avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pe apicultura
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pe apicultura

Buna ziua,
As dori sa va adresez cateva intrebari deoarece cautarile mele pe internet nu au reusit sa ma lamureasca pe deplin.
Detin 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am cumparat scandura, ceara, sarma etc, iar roiul a fost procurat prin roire naturala) . Nu i-am inregistrat nicaieri si nici nu sunt membru al vreunei asociatii. Mierea pe care o obtin , in jur de 1500 kg pe an, o vand la " negru" diversilor clienti , in cantitati mici : 500 g, 1000 de g etc. As dori sa extind afacerea si sa vand en-gros unor restaurante, insa acestea doresc factura.
Acum vine potopul de intrebari : Daca imi infiintez PFA, cum pot sa inregistrez stupii pe care ii am pe acel PFA? Pot sa comercializez mierea pe care o am deja? Eu locuiesc in Bucuresti, insa stupii sunt in jud Calarasi, pe terenul bunicului meu. Imi pot infiinta PFA-ul in Bucuresti si punct de lucru in jud. Calarasi, prin contract de comodat?
Care sunt pasii prin care pot intra in legalitate? Ex: Curs apicultor, PFA, inregistrare la registrul agricol( daca da, la care registru agricol? Calarasi sau Bucuresti?) , apartenenta la o asociatie de apicultori
Este neaparata nevoie de curs de specialitate pentru a deveni PFA pe un anumit cod CAEN?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monique_has29 , utilizator 12:38, 17 Septembrie 2012
Buna,

Din pacate nu iti pot raspunde la toate intrebarile, dar, da, ai nevoie de curs de specializare pentru a te inregistra ca si PFA in domeniul apicol (codul CAEN este 0149 - Cresterea altor animale). In orice caz, o vizita la Registrul Comertului te va ajuta sa te lamuresti de toate actele de care ai nevoie. De asemenea, poti avea sediul social la Bucuresti si punctul de lucru la Calarasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stupi cu albine glowsunshine glowsunshine Buna ziua, Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa. Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am ... (vezi toată discuția)
Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)
Neclaritati la o intreprindere individuala (ii) cod caen 0149 catalincojocaru_kcj catalincojocaru_kcj Activitatea care o desfasor este apicultura cod caen 0149 Trecerea de la PF la II adica preluarea stupilor se face pe borderou de achizitii si ... (vezi toată discuția)