avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate nedumeritus

Activitate nedumeritus

Am platit impozit anticipat si in acel an nu am obtinut venit. Anul urmator am incetat activitatea. Se returneaza impozitul anticipat ?
Discuție PFA si ANAF
cand este obligat ANAF sa faca regularizarea dintre plati anticipate si cele determinate de venitul real si dupa cat timp trebuie sa returneze diferenta in cazul in care PFA a fost radiat ?
Fara a cunoaste comisioanele de emitere si administrare, am consimtit achizitionarea unui card de credit, pe care insa nu l-am ridicat inca. 1.) Nefiind in posesia lui si nebeneficiind de nici o operatie, banca este indreptatita sa-mi pretinda comisionul de administrare 2.) Daca nu a trecut decat o luna de la data emiterii cardului, sunt obligat sa achit comisionul de administrare pentru intreg anul ce urmeaza ?
Platesc de cateva luni un abonament la RDS-RCS, pentru servicii pe care nu le folosesc, pentru motivul ca am fost inselat si contractul contine semnaturi false.Am facut o sesizare in acest sens, pentru care nu am primit raspuns, ulterior am facut o plangere penala.
Este posibil sa cer sistarea platii pana la solutionarea litigiului ?















































Răspuns la discuția Drept somaj
In aceasta perioada, pentru fiecare luna am primit decizie de suspendare temporara a contractului individual de munca. In nici o luna perioada de suspendare nu a fost integrala. Pentru cele cateva zile care nu erau stipulate in deciziile de mai sus, am fost prezent la lucru, am primit bonuri de masa si mi s-a retinut inclusiv contributia pentru somaj, in cuantum de 1 - 3 lei, dintr-un maxim de 5 lei, corespunzator salariului minim pe economie, la o luna lucrata in intregime.
Sper ca cele de mai sus va sunt suficiente si va multumesc pentru interesul acordat.
Răspuns la discuția Drept somaj
01.06.2015
Referitor la stagiu, tocmai asta vreau sa stiu :am sau nu stagiu de cotizare, conform legislatiei, hotararilor guvernamentale, normelor de aplicare si relatarilor personale.
Răspuns la discuția Drept somaj
Sper ca odata cu conformarea la sfaturi, sa-mi fie iertata stangacia in a posta intrebari.
Revenind la subiectul meu, am descoperit urmatoarele :

În ce priveşte certificarea stagiului, Normele de aplicare a Legii nr. 76/2002 au fost recent modificate prin H.G. nr. 119/2014, în vigoare de la 20 martie, data publicării în Monitorul Oficial nr. 197/2014.

Cine are dreptul la adeverinţa de contribuţii plătite?

Normele de aplicare a Legii nr. 76/2002, aprobate prin H.G. nr. 174/2002, astfel cum au fost recent modificate, prevăd în acest sens că, în vederea certificării stagiului minim de cotizare pentru cei deveniţi şomeri şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul al contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare lună din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care s-au datorat, la bugetul asigurărilor pentru şomaj, contribuţiile prevăzute la art. 26 şi 27 din lege, precum şi, după caz, dacă se regăsesc în situaţia în care angajatorul este scutit, în condiţiile legii, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aceste perioade constituind stagiu de cotizare.

Avand in vedere cele de mai sus, sunt oare indreptatit sa fiu sigur ca voi primi indemnizatie de somaj sau nu, daca ar fi sa ma iau dupa spusele domnului Zegrean cu ceva vreme in urma ca, frumusetea magistraturii este data de posibilitatea interpretarii legilor.
Fiind in somaj tehnic, nu se plateste catre stat contributia de 0.5% nici de angajat, nici de angajator. INTREBARE : este posibil si legal ca in situatia concedierii, fostul angajat sa plateasca catre stat contributia de somaj si pentru angajat si pentru angajator, retroactiv pentru a beneficia de indemnizatie de somaj pe durata unui an ?
Discuție Drept somaj
In aproape ultimii 2 ani, intreprinderea la care lucrez s-a aflat in insolventa si o parte din angajati au fost in somaj tehnic,, fiind solicitati de cateva ori pe luna la servici, din care doar o parte cu chemare oficiala. Pentru aceasta activitate au fost remunerati cu 75% si cu bonuri de masa doar in zilele pentru care a existat chemare oficiala, situatie in care ma aflu si eu. La 01.06, urmeaza o concediere colectiva pentru care am primit o instiintare in care sunt anuntat ca nu am nici un drept. Doresc sa stiu daca sunt indreptatit pentru indemnizatie de somaj in aceste conditii, iar in al doilea rand daca perioada in care am activat in felul descris constituie stagiu de cotizare de 12 luni.
In luna Mai societatea la care mi-am desfasurat activitatea disponibilizeaza 300 de angajati. De cca. un an si jumatate, ne aflam in insolventa si somaj tehnic. Dupa mai mult de 30 de ani de activitate, am dreptul la indemnizatie de somaj ?