avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... preluare concesiune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

preluare concesiune

Buna tuturor!
Sunt nou inregistrat pe acest forum, bine v-am gasit!
Doresc sa aud o parere avizata despre problema ce ma intereseaza...cunosc un garaj nefolosit de aprox 9-10 ani, confirmat de catre vecinii de garaj care toti afirma ca a apartinut unui tanar ce a emigrat in state.
Terenul de sub garaje este concesionat de la primarie si as dori sa preiau legal aceasta concesiune, sa platesc impozit si ce taxe mai trebuiesc la primarie.
Majoritatea vecinilor de garaj m-au sfatuit sa intru abuziv in garaj deorece nu este nimic inauntru, lacatul este spart si atarna, poarta se mai tine incuiata de catre o yala ruginita.
Portile sunt ruginite rau, in fata portilor de atatia ani de nefolosinta s-a depus pamant, a crescut muschi pe el si buruieni...portile nu s-ar putea deschide fara a curata cu lopata ceea ce s-a depus in fata lor.
Am primit de la batranii care s-au ocupat la timpul respectiv de constructia si intabularea bateriei de garaje, toate datele (autorizatie de constructie, CF, pozitiile topografice, chiar si numele celui care a detinut acel garaj).
Miercuri ma duc in audienta la primarie, va rog sa-mi spuneti daca am sanse dpdv legal sa preiau cumva acel garaj, daca nu pur si simplu deschid portile si bag masina inauntru ( ce mi se poate inatmpla?).
Va multumesc pentru orice sfat pe care mi-l puteti da!
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 22:59, 31 Iulie 2011
Nu intrati pe o proprietate ce nu va apartine ! Solicitati la primarie o situatie a contractului de concesiune. Functie de raspuns solicitati concesionarea acestuia sau preluarea si intretinerea pana la revenirea titularului !
Atasati foto din care sa reiasa cea ce sustineti - s-a depus pamant, a crescut muschi pe el si buruieni...

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
ContSters210520, utilizator
Exact asta am de gand sa fac, sa urmaresc calea legala de a folosi acel garaj in paragina...fara a fi acuzat de incalcarea proprietatii.
Daca intradevar situatia de la primarie va dovedi ca nu s-a mai platit impozit pe acel garaj de ani buni, probabil ca exista o lege care-mi va permite sa preiau acea concesiune, chiar si pentru stat ar fi benefic ca cineva sa plateasca pentru acel garaj.
Poze am facute deja, in cazul in care mi se cer sa le am la mana.
ce mi-e mie frica...daca ma duc la primarie si cei de acolo inainte de toate imi cer toate detaliile si ma trezesc ca se instaleaza altcineva in acel gara...stiu ca suna ca o "teorie a conspiratiei" :) ...dar in RO orice e posibil.

Referitor la incalcarea proprietatii, lacatul atarna spart de mult timp si toti vecinii de garaj mi-au zis sa-mi bag masina pana nu o baga altcineva.
Cred ca asta ar fi cea mai rapida metoda de a afla daca revendica cineva acel garaj, prin ocuparea lui...mai mult decat sa ma invite sa ies si eu sa-mi cer scuze, ce se poate intampla? Toti vecinii de garaje sunt de parere ca mai bine bag masina si ma ingrijesc de garaj prin curatarea si vopsirea portilor, decat sa stea asa in paragina...muschiul de pe pamant a crescut deja prin platbanda si tabla portilor pe care curge rugina.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
Ladislau71, utilizator
....................... Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile detinatorilor de animale pe drumurile publice pinteaana pinteaana buna ziua am mari probleme cu niste vecini care isi lasa vacile nesupravegheate pe drumurile publice . probleme in sensul ca in fata portii mele sunt copaci ... (vezi toată discuția)
urgent!!! am castigat licitatia... nu pot intra in posesie !?! sau pot !?! LOPY LOPY Buna, am castigat o licitatie la finante, si, am achizitionat un garaj. Mi s-a dat proces verbal si factura in urma licitatiei, am mers la cadastru si am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar pamantul cu tot cu casa f_dumi f_dumi as vrea sa cumpar un teren cu tot cu casa.acest teren este concesionat pe 49 de ani. ce impica acest lucru? voi fi propietar pe acest teren cu tot cu ... (vezi toată discuția)