avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate glowsunshine

Activitate glowsunshine

Buna ziua,
As dori sa va adresez cateva intrebari deoarece cautarile mele pe internet nu au reusit sa ma lamureasca pe deplin.
Detin 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am cumparat scandura, ceara, sarma etc, iar roiul a fost procurat prin roire naturala) . Nu i-am inregistrat nicaieri si nici nu sunt membru al vreunei asociatii. Mierea pe care o obtin , in jur de 1500 kg pe an, o vand la " negru" diversilor clienti , in cantitati mici : 500 g, 1000 de g etc. As dori sa extind afacerea si sa vand en-gros unor restaurante, insa acestea doresc factura.
Acum vine potopul de intrebari : Daca imi infiintez PFA, cum pot sa inregistrez stupii pe care ii am pe acel PFA? Pot sa comercializez mierea pe care o am deja? Eu locuiesc in Bucuresti, insa stupii sunt in jud Calarasi, pe terenul bunicului meu. Imi pot infiinta PFA-ul in Bucuresti si punct de lucru in jud. Calarasi, prin contract de comodat?
Care sunt pasii prin care pot intra in legalitate? Ex: Curs apicultor, PFA, inregistrare la registrul agricol( daca da, la care registru agricol? Calarasi sau Bucuresti?) , apartenenta la o asociatie de apicultori
Este neaparata nevoie de curs de specialitate pentru a deveni PFA pe un anumit cod CAEN?

Multumesc!
Discuție STUPI CU ALBINE
Buna ziua,
Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa.
Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am cumparat scandura, ceara, sarma etc , iar albinele le-am obtinut prin roire de la bunicul meu, care e apicultor de 40 de ani si are cativa stupi pentru consum propriu de miere). Produc miere, aproximativ 1500 kg pe an, insa o vand la " negru" in cantitati mici ( 3 kg, 500 de g, 1 kg etc), diversilor clienti . As dori sa-mi infiintez un PFA ca sa pot vinde mierea en-gros unor restaurante, insa nu stiu cum pot inregistra pe acel PFA stupii pe care ii detin deja, cat si mierea obtinuta anul acesta. Deasemenea, unde trebuie sa ma inregistrez ca si producator, de unde obtin autorizatiile, iar intrebarea foarte importanta este : eu locuiesc in bucuresti iar PFA-ul se va face pe domiciliul meu, insa albinele sunt la bunicul la tara, exista o modalitate prin care pot face un contract de comodat cu el si sa denumesc locatia albinelor(jud. Calarasi) punct de lucru? Daca da, unde inregistrez albinele, in Bucuresti sau in Calarasi?

Va multumesc!
Art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002:
- titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judectoreasca ramas a definitiva pentru o infraciune care a avut ca rezultat uciderea sau vatmarea corporala a unei persoane, savarita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulaie;
- titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judectoreasca ramasa definitiva pentru infraciunile prevzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) i (5), art.89 alin.(1) i (2), art.90 alin. (1) i art.92 alin.(3);
- titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotrre judectoreasc rmas definitiv, pedeapsa complementar a interzicerii exercitrii profesiei sau ocupaiei de conductor de vehicule, prevzut la art.64 lit.c) din Codul penal;
- permisul de conducere a fost obinut cu nclcarea normelor legale, situaie constatat de instana competent;
- permisul de conducere a fost obinut n perioada n care titularul era cercetat sau judecat n cadrul unui proces penal pentru svrirea unei infraciuni la regimul circulaiei pe drumurile publice, atunci cnd acesta a fost condamnat printr-o hotrre judectoreasc rmas definitiv.
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
pentru prelungirea dovezii de circulatie trebuie sa mergi la parchetul de pe langa judecatoria de pe raza careia ti s-a retinut permisul( bolintin vale ), sau depui actele prin fax( cerere,copie dupa dovada, dupa buletin ),daca se poate,si te duci si-ti iei dovada.
Răspuns la discuția Prins fara permis (minor)
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.(adica ti se deschide dosar penal )
Iar prietenului tau o sa i se suspende permisul de conducere, si va pati asta : închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, cf art aceluiasi articol buclucas 86, pct 3.( i se deschide dosar penal)

Nu este vorba de aceeasi abatere,prima data ,motocicleta nu era inmatriculata,dar aveam permis,acum aveam dovada in curs de eliberare dar inmatriculasem motocicleta....sunt doua articole diferite din legea circulatiei.
era pornita,eram echipata,constitutia mea nu-mi permite sa imping o moto 50 metrii avand in vedere ca are 250 kg
Avand in vedere ca in solutionarea celuilalt dosar penal procurorul a dispus ca nu reprezint un pericol social , ca doar am "Omis " sa verific valabilitatea numerelor provizorii,ca nu am lovit pe nimeni in timpul deplasarii mele si sa nu intentionam sa o conduc fara permis ci doar sa o mut 50 de metrii pana la garaj pentru a-i schimba placutele de frana ,mi-am recunoscut fapta in procesul verbal, nu pot face o cerere la procuror prin care sa-i explic toate aceste lucruri si sa cer clementa,mai ales ca nu stiam ca daca dovada e in curs de procesare nu ai voie sa circuli pe drumurile publice?
Buna ziua,pe data de 09.04.2011 am condus o motocicleta cu numerele provizorii expirate,mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere ,primind in schimb dovada inlocuitoare,cu drept de prelungire la 20 de zile.
PE data de 10.07.2011,mi s-a solutionat dosarul,am primit NUP si o amenda administrativa de 300 lei,insa am ramas cu permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile cu testare obligatorie.
Inainte de solutionarea dosarului am depus cerere pentru prelungirea dovezii,intre timp s-a solutionat dosarul si am facut prostia de a muta motocicleta 50 de metrii pe un drum public,fiind oprit de politia rutiera,care mi-a anulat dovada si mi-a inlocuit-o cu una fara drept de circulatie si deasemenea mi se va deschide un al doilea dosar penal.
Conform art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 as primi inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda ,iar conform Art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002 s-ar dispune anularea permisului,fapt care nu ma deranjeaza pentru ca astfel pot sa fac iar scoala de soferi.
Ce alte pedepse mi s-ar mai putea aplica avand in vedere infractiunea pe care am comis-o,si ce as putea sa fac pentru a obtine anularea permisului de conducere?