avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela2102

Activitate mihaela2102

Buna ziua,

Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în decembrie 2001, la momentul respectiv a reuşit să ia pensie o lună de zile înainte să se întâmple nefericitul eveniment. Mama mea acum are vârsta de 52 de ani, şi aş dori să ştiu dacă poate să obţină pensie după el cu toate că ea nu are încă vârsta de pensionare.
Răspuns la discuția Majorare salariu
Salariul era sub minimul pe economie pentru studii superioare şi ni s-a spus să fie aduse la "zi", s-a făcut act adiţional şi s-a înregistrat în revisal.
Buna ziua,

Sunt angajata unui ong iar de la 1 martie ni s-a mărit salariul conform H.G. 1225, acum angajatorul (preşedintele asociaţiei) care şi-a dat demisia în luna ianuarie şi revenind în luna aprilie în asociaţie nu i-a în considerare mărirea din luna martie. "Sugerându-ne" să trimitem ştatul de funcţii din luna ianuarie care nu prevede mărirea. Ce se poate face în această situaţie şi cum am putea noi ca salariaţi să procedăm?
Răspuns la discuția Executare silita caz social
Multumesc
Am un caz al unei beneficiare surde, aceasta s-a judecat cu fiul ei privind evacuarea acestuia din apartamentul dânsei, cererea este definitivă şi irevocabilă, Acum mai avem nevoie de un executor judecătoresc, ce mă interesează pe mine să ştiu este dacă există un articol în lege pe cazuri sociale, adică executorul să ia o sumă mai mică pentru punerea în executare , tinând cont de faptul că persoana care doreşte executarea fiului este o persoană cu deficienţe de auz.
La sfarsitul actului constitutiv e semnat de fostul presedinte si de ceilalti membrii
Suntem o organizatie cu personalitate juridica din anul 2010, de curand a fost ales un nou presedinte si consiliu director si am mers la tribunal sa aduc modificarile nu vreau sa schimb statutul sau actul constitutiv si in plus ca acolo nu se specifica cine este presedinte. As dori sa stiu care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez ca sa aduc modificarile legate de noul presedinte pe care vreau sa il fac reprezentant legal. Multumesc anticipat