avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventie RATP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventie RATP

Buna seara. Am fost amendat cu 250 ron pentru ca am circulat cu un mijloc de transport in comun pentru care nu aveam bilet/ abonament, dar aveam abonament pe un alt mijloc de transport in comun care de la un punct are acelasi traseu cu mijlocul de transport pe care am fost amendat. Am contestat in instanta aceasta amenda, s-a judecat in prima instanta si s-a respins cererea. Maine am recursul si am depus la dosar legitimatia de transport, abonamentul pe traseul respectiv si planul de transport al Regiei Autonome de Transport prin care se observa identitatea de trasee intre cele doua mijloace de transport in comun. Mentionez ca in punctul unde am fost amendat, cele doua mijloace de transport au statie comuna. Va rog sa imi dati niste sfaturi pentru maine, ce as putea invoca precum si sa ma ajutati cu o legislatie pe care sa o studiez in seara asta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MAGNUMXXL , utilizator 22:40, 1 Noiembrie 2011
Daca maine aveti recursul, nu il mai puteti motiva ( in plus). Cand vi se da cuvantul pe fond solicitati admiterea recursului, casarea in tot a sentintei de pe fond si lasati la aprecierea instantei daca aceasta casare va fi cu retinere sau cu trimitere.
Cand am depus cererea de recurs am scris si motivul recursului. Nu se tine cont ? Stiu ca pentru lipsa motivelor se da nulitatea recursului si n-as vrea sa se intample asta. Si in legatura cu casarea, nu trebuie sa expun si niste motive pentru care cer aceasta ?
Nu mai trebuie sa faceti nimic, doar sa puneti concluzii ( orale) pe fond.
Ce ma mira este ca sunteti intr-o cale de atac care nu exista: recurs la plangerea contraventionala. Poate imi scapa ceva...
Pe comunicare scrie atacabila cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Si cand am fost la judecatorie, am depus recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva ratp respinsa mariacorina mariacorina Am si eu o mare nelamurire ... in aprilie 2010 am fost prinsa de controlorii ratp neavand abonamentul la mine (abonament valabil ptr luna aprilie) , mi-au ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb cu abonament Clemy10 Clemy10 am primit astazi o amenda in tramvai pentru nevalidarea cardului cu abonament pe acea linie. nu aveam sa platesc 50 de lei si nici un bancomat prin apropiere, ... (vezi toată discuția)
Amenda ratuc ContSters301559 ContSters301559 Bună ziua! Am și eu o nelămurire. Ciculam într-o seară într-un autobuz de la Regia Autonomă de Transport în Comun Cluj. Am prins un control ... (vezi toată discuția)