avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

Eu spun că are dreptul, din interpretarea legii, fiind o persoană aflată în nevoie care poate solicita părintelui său suport. Numai că pentru ca acest lucur să devină posibil, va fi necesară o acțiune în instanță pornită fie de copil, dacă nu este pus sub interdicție judecătorească, fie de tutore în numele copilului, dacă nu are capacitate de exercițiu.

Jefi a scris:

Bună seara,am solicitat custodia copilului sub "presiunea de tip ,pic.pic)
Iacum băiatul are 22 de ani...cu deficiente,ultimi doi aleator l a mai luat în vizită, iar penteu întreținere i a dat cat și când a considerat.... până să a debarasat de tot de el.
Deși are 22 ani în curând,24/24 sunt permanent cu băiatul.
Oare tatăl lui prin faptul că am preluat tutela,legal nu mai are nici o îndatorire fata de copil?
Vă mulțumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai concret despre ce este vorba? Daca nu sunteti inca urmarit penal si stiti ca ati comis o fapta prin care ati creat un prejudiciu, puteti incerca sa contactati victima personal sau printr-un mediator, cu atat mai mult cu cat afirmati ca stiti cine este. Inteleg ca doriti sa mergeti la politie si sa va recunoasteti fapta, dar ati fost chemat, ati primit vreo hartie acasa?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă este o acțiune de partaj se pretează unei medieri, iar mediatorul se poate deplasa și la penitenciar. În cazul succesiunii propriu zise nu este posibil.
Răspuns la discuția Camera preliminara
Până la citirea rechizitoriului încă puteți încerca împăcarea cu doamna. Vă recomand să luați legătura cu un mediator din localitatea dvs. de domiciliu. Un acord de mediere depus în timp util la instanță vă poate asigura încetarea procesului penal.
Nu aveți mari șanse din punctul meu de vedere. Doar dacă discutați și reușiți să vă înțelegeți să vi le schimbe cu unele bune, iar dacă refuză poate încercați să-l speriați puțin cu o plângere pentru înșelăciune. Parcusrul unei plângeri penale este anevoios și aveți nevoie de probe solide.
Slabe șanse, aș zice. Dacă unchiul dvs. a încheiat un contract de întreținere cu cineva iar contractul a fost respectat, deci nu a fost atacat, el a fost dus la îndeplinire și , prin urmare, își va produce efectele.
Da, se poate încadra fapta penal, pornind de la lipsirea de libertate în mod ilegal și, funcție de consecine, și la alte articole. Cu toate acestea, în orice anchetă penală sunt necesare probe. Iar simpla relatare a surorii dvs. ar putea fi insuficeientă.vÎn orice caz, puteți depune o plângere.
Da, pentru construcția gardului chiar pe hotar este necesar acordul vecinului. Acordul ar fi indicat să fie scris, să fiți sigur că vecinul nu se răzgândește cândva.
Bună ziua, cu siguranță că se poate ieși din indiviziune. Se pare însă că trebuie să discutați serios cu toți moștenitorii, poate să-i invitați la o mediere. Altfel, dacă nu se va dori, vă rămâne calea instanței. Puțin probabil ca cineva străin să dorească să preia partea dvs., fără certitudinea că și ceilalți vor dori să o facă. Delicată treaba și cu plata, va fi greu să dovediți, în lipsa recunoașterii din partea celorlalți, că ați suportat singur plata taxelor. În orice situație, dacă veți putea dovedi, ar trebui să fiți despăgubit. Încercați, de acum înainte, să solicitați chitanța doar pe numele dvs. Discutați deci cu toți și căutați opțiuni viabile . Vă recomand să contactați un mediator.
Regula este ca doar proprietarii cu acte pot face anumite lucrări pe terenul lor. Ori, chiar dacă vi s-a răspuns că terenul respectiv nu face parte din domeniul public, atunci acesta ar putea aparține altcuiva și, doar dacă există dovezi ar putea fi chiar al dvs. Trebuie, deci, să aflați clar cu cine vă învecinați, care este istoricul acelei văi și, dacă nu cumva chiar vă aparține, caz în care veți putea decide să o închideți. Ar fi necesară efectuarea unei expertize pentru clarificarea situației. Dacă veți închide valea, pur și simplu, s-ar putea să intrați în conflict cu cei care, de-a lugul timpului, s-au obișnuit să arunce acolo deșeurile.