avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate ilione

Activitate ilione

Bună ziua!
Am o parcelă de 200 mp cadastrata. Vreau să o vând/donez vecinului meu care este și var primar. Întrebarea este dacă pot, în condiții în care parcela respectivă este jumătate intravilan și jumătate extravilan. Există vreo soluție rapidă? Mulțumesc!
Datorita faptului ca blocul in care locuiesc este incadrat la gradul 2 de risc seismic. desi indeplineste toate criteriile de anvelopare, vestitul OD16 a fost omis de Primaria sect 6 de la programul de anvelopare.
1. Conform martorilor, imediat dupa cutremur blocul a intrat intr-un program major de consolidare care a durat mai mult de doi ani, dar pentru care nu exista niciun document la nicio arhiva.
2. Dupa revolutie , primaria a facut o evaluare dupa care ne-a catalogat in gradul 2 de risc seismic, dar aceste documente nu exista nicaieri.
Intrebarea este: cum putem fi incadrati la gradul 2 de risc seismic daca nu exista documente in acest sens?
Asteptam sfaturi, recomandari sau redirectionari . Va multumim!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumim de raspuns! Dar noi nu putem dovedi cu niciun act aceasta posesia a bunicului.Angajatul primariei sustine ca exista pe harta si in registre aceasta parcela de padure pe numele bunicului nostru, dar Fisa de padure este eliberata de ocolul silvic in urma cererii noastre cu acordul primariei. Nu inteleg, ce trebuie sa fac?
Discuție Succesiune
Buna ziua! Impreuna cu varul meu mostenim 60 ari padure din partea bunicului nostru dupa mama.(Mentionez ca parintii nostri sunt decedati si dorim sa facem succesiunea mai intai dupa bunici si apoi dupa parinti.) Angajatul primariei care se ocupa cu aceste activitati spune ca nu poate intocmi o cerere catre Ocolul silvic pentru eliberarea unei Fise de padure decat pentru suprafata de 25 de ari, pentru ca asa este legal, invocand 2 legi pe care nu le retin acum. Ce avem de facut si cum putem primi dreptul nostru? Multumim mult!
sa inteleg ca si examenul teoretic si traseul trebuie date dupa 5 octombrie, nu conteaza ca scoala a fost facuta inainte de aceasta data?
Acest ordin se aplica doar pentru cei care incep scoala de soferi dupa data de 5 octombrie cand intra in vigoare ordinul, sau si pentru cei care au facut scoala inainte de aceasta data?
Multumesc pentru raspuns! Exact, este vorba de un "T" sau "Y" care face parte din coloana principala.
In cazul meu este vorba despre o ramificatie aflata pe coloana principala de scurgere de 110mm in care se deverseaza scurgerea de la cada care intra in aceasta derivatie pe 50 mm. Mai exact aceasta derivatie de 50mm care este corp comun cu coloana principala si in care intra scurgerea de la cada este fisurata. Astept un raspuns concret.
derivatiile aflate pe coloana principala de scurgere apartin proprietarilor care se folosesc de ele sau este parte comuna?
As vrea sa stiu daca pentru infiintarea unui srl avand ca obiect de activitate transportul de marfa este mai avantajos sa infiintez srl-ul si apoi sa achizitionez o autoutilitara, sau sa achizitionez masina si apoi sa infiintez srl-ul?
Va multumesc!