avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Varga Lorant

Activitate Varga Lorant

Răspuns la discuția ADMITERE INM 2007
Gavril daca tot ai scris ca ai "pila" la INM, am o matusa in Bucuresti Tamara o cheama trimit sa vorbeasca cu tine ....... ok ?:)):)):))

Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
P.S. Albert Einstein
" Eu cred că e de datoria noastră a tuturor să acţionăm ca şi cum soarta lumii ar depinde de acţiunile noastre deoarece într-o societate ce acceptă murdăria şi mediocritatea, posibilităţile de eşec sunt nelimitate ". Hyman G. Rickover
Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Exact !!!:))
Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Aşa este legal Gavril dar " Două lucruri sunt infinite în lumea asta, universul şi prostia umană în ceea ce priveşte pe prima nu sunt absolut sigur" !!!
Răspuns la discuția ADMITERE INM 2007
Brovo, Gavril ai fost tare cu gluma asta sper ca nu faci parte din consiliul CSM, nu?:D
Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Argumente II.
3) Constituţia garantează dreptul de a profesa liber, cineva dacă e licenţiat în drept cu media 7,83 cum îngrădeşti dreptul de a participa la examen pe motivul că este slab pregătit dacă nici măcar nu ai supus unui examen? Nu uita că acum un an arăta la televizor faptul că s-a organizat un examen direct pe post pt. cei cu 5 ani vechime şi o fată din Craiova cred, care a terminat facultatea particulară cu media 7,83 a fost singura admisă din toate ţara. După acest criteru săraca nici măcar nu merită să fie magistrat, ce contează că a învăţat 2-3 ani pt. acest examen !
4) Iar faptul că sunt mulţi la examen în nici un caz nu este un dezavantaj intră în bugetul INM-ului o sumă importantă de bani iar după testul grilă care este corectată de calculator rămân circa 30% din candidaţi iar INM râmăne cu banii şi bine face, şi cred că ai fi surprins să afli nr. juriştilor admişi la INM şi cei care nu aveau media generală de 8,00.
5) Eu cred că anumite persoane care au medii peste 8,00 doresc acest lucru dar nu pt. situaţia că vezi Doamne cei care nu au media generală de 8,00 scriu la “ plezneală” ci invers nu vor concurenţă.
6) Eu am o propunere genială : - ce ar fi ca media necesară să fie minim 9,90 şi să facă şi o listă nominală cu cei care au dreptul să participă la examenul de admitere organizat de INM , nu de alta dar Doamne fereşte vine cineva din Bârlad cu media 9,90 şi după cum se ştie concurenţa ar fi o catastrofă pt. “unii” ?!
Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Sper să fie o glumă proastă asta cu media generală 8,00 altfel ar fi o gafă monumentală din partea celor care decid.
ARGUMENTE: I
1) te rog să-mi spui de unde ştii că cel care a terminat Facultatea de Drept din Bucureşti să spunem “A” cu media 7. 83 sigur e mai slab pregătit decât “B” care e din Constanţa de ex. şi a terminat facultatea de drept particulară (posibil şi la fără frecvenţă, nu?) cu media generală 8,00 dacă la “A” nu dăm nici măcar posibilitatea de a participa la examen ? Să nu mai punem la socoteală ca “B” 3 ani putea fi şi şofer de taxi iar “A” să lucreze în domeniu şi să fi avut peste 100 de procese.
2) Legea 303/2004 art. 14 alin.2 care enumeră condiţiile de a participa la examenul de admitere la INM este o lege organică ce să înţeleg ca CSM dă o hot. care schimbă o lege organică ? Pt. că CSM are dreptul să stabilească modalitatea de examinare şi nu condiţiile de înscriere, sau dă MJ un ordin ilegal cum a făcut-o în 2001 ca în 2003 tot MJ să revină şi să recunoască că a fost ilegală şi o gafă monumentală ? Pt. că a vota o lege organică în Parlament în acest sens nu mai este timp şi sincer am rezerve că o asemenea aberaţie ar trece de parlament, iar un OUG ar fi tot un abuz.
Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Ref. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 13024/DRUO/2006 si nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 1285/L/2006 ce are ca obiect propunerea INM de modificare a Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a INM si de asemenea, de modificare a Regulamentului INM si Nota Directiei resurse umane si organizare nr.15544/DRUO/2006, ce are ca obiect Raportul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, concurs desfasurat in perioada 31 august - 17 septembrie 2006

Anton Pandrea:
"Propun ca aceste regulamente sa mearga la grupurile de lucru pentru intocmirea unor noi Regulamente si sa ne trimita varianta finala si nu propuneri."

Dupa ascultarea directorului INM, dl. Salagean, s-a votat in acest sens, in unanimitate.

[ link extern ]


Răspuns la discuția Se pregateste ceva ............
Da ai o atitudine pozitiva si imi place GAVRIL asa te vreau , dar gestul in sine ma deranjeaza, schimba in fiecare an regulamentul de ce................? ªi cu atata transparenta (CSM+INM) au reusit sa reduca si termenul de anuntarea a bibliografiei si a tematici de concurs de la 90 la 60 de zile prietenii stiu de ce " ne relaxăm gândim problema, că doar nu suntem ................" (CSM+INM)
Stie cineva ce se pregateste, cei de la INM toate ziua fac adrese catre CSM pt. modificarea examenului in anul 2007, desi pe undeva nu inteleg din cate stiu in 2006 a fost singurul an in care toate locurile au fost ocupate dar probabil nici asa nu e bine !!!!!!!!!
Cred ca cineva "important" nu a intrat si atunci..........e normal sa modifici modul de admitere, NU ?
Altfel eu nu vad nici un motiv M.J. toate ziua "plange" ca nu are personal dar daca la un concurs se ocupa toate locurile atunci trebuie modificat urgent nu-i asa?
Va rog sa verificati pct. 4 [ link extern ]
Va rog sa verificati pct. 13 [ link extern ] >