Buna seara!
In anul 2004 am efectuat o lucrare de separare a instalatiei de gaz.
La vremea respectiva pe toata scara blocului nu exista decat o singura proprietara care dealtfel a contribuit la realizarea proiectului de drept.
Astfel la acea vreme imi trebuia acordul dumneaiei plus declaratii,despagubiri,etc.
Declaratia pe care dansa trebuia sa mi-o dea sa realizat in fata unui notar public,insa astazi constat ca aceasta declaratie nu mai are valoare legala si asa incepe marea mea problema...
Anul acesta,prin iunieiulie,Asociatia de Locatari de la acest bloc au hotarat sa mansardeze si sa izoleze cu o anumita firma.
Insa firma respectiva defapt este persoana fizica(pentru ca nu are un nume de societate comerciala),a incheiat o declaratie notariala cu proprietara proiectului aceasta sustinand ca este proprietara intreagii instalatii de gaz,astfel dand in numele iei acordul tuturor apartamentelor de pe scara inclusiv si ap. meu.
Insa dansa nu a realizat instalatia de gaz pana la etajul 4 ci numa pana la etajul dumneaiei,eu realizad mai departe pe cheltuiala mea si cu aprobarile legale de la Distri Gaz,continuitatea acesteia(mai clar de la etj. 1 pana la etj. 2),in consecinta ma refer doar la instalatia comuna de gaz.
Acum.. aceasta firma( persoana)imi confirma ca poate sa se lege mai departe de teava(adica de cea pe care eu am facut-o pana la etj.2,fara a avea acordul meu,bine'nteles despagubind-o pe proprietara proiectului,iar cu mine nici macar nu a catadicsit sa stea de vorba.
Astfel,va intreb pe dumneavoastra,pentru ca mie mi se pare revoltator.. in ce conditii pot actiona in instanta aceasta problema,avand chitante si documente legale precum ca eu am contribuit la realizarea acestei jumatatii de instalatie?
Specific ca,in declaratia notariala din 2004 nu este specificata suma pe care eu am dat-o proprietarei de proiect precum ca am despagubit-o cu jumatate din suma de la vremea respectiva si este atasata de ea o declaratie de mana a acesteia in care precizeaza ca i-am dat acei bani,dar nu este specificat in ea si pentru ce,de aceea am spus la inceput ca din punct de vedere legal este nula.
Insa pe investitia lucrarii pe care eu am realizat-o am un proiect si chitante care dovedesc acestea.
Nu doresc decat sa-mi cer drepturile mele legale,nimic mai mult.
Poate aceasta firma(persoana ),sa-si indeplideasca lucrarea peste mine,fara acordul meu?
Mai mentionez ca in urma verificarilor facute la Distri Gaz eu nu figurez ca si coproprietar,ceea ce mi se pare absurd,pentru ca la vremea respectiva neexistand alte persoane racordate la aceasta instalatie, prin lege si eu deveneam coproprietar.
Acum la ora actuala observ ca totul se leaga de acest cuvant.
As dori sa imi dati un sfat ce sa fac,cum sa fac pentru a-mi recupera macar investitia?
Va rog sa ma iertati daca nu am reusit sa ma rezum in mai putine cuvinte,dar am considerat ca trebuie sa relatez cam tot ce se intampla,nu am crezut ca voi ajunge vreodata intr-o astfel de situatie,iar acum caut raspunsuri si rezolvari,de aceea am apelat la dumneavoastra inainte de a face vre'un pas.
Multumiri anticipate.