avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Activitate mirceaione

Activitate mirceaione

Mai avocatnet.ro =apa de ploaie=o sa fac misto de voi pana cand imi veti raspunde de ce trebuie copie legalizata dupa imputernicire ! Sunteti atat de ineficienti si defazati incat nu stiu cum va mai suporta internetul !
cred ca si voi sunteti off !
M-am lamurit si cu acest avocatnet ! E un fel de apa de ploaie,pentru ca nimeni nu-mi poate spune de ce este nevoie de legalizarea unei copii dupa imputernicire !
Vad ca nimeni nu-mi poate raspunde,si banuiesc de ce ! Fiindca este intr-adevar o aberatie aceasta prevedere a Noului cod fiscal,dar nimeni nu vrea sa recunoasca,nici macar acesti consultanti de la avocat.net,Pacat de timpul pierdut pe acest forum.
Recent fiica mea a cumparat un apartament in Brasov si am facut o imputernicire pe numele meu in calitate de tata,pentru a inregistra acest apartament la Directia Fiscala Brasov si furnizorii de utilitati.
Astazi cand am fost la Dir.fiscala mi s-a cerut printre alte documente originalul acestei imputerniciri sau o copie legalizata dupa aceasta imputernicire !
Intrebarea mea este,avand in vedere ca nu sunt de acord sa dau originalul imputernicirii(am un singur exemplar), de ce este necesara o copie legalizata dupa imputernicire,avand in vedere ca eu am prezentat o copie simpla la xerox si originalul pentru confruntare !
Stiu ca Normele de aplicare ale Noului Cod Fiscal la art.18 prevad acest lucru,dar care este explicatia si logica ?
Mi se pare o aberatie sa ceri copie legalizata dupa un act legalizat !!!
Va multumesc acelora care imi pot da un raspuns la aceasta problema care ma framanta si ma irita,si la care nimeni n-a putut sa-mi raspunda cat da cat logic !
Daca Primaria nu comunica contribuabilului decizia de impunere,iar acesta se afla de exemplu pentru 9 luni plecat din tara,cum afla contribuabilul ce si cat are de platit ?
Răspuns la discuția Restituire taxa auto
O iau ca pe o scuza,nu m-am suparat,dar oricum lumea asteapta de la Dvs. mult mai mult,pentru ca sunteti cei mai buni (si singurii) in domeniul acesta framantat !
Răspuns la discuția Restituire taxa auto
Informatiile Dvs.sunt depasite !
Răspuns la discuția Restituire taxa auto
Toata presa din Romania si toata opinia publica din tara cunoaste mai multe despre aceasta problema decat cunoasteti voi,cei de la avocatnet.ro ! Uitati-va la raspunsul pe care l-am primit la intrebarea mea si stabiliti Dvs.,cei care monitorizati acest forum daca este corect raspunsul pe care l-am primit ! Deocamdata vad ca taceti ca mutii si nu mai spuneti nimic !
Răspuns la discuția Restituire taxa auto
Am studiat problema pe internet si iata ce scrie astazi 5.08.2017 in MEDIAFAX :"„Veşti bune pentru şoferii care se judecau să îşi recupereze banii: Taxa pe poluare şi timbrul de mediu, restituite de Guvern în 2018-2019

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că sumele de bani încasate de stat pentru taxa de poluare pentru autovehicule şi timbru de mediu vor fi restituite plătitorilor începând cu 1 ianuarie 2018, până la finalul lunii martie 2019. Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislaţiei naţionale cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi evitarea posibilei declanşări a unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene. Ordonanţa reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule”, precizează Guvernul României.

Măsura se va aplica contribuabililor care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012 şi timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013.

Beneficiarii vor fi nevoiţi să completeze o cerere care va fi aprobată prin ordin comun, de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar normele metodologice de aplicare, în termen de 60 de zile."

Ceea ce mi-ati scris Dvs.nu mai este de actualitate !Ia uite ce scrie astazi in EVZ :" Ordonanța de Urgență privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, a fost adoptată în ședința de vineri a Guvernului României.

Este vorba despre o hotărâre dorită de către cetăţeni, prin care Guvernul PSD-ALDE corectează o situaţie de fapt sesizată şi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit căreia, este dreptul contribuabilului de a obţine rambursarea unor taxe percepute de un stat membru cu încălcarea dreptului Uniunii, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului.

Ordonanţa reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, şi cea pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Beneficiarii acesteia sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 140/2011, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012, şi timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, care nu au beneficiat de restituire pâna la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă şi care vor solicita în scris, organului central fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancţiunea decăderii, restituirea sumelor achitate şi a dobânzilor aferente acestora, datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii şi data restituirii, menţionează documentul citat.

Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Modelul cererii va fi aprobat, prin ordin comun, de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar normele metodologice de aplicare- în termen de 60 de zile."