avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate sorinel_g

Activitate sorinel_g

Buna ziua! Ma numesc Sorin, am achizitionat un autoturism Matiz nou produs in 2007 in Romania, pe data de 26 ianuarie 2007. Mi s-a spus ca pt a-l inmatricula trebuie sa platesc o taxa in valoare de 11 mil lei, asa zisa taxa de mediu sau taxa speciala de inmatriculare. Eu stiam ca aceasta taxa se plateste doar pt masinile aduse din afara nu si pt cele produse de romanii nostrii. Eu am tot asteptat si nu am platit aceasta taxa, in speranta ca se va rezolva ceva cu ea. Si oricum o voi plati in ultima zi (am 30 zile de cand am luat masina, adica pana pe 24 feb.). Astazi am gasit pe net legea 343/17.07.2006 care spune asa:
"Art. 214. - Sunt scutite de plata taxelor speciale autoturismele, atunci când sunt:
a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare;
b) provenite din donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică, acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate."
Masina pe care am achizionat-o este pe numele tatalui meu. Ma gandesc ca daca tatal meu mi-o doneaza neinmatriculata (cu numere rosii), va trebui sa oa inmatriculez eu, si fiind donata mai trebuie sa platesc taxa de inmatriculare?
Va multumesc!
Buna ziua! Sunt un fost student al Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Ovidius, asta deoarece am dorit sa ma transfer la o alta universitate. Universitatea la care m-am transferat mi-a primit dosarul, m-au inscris in noul an de studiu care incepe la 1 octombrie 2006, dar mi-au cerut programele analitice ale materiilor pe care le-am studiat la Ovidius.
Aici apare si problema. In momentul in care am cerut transfer la Ovidius m-au tot plimbat si abia au fost de acord (daca nu erau de acord le-am spus ca ma retrag si tot plec de la ei, eram deja inscris la cealalta universitate), pana la urma sa rezolvat. Cand am fost dupa programele analitice au aparut adevaratele probleme. Mi sa spus ca trebuie sa platesc 125000 lei pentru fiecare materie (sunt vreo 32), dar tot nu e asa usor pentru ca trebuie sa mai astept cateva luni pana le strang.
Eu ma intreb daca am fost student la ID si am platit o taxa anuala de ce mai trebuie sa platesc acele programe, si de ce dureaza atat? Ei nu trebuie sa aiba aceste programe undeva la secretariat? De ce sa dureze cateva luni? Oare nu exista vreo lege cu privire la aceste aspecte?
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
In urma unei facturari proaste prin luna martie, si a reclamatiei mele, am primit acasa in luna mai instiintare ca trebuie sa primesc de la Romtelecom suma de 49.33 lei. Conform contractului aceasta suma trebuia evidentiata in factura din luna iunie, dar nu a fost evidentiata nici in luna august. De fiecare data cand i-am sunat mi-au spus ca ii voi primi luna urmatoare, asa cum mi-au promis si acum ca ii voi primi in luna septembrie. Intentionez ca in cazul in care nu ii voi primi nici in luna septembrie sa ii dau in judecata. Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez si daca pot cere daune morale pentru ca nu au respectat contractul. Daca pot cere daune, cam ce suma pot pretinde. Multumesc! :-/