avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transfer de proprietate pentru autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transfer de proprietate pentru autoturism

As dori sa aflu daca o persoana, cetatean roman si strain cu domiciliul in strainatate poate cumpara un autoturism inmatriculat ca sa-l aiba in Romania si de ce acte ar avea nevoie,avand in vedere ca el nu figureaza in evidentele fiscale sau ma rog taxe si impozite la primariile din tara.
Cel mai recent răspuns: basarabmatei57@gmail.com , utilizator 22:05, 10 Noiembrie 2016
Puteti cumpara autoturismul dar dupa legile din tara unde il cumparati iar asigurarea RCA va trebui sa o achizitionati din tara in care este inmatriculata masina.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Ca sa inmatriculati un autoturism trebuie sa aveti un domiciliu sau o resedinta in Romania si el se va inscrie in evidenta fiscala a Primariei in raza careia este domiciliul sau resedinta, binenteles cu obligarea d-voastra la plata impozitelor aferente.
O alta solutie ar fi sa o cumparati pe numele cuiva din tara si sa stabiliti cu aceasta persoana modalitatea de utilizare si plata a impozitelor.
Puteti sa inmatriculati autoturismul in ltara/localitate unde aveti declarat domiciliul si sa circulati fara probleme in Romania cu acel autoturism.
Oricum , pastrandu-va cetatenia romana..este clar ca aveti un domiciliu si in tara ( Romania) Prin urmare puteti inmatricula autoturismul in tara in judetul unde aveti domiciliul inscris in cartea de identitate emisa de autoritatile romane.
Actele pentru inmatricularea autoturismului in tara le puteti gasi pe site-ul Politiei Romane
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cum pot sa radiez un autovehicul inmatriculat in Romania la schimbarea domicilului in alta tara pastrandu-se acelasi proprietar ,in vederea inmatricularii in aceea tara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la serviciul inmatriculari marioaramuntean marioaramuntean Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e ... (vezi toată discuția)