a impus de catre Colegiul Psihologilor sa cer acordul bancii pt stabilirea sediului profesional intrucat locatia este obtinuta prin credit Prima Casa.
De la banca au spus ca nu se poate, fara a fi un raspuns oficial. Ministerul de finante mi-a raspuns ca imi da acordul.
Este legal ca banca sa nu imi dea acordul? Eu nu vreau sa instrainez apartamentul, vreau sa fac un sediu profesional, psihologul fiind persoana fizica ce desfasoara activitati independente, nu pers juridica.
Bineinteles ca dupa raspunsul neoficial ca “nu se poate” nu mai raspunde nimeni la niciun email sau la telefon.
Unde as putea sa le fac reclamatie? (O alta institutie, caci banca nu ia masuri)
Multumesc


În primul rând ar trebui să recitiți Contractul dintre dv și bancă să vedeți ce este stipulat acolo.
Apoi încercați să vorbiți la Sucursala băncii de la care aveți contractat creditul. Ar ajuta să vorbiți chiar la Serviciul Juridic al lor și să vă expuneți problema. De multe ori angajații din filiale refuză să se complice și datorită faptului că în multe dintre filiale sunt mai puțini angajați decât ar fi necesar. Drept urmare, aceștia încearcă să se "scape" cât mai repede!
Mult succes!
Răspuns la discuția Dreptul la bursa medicala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La articolul 13, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
a) orfani sau bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică şi cu orice alte boli cronice pe care consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar le pot lua în considerare; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar;
Răspuns la discuția Dreptul la bursa medicala
ARE DREPTUL.
Vă comunicăm Ordinul MEN nr. 3.480 din 26 martie 2018 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 358 din 25 aprilie 2018.
Bună ziua
Trebuie făcută succesiunea pentru un teren după străbunica mamei. Menționăm că toți sunt decedați, inclusiv mama a decedat în toamna anului 2013.
Vă rugăm să ne spuneți ce acte sunt necesare pentru deschiderea succesiunii în instanță și care sunt costurile aproximative.
Mulțumim mult și așteptăm răspuns cât mai detaliat.
Buna ziua
Va rog mult sa ne ajutati cu o solutie legala in urmatoarea situatie:
Persoana cu handicap in varsta de 64 ani – diagnostic : RETARD MINTAL. INTELECT LIMITAT. NU ARE DISCERNAMANT – a incheiat in urma cu un an (insotit de un apartinator, nu singur !) un contract cu o firma de telefonie mobila pentru a beneficia de un telefon mobil la oferta. Contractul a fost incheiat pe perioada minima de 3 luni si perioada a fost respectata, chiar depasita.
In primavara acestui an persoana a fost sunata de catre angajatii firmei de telefonie mobila si i s-a propus sa incheie si un contract de telefonie fixa. Acesta a acceptat – telefonic - desi exista in casa un abonament de telefonie fixa si nu mai era nevoie de un alt abonament. In momentul in care apartinatorii s-au trezit cu un aparat si un contract despre care nu au avut habar au sunat la respectivul operator si au expus situatia li s-a cerut o dovada medicala cu care sa dovedeasca handicapul. S-a trimis o adeverinta medicala de la medicul de familie dar acum firma de telefonie cere o interdictie judecatoreasca emisa pentru persoana cu handicap.
Persoana in cauza s-a nascut cu acest handicap, a reusit, in decurs de 8 clase sa invete sa citeasca si sa isi scrie numele (cam greu inteligibil), dar nu stie socoti sau altele. Este partial independent din punc de vedere al autoservirii : mananca singur daca i se pregateste masa, cu igiena personala e O.K., chiar face mici cumparaturi daca e trimis cu lista si bani potriviti. Dar nu stie, spre exemplu, cat rest trebuie sa primeasca : daca merge cu 100 lei dupa o paine de 3 lei si stie ca trebuie sa primeasca rest, el asteapta restul dar pentru el nu e nici o diferenta daca primeste rest 97 lei sau 50 de bani. Daca vanzatoarea-i spune ca acesta e restul, el pleaca fiind convins ca asa e. E un om linistit, nu e violent, e ca un copil batran: se bucura de orice: daca i se propune sa prinmeasca o masina de curse de formula 1 ar accepta fara sa-si puna problema ca nu are ce face cu ea! A avut si are cu el apartinatori care se ocupa de tot ce are nevoie.
Cu scuzele de rigoare ca am scris atat de mult – vroiam sa intelegeti situatia cat mai bine – va intreb :
1. De ce este nevoie de interdictie judecatoreasca cand persoana nu e deloc violenta si nu a creat niciodata probleme (asa ni se cere daca solicita alta peroana decat titularul denuntarea contractului)?
2. De cand o firma poate contesta un document emis de medic, mai ales ca au intocmit contractul telefonic, nu a fost un angajat fata in fata cu persoana ca atunci si-ar fi dat seama ca exista o problema serioasa. Asa la telefon el a spus, probabil : ~Da, da~ la tot ce l-au intrebat ca asa face el cand e incantat de cate o noutate .
