avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate MAGNUMXXL

Activitate MAGNUMXXL

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Nu am urmarit toate discutiile, asadar imi cer scuze daca s-a mai discutat. Care sunt conditiile pentru a primi taxa de admitere in profesie ? Am vazut pe INPPA ca au fost persoane care au depus astfel de cereri.
In atentia celor care au formulat cereri de restituiri de taxa si de tva platit si nedatorat sau de sume platite si nedatorate in legatura cu examenul de primire in profesia de avocat, sesiunea octombrie 2011


Anuntam ca cererile de restituire de taxa sunt in curs de solutionare, iar dupa finalizarea examenului, data ce coincide cu validarea rezultatelor (3 decembrie 2011), respectiv pe data de 5 decembrie 2011 pe site-ul INPPA va fi afisata lista cu cererile admise.

Platile se vor face in saptamana 5 - 9 decembrie 2011.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Ce ziceti ca la examenul pentru definitivat, pe bucuresti, au luat doar 4 persoane din 91 .. .incepe sa fie mai greu ca la notari .. bataie de joc
Răspuns la discuția Contraventie RATP
Pe comunicare scrie atacabila cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Si cand am fost la judecatorie, am depus recurs.
Răspuns la discuția Contraventie RATP
Cand am depus cererea de recurs am scris si motivul recursului. Nu se tine cont ? Stiu ca pentru lipsa motivelor se da nulitatea recursului si n-as vrea sa se intample asta. Si in legatura cu casarea, nu trebuie sa expun si niste motive pentru care cer aceasta ?
Buna seara. Am fost amendat cu 250 ron pentru ca am circulat cu un mijloc de transport in comun pentru care nu aveam bilet/ abonament, dar aveam abonament pe un alt mijloc de transport in comun care de la un punct are acelasi traseu cu mijlocul de transport pe care am fost amendat. Am contestat in instanta aceasta amenda, s-a judecat in prima instanta si s-a respins cererea. Maine am recursul si am depus la dosar legitimatia de transport, abonamentul pe traseul respectiv si planul de transport al Regiei Autonome de Transport prin care se observa identitatea de trasee intre cele doua mijloace de transport in comun. Mentionez ca in punctul unde am fost amendat, cele doua mijloace de transport au statie comuna. Va rog sa imi dati niste sfaturi pentru maine, ce as putea invoca precum si sa ma ajutati cu o legislatie pe care sa o studiez in seara asta.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Imi raspunde cineva? Ca sunt cam nelamurit. Rezultatele afisate pe www.unbr.ro sunt rezultatele definitive dupa rezolvarea contestatiilor ?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Rezultatele de pe UNBR sunt cele definitive dupa rezolvarea contestatiilor ?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Subsemnatul [...] doresc să contest baremul afişat astăzi 07.10.2011, ora 15:00, ca urmare a susţinerii examenului de admitere în profesia de avocat stagiar organizat de către Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, examen pe care l-am susţinut ca urmare a depunerii dosarului de înscriere în cadrul baroului Dâmboviţa. Menţionez ca am avut numarul de legitimaţie nr. 1394 şi grila cu numarul 4.
În motivarea contestaţiei, doresc sa pun în vederea comisiei faptul că, la întrebarea numarul 62, deşi varianta corectă conform baremului era doar omorul săvârşit asupra soţului sau a unei rude apropiate (A,) consider că şi omorul săvârşit asupra unui nou-născut se încadrează la omorul calificat, cel nou-nascut fiind în neputinţă de a se apăra încadrându-se astfel pe art. 175 lit. d) Cod penal. În acest sens, profesorul Tudorel Toader consideră că săvârseşte un omor calificat potrivit art. 175 lit. d) C. pen. mama care îşi ucide copilul nou-născut imediat după naştere [...] deoarece copilul nou-născut, prin natura situaţiei lui, este în neputinţă de a se apăra. (Tudorel Toader, Drept penal român. Partea specială, Ed. Hamangiu, 2009, p. 41).

Merge?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am dat prima oara anu asta, si din pacate am facut doar 60 de puncte :(, desi intrebarile erau accesibile ... si eu sunt de parere ca era si varianta cu nou nascutul, deoarece era in neputinta de a se apara .. in fine .. next time
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Mult succes maine !
Va rog totusi, cei care sunt din Bucuresti, sa imi spuna care e traseul pe care trebuie sa il urmez sa ajung la locul examenului. Punct de plecare sa fie Gara de Nord Bucuresti, si de preferabil sa ajung cu metroul. Va multumesc !!