avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate sucice

Activitate sucice

Bună ziua!
Suntem 4 moștenitori (părinții decedați) la o suprafață de pământ, deasemenea moștenită de la bunici. Se face această cadastrare gratuită prin fonduri europene la primării. Titlul de proprietate este pe numele bunicului (decedat), iar noi prin succesiune am obținut certificat de moștenitor pentru suprafețele care ne revin nouă.
Întrebarea mea este: Se poate face întabularea respectivei parcele pe numele a celor patru moștenitori, fără să mai facem dezmembrarea parcelei cu topograf și măsurători? Adică în extrasul CF să figureze cei patru moștenitori ca și coproprietari?
Suprafața parcelei este mică, nu prea merită să cadastrezi niște ”straturi” până la urmă.
Mulțumesc frumos!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca exista starea de nevoie da va plati pensie atata timp cat copilul continua studiile, dar nu mai tarziu de 26 ani.

Starea de nevoie ar insemna ca studentul sa nu faca fata cheltuielilor lunare doar din veniturile realizate.

Daca exista hotarare judecatoreasca de obligare la plata pensiei pana la 26 ani ea trebuie respectata de principiu. Tatal este cel care trebuie sa ceara sistarea acestei obligatii facand dovada ca nu mai subzista starea de nevoie sau ca pensia la care este obligat sa fie diminuata corelativ veniturilor copilului.

Bună seara!
Copilul este student la master și lucrează în același timp. Are 24 de ani. Mai este obligat tatăl să-i plătească pensie alimentară?(i-a plătit până acum o lună)
Tatăl lui spunea că dacă are loc de muncă nu mai trebuie să-i plătească el pensie. Vă rog să mă lămuriți!
Buna seara!
Aș dori să aflu dacă se pot uni două proprietăți pe un singur CF?
O proprietate reprezintă casa moștenită de la părinți iar celaltă proprietate este lipită de casa moștenită și este cumpărată de unul din moștenitorii primei proprietăți.
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi lamuriti cateva probleme cu pensia de intretinere.
Sotul are un fiu care a implinit 18 ani in luna iunie 2016. In iulie a intrat la facultate. Pensia se suspenda pana la inceperea anului universitar sau care este procedura legala? Va mutumesc anticipat. C S
Răspuns la discuția spor de stabilitate invatamant
Multumesc!
Buna seara,
As dori sa aflu o parere avizata la situatia pe care v-o prezint.
Lucrez in invatamant din 1991 ,ca suplinitor necalificat pana in 2003 iar din 2003 sunt titular in sistem.Pana acum mi s-a platit sporul de stabilitate iar acum m-a anuntat secretara si directorul ca nu mai am dreptul pana la toamna si ca trebuie sa mi se retina sumele incasate pe motiv ca nu am vechime neintrerupta in invatamant de 10 ani. Din 15 iunie 2003 pana in 1 sept 2003 am beneficiat de somaj si doresc sa stiu daca noul cod al muncii mai stipuleaza ca se considera contracte succesive de munca cele care au o intrerupere mai mica de 3 luni, eu avand doar 2,5 luni intrerupere in anul incadrarii ca titular.Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
As dori sa aflu daca o persoana, cetatean roman si strain cu domiciliul in strainatate poate cumpara un autoturism inmatriculat ca sa-l aiba in Romania si de ce acte ar avea nevoie,avand in vedere ca el nu figureaza in evidentele fiscale sau ma rog taxe si impozite la primariile din tara.