avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate pad3

Activitate pad3

multumesc. Am citit ca se poate plati pe un an si atunci se face o reducere de 50%. Dar nu este precizat daca se refera la un an din momentul platii sau e vorba de an fiscal (2019)
Desi am contract de munca in Ungaria, platesc CAS acolo si beneficiez de asigurare medicala, in urma unei probleme medicale mai complicate care necesita mai mult de 30 zile CM doresc sa vin acasa si sa devin coasigurat (sotia lucreaza in tara) pentru a beneficia de asistenta medicala pe durata covalescentei. Declaratia care trebuie depusa imi cere sa specific daca am venituri, iar eu beneficiez de o leafa in Ungaria. Cum pot rezolva legal acest impediment, pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita in Romania?
Răspuns la discuția pensie
am ajuns si eu la uberum braila pentru a ajuta un vecin sa obrina o adeverinta de grupa .
m-au pus imediat sa platesc 150 lei pe contul unei alte firme ARHITEC (deci oamenii au solutii!!sic)
partea proasta e ca de atunci sun neincetat si ascult textul "post telefonic deranjat temporar"
daca imi poate da careva un sfat sau alt tel? eu sun la 0239/672.142 si in perioada tratativelor se raspundea la telefonul asta. sper ca nu banii mei sa-l fi deranjat
urmeaza sa vand o cladire in rate iar notarul mi-a propus un contract cu transferul de proprietate in momentul semnarii si clauza de reziliere neplata a 3 rate.
as putea fi de acord doar cu conditia in care la neplata a 3 rate sa pot reintra in posesia casei cu ajutorul unui executor fara a mai avea nevoie de un proces si o hotarare judecatoreasca. notarul m-a linistit ca exact asa se va intampla dar fara detalii, si intr-un mod in care m-a facut sa cred ca exista si nuante sau subiectivism.
as dori punctul de vedere a unui specialist. e posibil in aceste conditii sa reintru in drepturi asa cum am mentionat? si cum pot face dovada neplatii a 3 rate? asta depinde cred eu, de cumparator. multumesc
multumesc de raspuns. daca nu cer prea mult, as dori un nr de lege sa-mi fac si eu temele ptr cand voi merge la primarie
pe un teren proprietate, la tara, vreau sa construiesc o magazie. Constructia va fi pe piloni, fara fundatie , demontabila si care nu va fi bransata la nici un fel de utilitati.
Pe terenul respectiv nu exista in prezent nici o constructie.
trebuie sa solicit in acest scop o autorizatie de constructie de la primarie? daca da, este necesar si proiect??
Subliniez ca in zona respectiva localnicii isi construiesc anexe fara nici un stres fata de aspectele legale.
o cladire construita in iunie 2009 urmeaza a fi reevaluata in vederea stabilirii valorii de impozitare. acum apar 2 opinii, cea a evaluatorului si cea a unui reprezentant de la primarie:
1. evaluarea trebuia facuta pana la sfarsitul lunii iunie si operata in contabilitate; deoarece nu s-a facut, cladirea va fi impozitata cu 15% in loc de 1,5% (hot cons local pt cladiri neevaluate in ultimii 3 ani)
2. evaluarea poate fi facuta si inregistrata pana la 31 dec fara a fi modificata cota de impozitare. legea (nu am retinut care :( ) permite reevaluarea in urmatorii 3 ani fiscali ulteriori anului fiscal in care s-a construit cladirea.

sper ca am prezentat problema astfel incat sa fie inteleasa corect. deoarece diferentele de opinie pot insemna costuri foarte mari din partea mea va solicit punctul dumneavoastra de vedere, argumentat legal daca e posibil. multumesc,
o zi buna, damian
multumesc pentru raspuns. s-aveti o zi placuta
pe 1 dec 2011 mi s-a inchis contractul de munca cu art 65. verbal am convenit cu angajatorul sa imi achite obligatiile salariale (restante de 2 luni) pana pe 15 ian dar acesta nu a respectat intelegerea. mai mult, am pierdut si 20 zile de somaj ptr ca nu a platit in timp util contributiile CAS. acum singura sansa de a recupera ceva ar fi prin instanta (sper ca nu a facut imprudenta sa semneze fictiv statele de plata).
intrebarea mea este daca este daca cele 45 zile scurse din momentul lichidarii sunt tardive pentru a deschide un proces la tribunalul muncii, sau trebuie sa deschid un proces civil?
conform OMAAP nr. 357/2003 fiecare producator de produse alimentare trebuie sa solicite obtinerea unei licente de fabricatie. stiu ca exista modificari si ca actual nu mai este necesara licenta, in locul ei fiind necesara inregistrarea activitatii la Autoritatea nationala sanitar-veterinara (Ordin nr.111/16.12.2008). Totusi cei de la directia agricola nu recunosc asta. cum pot gasi modificari sau norme interne ale directiei agricole care sa sustina aceata?