avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instigare locatari impotriva altor locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instigare locatari impotriva altor locatari

In asociatia de locatari in care locuiesc, presedintele a adoptat o "metoda" originala de recuperare a datoriilor de la cei care au restante la fondul de reparatii. Ameninta cu oprirea apei calde si reci de pe coloana restantierului, din subsolul tehnic, urmand ca acesta sa "raspunda" si sa fie "pedepsit " de cei care nu vor mai avea acces la aceste utilitati. Din ceea ce stiu , aceasta "masura" de recuperare a sumelor restante este ilegala.
Intrebarea pe care o adresez pe acest forum este legata de legalitatea acestei metode, mai ales ca este o forma de instigare a unor cetateni impotriva altora , ce poate degenera in mod necontrolat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:35, 24 Octombrie 2013
Metoda nu este legala, ba chiar abuziva, cu atat mai mult cu cat presedintele are atributiuni clare in lege de a actiona restantierii in instanta.
Intai sa-si faca datoria de presedinte de asociatiue si apoi sa se comporte ca un vataf.

Presedintele asociatiei trebuie sa afle de la cineva, eventual de la dv., ca traieste intr-o tara in care exista un sistem de legi si ca a-ti face singur dreptate este interzis si penal pana la urma.
Metoda de recuperare debit aplicata in speta dvs este in contradictie cu norma in vigoare
Presedintele de asociatie detine autoritatea si competenta sa respecte si sa aplice unitar norma in vigoare respectiv disp art 50 si 51 din L nr 230/2007,fara a exercita acte si actiuni care sa genereze diferende in randul proprietarilor
Exista institutia medierii,exista instanta de judecata competente sa solutineze litigii intre asociatia de proprietari si rau platnici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere fanica2005 fanica2005 Buna seara, Va prezint o situatie pe care am intalnit-o recent : o familie are restanta la intretinere 1500 ron(suma totala la un apartament de trei camere ... (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)