avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate codrutamia

Activitate codrutamia

O microintreprindere din Romania inregistrata in scopuri de tva, neinregistrata in ROI, achizitioneaza cu cardul de pe un site oficial un serviciu ( ex. dreptul de a folosi un soft 1 an de zile). Cateva zile mai tarziu primeste pe mail o factura in ron cu tva 24 % de la o firma din Luxemburg (Vat LU). Este corect emisa factura in ron cu tva? Cum ar trebui micro sa inregistreze factura si ce declaratii sa intocmeasca? In ce conditii trebuie firma din Romania sa se mai inregsitreze in ROI, avand in vedere ca este singura tranzactie externa?
Buna ziua, administratorul unei societati platitoare de tva alimenteaza masina firmei cu combustibil si-l plateste cu cardul firmei. Bonul fiscal pe care este trecut CUI-ul este document justificativ -(factura simplificata) ? si daca da, mai trebuie sa fac decont, sau inregistrez cheltuiala pe baza bonului ?
Răspuns la discuția Termen de depunere declaratia 220
Buna, daca pfa-ul nu a realizat pierderi si nici nu estimez o schimbare cu 20% a veniturilor in anul de impunere, inseamna ca pot sa nu mai depun deloc declaratia 220 ?

sau ea oricum se declara până la data de 25 mai cu declaratia 200 ?
anndrei_birtoc a scris:

recomand:
542 la 5121
5311 la 542
daca se urmareste fluxul de numerar pe o persoana
sau
581 la 5121
5311 la 581
daca nu este necesara urmarirea pe persoana


Buna, am o nelamurire legata de aceste inregistrari : daca nu se pastreaza chitantele de retragere de la bancomat, pe baza la ce document justificativ facem nota 5322 la 581 in casa? adica ce anexez la registru de casa ?