avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este chiar o depasire deoarece nu am trecut peste linia cntinua...masina depasita era un Tic, care aproape ca a iesit de tot de pe aprtea carosabila......vreau sa fac contestatie, dar nu stiu unde trebuie trimisa si cum fac sa circul in continuare cu masina...eu sunt din bucuresti, iar permisul mi-a fost retinut intr- comuna din jud giurgiu.....
alexaion69: pe pv scrie de judecatoria Bolintin Vale...unii spun ca la IPJ Giurgiu....altii la sectia de politie unde lucreaza agentul care m-ia luat permisul....de asemenea, as vrea sa stiu daca se poate trimite prin posta contestatia si cum prelungesc dovada sau cum fac sa intru in posesia permisului pana la finalizarea procesului....Multumesc mult!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: pitbully , utilizator 16:56, 10 August 2011
contestatia o depuneti la registratura judecatoriei. puteti sa o depuneti si prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Contestatia se depune la registratura la judecatorie.
Se poate circula cu o dovada de la politie, valabila 30 de zile.
Politistul a avut dreptate cand v-a scris pe PV ca la judecatoria Bolintin Vale. Tot acolo faceti si cererea pt a obtine o dovada de circulatie cu drept de a conduce autovehiculele care se poate prelungi tot acolo in fiecare luna pana la judecarea cauzei.Atunci cand in trafic nu se depaseste axul drumului nu este considerata depasire, numai ca atentie ca nu cumva prin manevra dv sa-l fi stanjenit pe cel cu TICO si sa-l fi obligat sa depaseasca partea carosabila asa cum singur ati afirmat.
Multumesc!

Am dovada cu care pot circula pentru 15 zile......au mai ramas 12 zile.....cum fac sa o prelungesc si unde....eu sunt din bucuresti....trebuie sa merg la brigada de politie rutiera din bucuresti sau la ipj giurgiu, de care apartine sectia de politie unde lucreaza agentul care mi-a retinut permisul?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
claudiaaydogan, utilizator
pentru prelungirea dovezii de circulatie trebuie sa mergi la parchetul de pe langa judecatoria de pe raza careia ti s-a retinut permisul( bolintin vale ), sau depui actele prin fax( cerere,copie dupa dovada, dupa buletin ),daca se poate,si te duci si-ti iei dovada.

Alte discuții în legătură

Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - depasire pe linie continua crashmx crashmx buna ziua, in urma cu 2 zile mi-a fost suspendat permisul pt depasire pe linie continua. am semnat PV si nu am trecut nimic la obiectiuni. de asemeni PV a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru viteza 102 km an localitate hugh1001 hugh1001 pot trimite cererea de grefa la inspectoratul de politie din bacau pentru restituirea permisului de conducere daca ieu sunt din bistrita (vezi toată discuția)