avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate suspenda urmărirea penală și în perioada când are loc medierea, potrivit Art. 312., alin 3, Cod procedură penală. Părțile vor depune o cerere de suspendare împreună cu un contract de mediere semnat de ele și de mediator, caz în care procesul penal se poate suspenda pentru o perioadă de 3 luni de la data semnării contractului de mediere. Procesul penal se va relua din oficiu în momentul în care părțile vor depune procesul verbal de închidere a procedurii de mediere.
Art. 2. din Legea 192/2006
(1) Dacă legea nu prevede altfel, părţile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv după declanșarea unui proces în faţa instanţelor competente, convenind să soluţioneze pe această cale orice conflicte în materie civilă, comercială, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura prealabilă consta în informarea privind procedura de mediere și nu în medierea propriu-zisă. Deci neconstituționalitatea a vizat doar acest aspect și nu medierea ca procedură. Medierea este o procedură legală și constituțională, prezentând numeroase avantaje pentru justițiabili. De pildă, în cazul unui partaj, reducerea cu 50% a taxei judiciare de timbru.
Dincolo de faptul că din toată năzbâtia asta a rezultat distrugerea telefonului, e un caz urât de bulliyng, adică exact ceea ce îndură mulți alți copii la școală, umilirea lor, cu consecințe nefaste de ordin psihologic și pe termen lung pentru victime. Ar trebui implicată și conducerea școlii, care să solicite părinților agresorilor să vină și să repare paguba. Am înțeles că în curând vor exista în școli niște comisii exact pentru astfel de situații. Sper că își vor face treaba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie, dar puteți participa la o ședință de informare și poate veți considera că medierea este preferabilă unei judecăți în cazul dvs.
Răspuns la discuția acord de mediere
Da, în prima etapă este un înscris sub semnătură privată. Dar poate fi autentificat și pus în executare.
Probabil că așa cum s-a spus mai sus, au comandat unele piese, iar acestea uneori ajung mai greu. În plus, durata reparațiilor poate fi doar aproximată și nu certă. Mai întrebați-i și poate reușiți să îi convingeți să urgenteze. Succes!
Nu văd ca fiind posibilă stingerea măcar parțială a datoriei către bancă doar pentru că ați fost jefuit. În sensul că deși ați putea să le aduceți dovezi certe că așa s-a petrecut fapta, pentru ei nu ar putea constitui un motiv de a vă exonera de restituirea creditului. Vor putea eventual să vă faciliteze o amânare a plății, dar nu și stingere de datorie. Contractele de credit sunt concepute astfel încât orice ar fi, ei nu rămână în pagubă. Desigur, există clauze privind forța majoră. Dar oare faptul că ați fost jefuit ar putea fi luat în calcul drept forță majoră? nu. Pentru că acest fapt ar fi putut fi evitat cu mai multă diligență din partea dvs. și, de altfel, a oricărei alte persoane.
Cât privește prejudiciul, doar dvs. îl puteți estima.
Dacă familiile inculpaților nu vă vor despăgubi, iar inculpații sunt săraci lipiți, va trebui să vă resemnați într-un final.
Este punctul meu de vedere. Poate alți colegi vă pot da mai multe informații și mai multă speranță. Succes!
Răspuns la discuția Taxa salubrizare


robert11 a scris:

Buna ziua
Nu este legala. Incalca prevederi din Codul Fiscal, Lg 101/2006 priv salubrizarea si Lg 211/2011 priv deseurile.
S-a obtinut in instanta anularea unor astfel de HCL-uri.


Puteți posta din jurisprudența?
Eu spun că are dreptul, din interpretarea legii, fiind o persoană aflată în nevoie care poate solicita părintelui său suport. Numai că pentru ca acest lucur să devină posibil, va fi necesară o acțiune în instanță pornită fie de copil, dacă nu este pus sub interdicție judecătorească, fie de tutore în numele copilului, dacă nu are capacitate de exercițiu.

Jefi a scris:

Bună seara,am solicitat custodia copilului sub "presiunea de tip ,pic.pic)
Iacum băiatul are 22 de ani...cu deficiente,ultimi doi aleator l a mai luat în vizită, iar penteu întreținere i a dat cat și când a considerat.... până să a debarasat de tot de el.
Deși are 22 ani în curând,24/24 sunt permanent cu băiatul.
Oare tatăl lui prin faptul că am preluat tutela,legal nu mai are nici o îndatorire fata de copil?
Vă mulțumesc.