3. Ce trebuie sa facem ca sa renuntam la contract fara a achita contravaloarea in avans a abonamentului ?

VA MULTUMESC !
Buna ziua
Sotul prietenei mele doreste sa infiinteze o plantatie de puieti si a infiintat o intreprindere individuala. A facut demersurile - d.p.d.v. al regulilor silvice - ptr a infiinta plantatia de puieti. Dar, desi prietena mea este angajata ca gestionar intr-o societate comerciala si are habar de contabilitatea primara nu stie exact ce va trebui sa faca ptra a fi in regula d.p.d. v. contabil si fiscal. Eu mai am habar de contabilitatea SRL dar la I.I. si mai ales in acest domeniu nu stiu exact ce trebuie facut. Stiu ca e conta in partida simpla si se foloseste reg de incasari si plati si reg inventar dar mai multe amanunte nu cunosc.
Va rog ajutati-ne. Tot ce credeti ca ar fi de folos sa fie in regula.
Multumim.
O zi reusita!
Răspuns la discuția Contabilitate ONG
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Sanatate multa va doresc!
Răspuns la discuția Contabilitate ONG
Buna ziua!
Va rog sa-mi dati si mie cateva detalii cu privire la contabilitatea ONG:
- daca membrii fondatori au creditat ONG - cu contract de creditare - pentru buna desfasurare a activitatii inainte de a avea incasari din donatii (doar incasari din cotizatii si acelea nu erau suficiente pentru a sustine activitatea) acei bani nu mai pot fi restituiti catre membrii fondatori?
- ONG este infiintat pentru sprijinirea copiilor cu dizabilitati si a familiilor acestora. Ce acte sunt necesare pentru a ajuta financiar familia unui copil cu dizabilitati (in afara de certificatul de handicap al copilului si cererea unuia dintre parinti)?
- cum se fac contractele de voluntariat si cum se remunereaza voluntarii? Ca si voluntarii vin o zi, doua, dar daca nu-i stimulezi, ... renunta! Contractele de voluntariat se inregistreaza undeva, gen Revisal, Camera de Munca?
- daca se fac cateva pachete pentru copii si pentru familiile lor de Sf. Nicolae si de Craciun se justifica cu factura cu care s-au cumparat produsele. Mai trebuie sa faca un p-v cu ce contin pachetele si poze la pachete? Nu exista intentia sa fie puse intr-o situatie jenanta familiile si sa li se ceara sa semneze de primire decat daca e absolut necesar d.p.d.v. contabil!
- orice lamuriri suplimentare credeti ca-mi puteti oferi, imi sunt de folos.
VA MULTUMESC!
Răspuns la discuția Rog urgent model intampinare
Asa intentioneaza sa faca dar m-a rugat sa-i scriu eu intampinarea si nu prea stiu cum s-o formulez. Va rog daca aveti putin timp sa-mi prezentati un model adecvat situatiei expuse mai sus, model dupa care sa ma ghidez.
Problema cu plangerile exista deja: la Judecatorie deschide nenumarate procese tuturor femeilor mai in varsta si, de preferinta vaduve si care nu au copiii in casa cu ele. Femeile acestea sunt deja de-a dreptul ingrozite iar el stiind asta pe unele femei le-a purtat de mai multe ori prin tribunal tot pentru motive neintemeiate. Ma si intreb cat mai rezista cei de la Judecatorie cu asa un caz!
Doar familia si rudele pot cere punerea sub interdictie? Va intreb asta deoarece rudele cele mai apropiate sunt si ele certate cu el si nici nu cred ca au curajul sa ceara punerea sub interdictie deoarece poate deveni ft violent. A fugit din spital si refuza sa mai ia tratament adecvat.
Va multumesc si va doresc, din tot sufletul, multa sanatate.
Buna seara
VA ROG AJUTATI-MA cu un model de intampinare pentru urmatoarea situatie:
chemata in judecata in calitate de parat in proces cu reclamantul pentru Fond - actiune in raspundere delictuala daune morale - problema cea mare este ca reclamantul este bolnav de schizofrenie intr-o forma ft grava, a fugit din spital si refuza tratamentul si de ceva vreme cheama in judecata mai ales femei batrane si vaduve, de preferinta care nu au copiii alaturi de ele in casa sa le apere, invocand tot felul de motive care mai de care mai aiurite si in mare parte minciuni si exagerari. De aceasta data e chemata in judecata o batrana in varsta de 86 de ani pe care reclamantul doreste ca instanta s-o oblige sa-i vanda si lui paine desi aceasta nu mai are calitatea de gestionar fiind pensionata de atatia ani.
Sigur ca e usor de demonstrat cat de aiurea e cererea lui dar de ce sa fie tracasata o femeie de 86 de ani si purtata prin tribunal doar ca asa i s-a nazarit unuia.
Si chiar va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva ca sa-i fie interzis sa cheme pe toata lumea in judecata dupa propriul chef tinand cont de faptul ca se stie ce probleme implica schizofrenia.
Va multumesc mult.
Sanatate multa tuturor.:)