avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Ladislau71

Activitate Ladislau71

Răspuns la discuția debransare colterm tm
doncristiano, multumesc frumos pentru interes si pentru sfaturile oferite...deocamdata am "compus" si inmanat o insttintare catre asociatie, in care-i anunt cum ca eu sunt deja debransat fizic, desi am primit refuz de la Colterm in urma depunerii cererii (din partea asociatiei catre Colterm, proiect tehnoc de debransare si acordul vecinilor).
Instiintarea catre asociatie am redactat-o in 2 exemplare, bineinteles ca am o copie semnata de catre presedinte si administartor + stampila asociatie.
In instiintare le cer sa ma scoata cu plata checltuielilor de incalzire incepanad cu data de 1 septembrie.
Totodata am fost acum o saptamana si ceva la Colterm sa cer o audienta la unul dintre directori....o doamna de acolo atat de vehement tot sustinea ca nu are rost sa mergem in audienta ca practic ei respecta o lege si noi le cerem sa o incalce.
In final doamna de la Colterm mi-a inmanat un formular tip, tot ceva gen instiintare care sa mearga din partea asociatiei (administrator) catre Colterm, in care ei anunta Colterm cum ca locatarul din apartamentul X s-a debransat.
Desi formularele cu care Colterm ne tot da peste nas cu textul bine bolduit in care ei tot o dau cu "Colterm NU aproba..." mai jos este un alt articol scris subtirel si mai mic care spune

"LEGE Nr. 325 din 14 iulie 2006
Legea serviciului public de alimentare cu energie termicã
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 30
(2) Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un condominiu se face cu respectarea urmãtoarelor conditii cumulative:

a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontalã, cât si pe verticalã;
(acord semnat si depus la Colterm in dosar)

b) acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotãrârea adunãrii generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încãlzire;
(cererea semnata si stampilata de presedinte si administrator din partea asociatiei catre colterm o consider ca un acord din partea lor)

c) anuntarea, în scris, a operatorului care are si calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
( tocmai dosarul cu cerere, proiect, acordul locatarilor, dosar pentru care am primit de la Colterm un numar de inregistrare, consider ca am anuntat operatorul cu 30 zile inainte)

Deocamdata am liniste de cand am inmanat instiintarea catre administrator, impreuna cu formularul cu care sa mearga ei catre Colterm ...sper sa am liniste si in continuare, daca voi apuca si ziua in care ma vad scos cu checltuielile de incalzire va fi o mare victorie pentru mine.

Multumesc tuturor!


Răspuns la discuția debransare colterm tm
nu avem repartitoare in bloc, totul e la comun.
Răspuns la discuția debransare colterm tm
Buna seara tuturor!
Tocamai astazi am primit aviz negativ la cererea mea de debransare de la Colterm, depusa in data de 2 august, impreuna cu proiectul de debransare, cererea de debransare din partea asociatie/presedintelui de bloc, semnata si stampilata, acordul scris al locatarilor cu pereti comuni in toate directiile.
Motivul refuzului de a ne aproba debransarea? Bloc "virgin", suntem primii doi care cerem debransare, eu si vecinul de palier.
Fizic eu deja sunt debransat de le Colterm de vreo luna, am deja instalatori prin casa care trag tevi de cupru pt noua instalatie...in paralel proiectul de a duce gaz in casa decurge bine.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez mai departe, administratorul mi-a spus ca pana nu duc o hartie oficiala de la Colterm aprobata, nu ma scoate cu caldura de la cheltuieli.
Amabilele doamne de la registratura Colterm mi-au ras in fata cand am incercat sa-ntreb de macar o asa numita "debransare temporara".
Singurul lucru ce-l mai am oficial este numarul de inregistrare de la Colterm, am platit si 150 ron pentru proiectul de debransare.
Ca sa nu ajung in situatii de "razboi" cu administratorul, la situatia de a nu plati deloc cheltuielile in care insista sa adauge cele de incalzire...ce as mai putea face dpdv legal?
Sa iau legatura cu un avocat sa dau Colterm in judecata? Am sanse de castig?
va dati seama ca nu mai pot sa dau inapoi...sunt complet debransat de la Colterm, locuiesc la etajul 4 si nu ma am deloc tevi de incalzire care sa-mi treaca prin casa.

Orice sfat e binevenit, multumesc.
Răspuns la discuția preluare concesiune
Exact asta am de gand sa fac, sa urmaresc calea legala de a folosi acel garaj in paragina...fara a fi acuzat de incalcarea proprietatii.
Daca intradevar situatia de la primarie va dovedi ca nu s-a mai platit impozit pe acel garaj de ani buni, probabil ca exista o lege care-mi va permite sa preiau acea concesiune, chiar si pentru stat ar fi benefic ca cineva sa plateasca pentru acel garaj.
Poze am facute deja, in cazul in care mi se cer sa le am la mana.
ce mi-e mie frica...daca ma duc la primarie si cei de acolo inainte de toate imi cer toate detaliile si ma trezesc ca se instaleaza altcineva in acel gara...stiu ca suna ca o "teorie a conspiratiei" :) ...dar in RO orice e posibil.

Referitor la incalcarea proprietatii, lacatul atarna spart de mult timp si toti vecinii de garaj mi-au zis sa-mi bag masina pana nu o baga altcineva.
Cred ca asta ar fi cea mai rapida metoda de a afla daca revendica cineva acel garaj, prin ocuparea lui...mai mult decat sa ma invite sa ies si eu sa-mi cer scuze, ce se poate intampla? Toti vecinii de garaje sunt de parere ca mai bine bag masina si ma ingrijesc de garaj prin curatarea si vopsirea portilor, decat sa stea asa in paragina...muschiul de pe pamant a crescut deja prin platbanda si tabla portilor pe care curge rugina.
Buna tuturor!
Sunt nou inregistrat pe acest forum, bine v-am gasit!
Doresc sa aud o parere avizata despre problema ce ma intereseaza...cunosc un garaj nefolosit de aprox 9-10 ani, confirmat de catre vecinii de garaj care toti afirma ca a apartinut unui tanar ce a emigrat in state.
Terenul de sub garaje este concesionat de la primarie si as dori sa preiau legal aceasta concesiune, sa platesc impozit si ce taxe mai trebuiesc la primarie.
Majoritatea vecinilor de garaj m-au sfatuit sa intru abuziv in garaj deorece nu este nimic inauntru, lacatul este spart si atarna, poarta se mai tine incuiata de catre o yala ruginita.
Portile sunt ruginite rau, in fata portilor de atatia ani de nefolosinta s-a depus pamant, a crescut muschi pe el si buruieni...portile nu s-ar putea deschide fara a curata cu lopata ceea ce s-a depus in fata lor.
Am primit de la batranii care s-au ocupat la timpul respectiv de constructia si intabularea bateriei de garaje, toate datele (autorizatie de constructie, CF, pozitiile topografice, chiar si numele celui care a detinut acel garaj).
Miercuri ma duc in audienta la primarie, va rog sa-mi spuneti daca am sanse dpdv legal sa preiau cumva acel garaj, daca nu pur si simplu deschid portile si bag masina inauntru ( ce mi se poate inatmpla?).
Va multumesc pentru orice sfat pe care mi-l puteti da!