avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate roberto3

Activitate roberto3

Răspuns la discuția Incadrare art 174-175 c p
Domnule avocat ...dar daca s-au retinut respectivele articole ...din punct de vedere legal..pedeapsa nu trebuie sa scada obligat sub 15 ani? Imprejurarile in care s-a comis fapta sunt favorabile inculpatului...Daca s-a retinut si s-a facut referire la art 76 lit. a cp...pe baza legii nu ar trebui sa se incadreze la 5-15..?
Răspuns la discuția Incadrare art 174-175 c p
Mutumesc pentru raspuns. Si inca ceva...intre ce ani poate varia pedeapsa( art 174-175 i) daca se retin art 73 b si art 76 a...de aceea v-am si intrebat ...ma interesa minimul special.
Răspuns la discuția Incadrare art 174-175 c p
Da..am inteles dar care sunt limitele de pedeapsa daca fapta a fost incadrata la ambele articole...10-20...15-25...sau 10-25????
Buna seara! Am o nedumerire....care este minimul special si maximul special al art 174-175(lit i) ??? Cu alte cuvinte intre ce ani se incadreaza? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Partaj bunuri comune
Eu credeam ca daca el sustine ca locuinta a fost cumparata din banii obtinuti pe garsoniera nu am nici o sansa sa obtin nimic dar de vreme ce este considerat bun comun am sa angajez totusi un avocat, macar o parte sa castig. Ar fi culmea sa ii ramana lui totul.
Răspuns la discuția Partaj bunuri comune
Fostul sot pe asta se bazeaza : ca a vandut garsoniera (fiind trecuta doar pe numele lui) si ca a cumparat casa folosind acei bani,bineinteles ca nu a fost asa ,daca chiar facea asa nu cred ca ma mai trecea si pe mine ca ,,co-proprietar. Vroiam sa stiu daca am vreo sansa ca sa nu mai mai zbat degeaba cand stiu ca el vine cu actul de vanzare a garsonierei. Deci sa angajez avocat?
Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ,nu da prea multe detalii,ce sanse de castig as avea ,bineinteles in baza legii si tot asa. Problema este de casa in care am locuit cu fostul meu sot, care a fost cumparata cu banii de la nunta, fiind trecuti ca proprietari amandoi. Fostul sot a vandut o garsoniera si sustine ca a folosit banii pentru a cumpara cea din urma casa ceea ce nu este real, banii obtinuti dandu-i o parte parintilor lui si restul cheltuindui. Din punct de vedere legal as avea vreo sansa sa obtin o parte din casa avand in vedere ca suntem trecuti amandoi pe actul de proprietate si ca daca era cumparata cu banii obtinuti pe garsoniera nu avea pentru ce sa ma mai treaca si pe mine in acel act de proprietate? As vrea sa stiu fiindca nu as mai angaja un avocat degeaba daca nu am nici o sansa pe baza legii.
Răspuns la discuția Deducere sau contopire?
avocat_lascoschi@yahoo.com

Multumesc pentru raspuns. Deci vestea buna este ca nu i se va mai adauga restul de zile ramas ci i se va contopi cu ce urmeaza a i se da.
Buna ziua! In urma cu 10 o persoana savarseste o fapta pentru care este inchis. Executa o parte din pedeapsa apoi este liberat conditionat. Dupa nici 2 saptamani de la liberare savarseste o noua fapta. Intrebarea este daca i se va deduce perioada deja executata din pedeapsa ce urmeaza a i se da sau se vor contopi cumva? Am intrebat avocatul dar evita oarecum subiectul, chiar nu stiu de ce.
Răspuns la discuția Deducere pedeapsa?
Dar domnul avocat Mihai SR a spus de prima data ca se va deduce perioada executata, adica nu a avut nevoie de alte detalii, scurt si la obiect. De ce credeti ca a spus ca se va deduce din ce a executat? Probabil s-a mai confruntat cu astfel de cazuri, nu credeti?