avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate ApostolideT

Activitate ApostolideT

Răspuns la discuția Un motociclist a intrat in mine
Rutiera a constatat faptul ca motociclistul avea alcoolemia de 0,08 , ca motocicleta nu era asigurata , si ca urma de franare avea 12,8 m
In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel :
1. ma aflam intr-o parcare situata pe marginea unui drum cu doua benzi si unic
2. am pornit masina , m-am asigurat , am pus avariile si am dat usor inapoi
3. nu am reusit sa dau decat un metru inapoi cand am vazut o lumina , imediat am franat masina si un motociclist a intrat in mine .
Motociclistul a sarit de pe motocicleta scapand cu niste zgarieturi destul de serioase si cu laba piciorului rupta , destul de bine avand in vedere ca era echipat in pantaloni treisferturi ,tricou , slapi si casca .
Motorul a fost avariat in proportie de 80 % iar masina mea (un suv kia sportage model 1996 ) a fost lovita in carlig- acesta fiind retezat si ....din lovitura sasiul masinii s-a deplasat usor fiind afectate si lonjeroanele , pe langa acestea si bara din spate a masinii a fost avariata destul de serios .
Politia sosita la locul accidentului a constatat ca :
- soferul motocicletei era baut 0.08 in aerul expirat , nu avea asupra sa carnetul de conducere iar motorul nu era asigurat .
- eu aveam toate actele in regula si alcoolemie 0.
As vrea un sfat despre cum sa procedez avand in vedere ca sunt cadru militar si un proces de vatamare corporala ma poate face sa pierd banuti la salariu , sau chiar sa-mi pierd locul de munca ; cu toate astea masina mea a fost avariata destul de grav - daca aveam casco la ea probabil ca as fi primit dauna totala .
* Carnetul soferului motocicletei a aparut a doua zi si este luat in Italia in 2009 .
* Dupa masuratorile politiei soferul motocicletei avea in jur de 80 km/h ; urma de franare de la locul accidentului avea 12,8 metri .