avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate mamaruta2011

Activitate mamaruta2011

Răspuns la discuția Admitere Magistratura 2014
De ce crezi ca nu se valorifica promovarea efectiva decat in iulie?
Eu am inteles din calendarul concursului de promovare ca rezultatele finale la concursul de promovare se dau prin 16 IUNIE. Nu cunosc exact procedura prin care se si valorifica rezultatele, dar pana la 1 iulie au doua saptamani. Si mai e si concursul pt. functiile de conducere. In caz contrar, in acest moment nu sunt locuri suficiente nici pentru repartizarea absolventilor INM. N-ar trebui sa ne stresam cu aspectele acestea. Examen se va tine pentru cei cu vechime, cred eu, asa ca pana cand stim pe cate locuri, decat sa facem supozitii, mai bine invatam.
Am vazut acum ca te-ai referit la termenul de 60 zile pentru validare rezultate. Poate ca o s-o faca mai repede. Si daca nu, oricum nu avem ce face noi.
Răspuns la discuția Admitere Magistratura 2014
Si ca sa puna in aplicare noile coduri au nevoie sa suplimenteze schemele instantelor ( tribunale si curti de apel ) cu judecatori. Pe care ii vor lua din judecatorii si tribunale, dintre cei promovati " pe loc " intre timp. Examenul nu se organizeaza de dragul doritorilor, ci pentru ca sistemul are nevoie.
Si in plus, vom sti doar in februarie daca data oficiala a intrarii in vigoare a noilor coduri se mentine. Ca avem " istorie " cu amanarea intrarii in vigoare. Si cu modificarile la modificari.
Desi e adevarat ca intri in sala pe legislatia in vigoare si ar fi logic sa conteze asta, organizatorii nu s-au incurcat in astfel de detalii in ianuarie 2013, cu Ncpc, nu? Si nu toata lumea vrea sa se specializeze pe penal. Iar procurorii nu sunt toti " de sedinta ". Si desi teoria e baza, practica ( adica nevoia ) te invata mai bine ca orice.
Macar de-ar intra odata in vigoare, ca sa stim una!
Si cu organizarea examenului in primavara, nu e exclus, desi nu e anuntat. Avem " istorie " si aici.
Cel tarziu in august, posturi vor fi. Si pana in februarie ne specializam pe civil si procedura civila!
Răspuns la discuția Admitere Magistratura 2014
Eu pariez pe un examen anuntat inainte de intrarea in vigoare a NCP si NCPP. Adica cel mai tarziu in martie. Asta in ciuda parerii contrare a lui Danilet exprimate pe blogul sau. Asa ca nu prea e timp de pierdut...
saandyf a scris:

mamaruta2011 a scris:

Poate cineva sa ma lamureasca, va rog: admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se analizeaza in sedinta publica sau in camera de consiliu? Si unde spune asta?


in camera de cosiliu

javascript:void(0);
Da, asa inclinam si eu, dar nu zice nicaieri.
Multumesc!
Poate cineva sa ma lamureasca, va rog: admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se analizeaza in sedinta publica sau in camera de consiliu? Si unde spune asta?
irina_tzi a scris:

referitor la intrebarea privind actul sexual cu un minor in agravanta prevazuta la alin. 5, daca nu citesc eu gresit, scrie "ori daca faptele prevazute in alin. (1) si (4) au avut urmarile...". Deci nu alin. 1-4 ci 1 si 4. Astfel, cred ca se refera strict la minorul sub 15 ani.


In cod e " 1 - 4 ". Si chiar daca ar fi 1 si 4, aliniatul 4 se refera la minorul sub 18 ani, pt. ca alin. 4 trimite la al. 1 - 3, din care alin. 2 si 3 se refera la minorul sub 18 ani.
Cum zicea michaeleduard, s-a corectat si Udroiu intre timp.

michaeleduard a scris:

Nu stiu ce editie a lui Udroiu ai tu! Eu am editia a 4-a in care cele doua teze sunt analzate distinct. Adica se precizeaza explicit faptul ca teza I se refera la alin. 1 iar teza II la toate cele patru alineate.


Asa-i! Eu am editia a II - a, din 2011. Dar fisele sunt din 2012. Bine macar ca a corectat. Si cine nu are ultimele editii, ochii cat cepele la cod! Si cine le are, la fel! Am crezut initial ca nu pricep eu bine, dat am priceput bine si cursul era gresit...
Spor la invatat!
Am o nelamurire: la actul sexual cu un minor, la varianata agravata prev de al. 5, teza II ” ... daca faptele prevazute la al. 1 - 4 au avut urmarile prevazute in art. 197, al. 2 lit. c ”, se intelege ca se refera la:
- minorul sub 15 ani;
- minorul sub 18 ani daca fapta e sav. de tutore curator, etc,
- minorul sub 18 ani daca se ofera sau se dau bani sau alte foloase...
- minorul sub 18 ani, daca faptele au ca scop producerea de materiale pornografice;
daca fapta a avut ca urmare vatamarea corporala grava. Eu asa am inteles.
Dar Udroiu spune atat in curs, cat si in fise, ca agravanta din al. 5 se refera la minorul sub 15 ani. Da, teza I, care trimite la al. 1 si victima se afla in paza, tratamentul, ingrijirea, etc. a faptuitorului se refera la minorul sub 15 ani, dar teza II trimite la aliniatele 1 - 4, iar aliniatele 2 - 4 se refera la minorul sub 18 ani, nu la minorul sub 15 ani. Rezulta ca in cursul si fisele lui Udroiu este gresit. In cursul lui Tudorel Toader nu se intra in amanunte.
Am inteles eu gresit, sau este gresit in carte ( sau incomplet )?
Daca cineva ma poate lamuri, va rog...
kitipol81 a scris:

parerea mea e ca s-a scos....... de fiecare data era mentionata distinct
oana roxana a scris:

Buna seara tuturor. Am o nelamurire in ceea ce priveste tematica si anume aceea daca in tematica intra si uzucapiunea ca si efect al posesiei sau mergem pe ideea concursurilor anterioare , unde uzucapiunea , desi efect al posesiei, era prevazuta in tematica distinct.

Multumesc frumos si spor tuturor !







Eu cred ca intra si uzucapiunea, in cod fiind tratata in titlul alocat posesiei.
clara_vidori a scris:

Transmisiunea si partajul mostenirii intra in tematica ?


Nu intra.
Ce invatati la subiectul " modalitatile dreptului de proprietate ", in afara coproprietatii? Servitutile sunt incluse in tematica, dupa parerea voastra?