avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Ivanus

Activitate Cristian Ivanus

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti nicio dovada ca ati achizitionat telefonul pentru vecini, cu parere de rau va transmit ca puteti sa le mai dati si o lumanare aprinsa si sa zica Bogdaproste.
Va multumesc pentru recomandarile transmise.
Sunt convins ca un proces poate dura foarte mult, insa nu as vrea sa las situatia sa se perpetueze.
Cu stima
Va multumesc pentru prima parte a raspunsului.
Dar va garantez ca nu sunt dispus sa las lucrurile sa functioneze dupa bunul plac al unui patron.
Astept si alte opinii/recomandari.
Multumesc.
Buna ziua
Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti (cu 4 scari) la etajul 1, Blocul are la mezanin un spatiu comercial care a apartinut sau inca mai apartine (nu cunosc situatia juridica a acestui spatiu) unei organizatii comerciale de mare anvergura (de pe vremuri).
Dupa multe transformari ale spatiului in perioade diferite de subinchiriere, a venit randul amenajarii unui loc pentru gimnastica si alte activitati specifice.
Dupa circa 6 luni de "teroare" date de reamenajarea spatiului cu ajutorul multor ciocane mecanice, rotopercutante spatiul a fost deschis publicului in preajma zilei de 1 Decembrie 2023.
Cu toate insistentele si rugamintile facute catre actualul chirias pentru izolarea fonica a spatiului amenajat sau pentru micsorarea volumului de zgomot, zilnic, exista diferite intervale de timp in care muzica ritmica este data la un volum ridicat (in ore mai mult sau mai putin potrivite) si deranjeaza locatarii.
Mai mult decat atat, incalzirea spatiului (peste 1000 mp) se face cu ajutorul unor aparate electrice de incalzit de mare putere, cu ventilatie si eliminare de condens, Racordarea a fost realizata la unul de trunchiurile de distributie ale unei scari, existand probleme legate de arderea cablurilor de alimentare generala. Apa rezultata in urma condensului se scurge direct la subsolul scarii fara a exista o posibilitate de redirectare catre canalizare.
Toate cele de mai sus, in special zgomotul si vibratiile de la muzica din sala de gimnastica, au creat un disconfort destul de mare locatarilor care nu stiu ce sa mai faca pentru ca doleantele lor sa fie luate in considerare de administratorul spatiului.
Ca atare, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi transmite care ar fi masurile legale pe care le poate lua asociatia de proprietari impotriva chiriasului spatiului comercial in care se desfasoara activitati sportive.
Nu vrem decat sa avem liniste sa ne putem duce viata in tihna fara sa fim afectati de zgomotele de la sala de sport (muzica (cu multi basi) + strigaturi din partea instructorului).
Va multumesc
In asociatia de locatari in care locuiesc, presedintele a adoptat o "metoda" originala de recuperare a datoriilor de la cei care au restante la fondul de reparatii. Ameninta cu oprirea apei calde si reci de pe coloana restantierului, din subsolul tehnic, urmand ca acesta sa "raspunda" si sa fie "pedepsit " de cei care nu vor mai avea acces la aceste utilitati. Din ceea ce stiu , aceasta "masura" de recuperare a sumelor restante este ilegala.
Intrebarea pe care o adresez pe acest forum este legata de legalitatea acestei metode, mai ales ca este o forma de instigare a unor cetateni impotriva altora , ce poate degenera in mod necontrolat.
Multumesc