avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate florip

Activitate florip

In conditiile in care in contul 1171 avem profit nerepartizat aferent anului 2014 dar si pierdere contabila neacoperita aferenta anilor 2015 si 2016, se poate repartiza profitul anului 2014 in dividende de catre adunarea generala a asociatilor si sa ramana de recuperat pierderea contabila in urmatorii ani - in limita celor 7 ani legali ? sau trebuie acoperita obligatoriu mai intai pierderea. Pierderea este mai mare decat profitul nerepartizat. Care sunt prevederile legale . Multumesc
NU
Buna ziua,

O societate platitoare de impozit pe profit in anul 2016, care nu a depasit cifra de afaceri de 500000 euro dar are capital social mai mare de 45000 lei, poate opta in anul 2017 sa ramana societate cu impozit pe profit sau este obligata sa devina microintreprindere ?
Multumesc.
Buna ziua,

Pentru cat timp in urma poti solicita drepturile cuvenite conform unui contract de arenda ?

Daca titularul contractului a decedat, si mostenitorii nu au facut succesiunea imediat, mai pot beneficia de drepturile cuvenite pentru pamantul arendat ? Cat timp in urma ?

Multumesc.
Daca eu am o factura in suma de 200.000 lei din care s-a incasat 130.000 lei sold restant 70.000 lei scadenta fiind depasita cu mai mult de 30 de zile , trebuie sa o raportez la CCPI chiar daca eu nu am de facut plati fata de aceasta persoana juridica, adica cu ce sa compensez suma restanta ?
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa faca aceasta raportare privind datoriile mai vechi de 30 de zile si mai mari de 10000 lei, toate persoanele juridice fara exceptie sau doar cei care vor sa faca compensarea sumei datorata sau de incasat prin documentele special emise (ordinele de compensare).

Multumesc
Răspuns la discuția obligatie pastrare bunuri
as putea face acest lucru daca as cunoaste noua adresa, dar nu o stiu
Buna ziua,

In conditiile in care femeia care a avut grija de soacra mea,( dupa moartea acesteia), a plecat din casa fara sa spuna, lasand anumite bunuri personale, cat timp ar trebui sa le pastrez in conditiile in care nu mi-a cerut sa i le pastrez si nu mi-a predat nimic prin vreun document semnat intre noi, dar se poate trezi cine stie cand ca le vrea, poate dupa ce eu le arunc ca sa imi eliberez locul de ele.

Multumesc.
Se poate sa precizati articolul din lege sau norme care specifica acest lucru ? Multumesc
Buna seara, presedintele ales al unei asociatii de proprietari a unui bloc, este membru in comitetul executiv sau este doar reprezentantul asociatiei si al comitetului executiv ? Adica, daca comitetul are 3-5-7 membrii, presedintele este unul din cei 3-5-7 membrii ai comitetului ? Multumesc