avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Evelina Minulescu

Activitate Evelina Minulescu

Răspuns la discuția Am o firma cu datorii la stat
Cel mai bine este sa concultati un avocat! Acesta stie exact ce sa va indrume si cum sa va ajute.. exista si alte solutii in afara de insolventa pe care au propus-o colegii mei, insa trebuie studiata situatia de fapt din documente.

Răspuns la discuția debit aproape de prescriere
1. O data ce ati introdus cererea de chemare in judecata inainte de implinirea termenului de prescriptie....este irelevant cand acorda insatnta primul termen de judecata. Prin introducerea cererii ati intrerupt termenul de prescriptie, asadar debitoarea nu va mai putea invoca exceptia. Chiar daca ar invoca-o, instanta o va respinge, intrucat la momentul introducerii actiunii debitul nu era prescris.
2. cu privire la conexarea pricinilor, in opinia mea, apreciez ca nu va profita; asadar , mai bine incercati sa puneti concluzii pe ideea ca prinile au obiect distinct si ca prima actiune este intelemaita pe o lege speciala care deroga de la dreptul comun, astfel incat conexarea celor doua cauze ar insemna impiedicarea dvs. de a apela la calea dreptului comun (in situatia in care nu veti avea castig de cauza pe calea ordonantei) ceea ce ar incalca dreptul dvs. de a va adresa unei instante de drept comun. In temeiul art. 242 Cod Proc. Civ. as solicita suspendarea actiunii in pretentii, sau nu va mai prezentati la nici un termen si nu mai faceti nici un demers in acea cauza. In nici un caz nu lasati sa se conexeze dosarele.
Răspuns la discuția Solutie executare banci
procedura executarii silite nu are un termen impus de lege, mai degraba depinde de cat de repede reuseste executorul sa faca demersurile care se impun.
in cazul dvs. este vorba despre executorul bancar, care cu siguranta ca va actiona cu celeritate in interesul bancii.
Răspuns la discuția Solutie executare banci
contractul de credit reprezinta titlul executoriu prin el insusi, in conformitate cu normele legale in materie, in vigoare.
sugestia mea era sa faceti o refinantare a creditului si sa dicutati cu cei de la banca sa va dea un ragaz pentru a proceda la aceasta refinantare, tocami pentru a impiedica inceperea procedurii executarii silite.In situatia in care apreciati ca nici in iitor nu veti avea posibilitati pecuniare, sugerez sa nu va indatorati mai mult decat este cazul.
In contextul in care nu va "permiteti" refinantarea, se va proceda mai intai la exeutarea asupra bunurilor cu care ati garantat creditul, iar daca acestea nu exista se va proceda la executarea silita intocmai.

Cu stima,
Răspuns la discuția OUG 119
evident ca puteti initia o noua cerere, intrucat obiectul va fi distinct. mai mult decat atatnu vi se poate opune autoritate de lucru judecat si nici efectele ei in atare situatie.
Răspuns la discuția Citatie tribunal
achitati creditul, formulati o cerere cater instanta prin care explicati ca ati achitat creditul si cauza a ramas fara obiect, anexati dovada platii in copie conform cu originalul si expediati-o prin posta sau curier cu confirmare de primire. nu este necesara prezenta dvs. la termen.
sentinat se investeste de insatnta care a pronuntat-o. daca sentinta e pronuntata de Judecatoria sector 1 taxa de timbru pt. legalizare si investire se va achita in contul acestei judecatorii. nu importa nici sediul creditoarei, nici al debitoarei, nici daca si-au mutat sediile.
in acest caz, va raportati numai la instanta care a pronuntat hotararea.
Răspuns la discuția FIRME DE RECUPERARI
cesiunea de creanta inseamna ca dvs. cedati creanta firmei, iar firma va plateste cel putin ceea ce trebuia sa va recuperati dvs de la debitor.
mai departe raportul juridic va fi intre firma care v-a cumparat creanta si debitor.
practic, firma care va cumpara creanta se subroga in drepturile dvs. si aceasat se va indrepta impotriva debitorului dvs.
va sugerez, totusi, ca la momentul la care "vindeti" creanta catre acea firma sa transmiteti o notificare scrisa catre debitorul dvs. prin care sa-l informati ca nu mai sunteti titularul creantei.
daca nu aveti probe care sa faca dovada imprumutului.....sansele pe instanta sunt minime.
Răspuns la discuția Ordonata de plata
in atare situatie, va sugerez sa formulati, mai degraba, o actiune in pretentii. are mai multe sanse de castig, puteti administra si alte probe decat inscrisuri (inclusiv expertiza contabila, martori, etc...) si se va pune in discutie si fondul raportului juridic, spre deosebire de somatia de plata.
In cazul dvs, somatia de plata are sanse minime.