avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransare la Sistemul de Distributie a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransare la Sistemul de Distributie a gazelor(instalatii)

Buna seara!
In anul 2004 am efectuat o lucrare de separare a instalatiei de gaz.
La vremea respectiva pe toata scara blocului nu exista decat o singura proprietara care dealtfel a contribuit la realizarea proiectului de drept.
Astfel la acea vreme imi trebuia acordul dumneaiei plus declaratii,despagubiri,etc.
Declaratia pe care dansa trebuia sa mi-o dea sa realizat in fata unui notar public,insa astazi constat ca aceasta declaratie nu mai are valoare legala si asa incepe marea mea problema...
Anul acesta,prin iunieiulie,Asociatia de Locatari de la acest bloc au hotarat sa mansardeze si sa izoleze cu o anumita firma.
Insa firma respectiva defapt este persoana fizica(pentru ca nu are un nume de societate comerciala),a incheiat o declaratie notariala cu proprietara proiectului aceasta sustinand ca este proprietara intreagii instalatii de gaz,astfel dand in numele iei acordul tuturor apartamentelor de pe scara inclusiv si ap. meu.
Insa dansa nu a realizat instalatia de gaz pana la etajul 4 ci numa pana la etajul dumneaiei,eu realizad mai departe pe cheltuiala mea si cu aprobarile legale de la Distri Gaz,continuitatea acesteia(mai clar de la etj. 1 pana la etj. 2),in consecinta ma refer doar la instalatia comuna de gaz.
Acum.. aceasta firma( persoana)imi confirma ca poate sa se lege mai departe de teava(adica de cea pe care eu am facut-o pana la etj.2,fara a avea acordul meu,bine'nteles despagubind-o pe proprietara proiectului,iar cu mine nici macar nu a catadicsit sa stea de vorba.
Astfel,va intreb pe dumneavoastra,pentru ca mie mi se pare revoltator.. in ce conditii pot actiona in instanta aceasta problema,avand chitante si documente legale precum ca eu am contribuit la realizarea acestei jumatatii de instalatie?
Specific ca,in declaratia notariala din 2004 nu este specificata suma pe care eu am dat-o proprietarei de proiect precum ca am despagubit-o cu jumatate din suma de la vremea respectiva si este atasata de ea o declaratie de mana a acesteia in care precizeaza ca i-am dat acei bani,dar nu este specificat in ea si pentru ce,de aceea am spus la inceput ca din punct de vedere legal este nula.
Insa pe investitia lucrarii pe care eu am realizat-o am un proiect si chitante care dovedesc acestea.
Nu doresc decat sa-mi cer drepturile mele legale,nimic mai mult.
Poate aceasta firma(persoana ),sa-si indeplideasca lucrarea peste mine,fara acordul meu?
Mai mentionez ca in urma verificarilor facute la Distri Gaz eu nu figurez ca si coproprietar,ceea ce mi se pare absurd,pentru ca la vremea respectiva neexistand alte persoane racordate la aceasta instalatie, prin lege si eu deveneam coproprietar.
Acum la ora actuala observ ca totul se leaga de acest cuvant.
As dori sa imi dati un sfat ce sa fac,cum sa fac pentru a-mi recupera macar investitia?
Va rog sa ma iertati daca nu am reusit sa ma rezum in mai putine cuvinte,dar am considerat ca trebuie sa relatez cam tot ce se intampla,nu am crezut ca voi ajunge vreodata intr-o astfel de situatie,iar acum caut raspunsuri si rezolvari,de aceea am apelat la dumneavoastra inainte de a face vre'un pas.
Multumiri anticipate.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Irene__, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irene__ , utilizator 00:33, 27 Octombrie 2011
doamna, daca am inteles eu bine, investitorul initial a ridicat coloana pina la etajul 1, iar dvs de la 1 la 2.
daca sinteti in legalitate cu proiectul de gaze, dvs trebuie sa fiti in posesia unui proiect in care apareti cu aprobare de la distrigaz pentru marirea coloanei pina la 2, proiect facut de o firma acreditata ANRE la acea data si receptionata de catre distrigaz impreuna cru instalatia de utilizare (de la coloana pina la consumatori - aragaz si/sau centrala termica)
asadar, asociatia trebuie sa va despagubeasca macar pentru aceasta portiune facuta cu investitie proprie, iar daca aveti acte ca ati despagubit pe cel de la etajul 1 trebuie sa fiti despagubita si in cota parte pentru acea portiune.
nu am inteles ... coloana a fost ridicata pina la etajul 4 ???
In primul rand,buna seara!
Multumesc pt. raspuns...si da,investitorul initial a ridicat coloana pana la etajul 1 si nici decum pana la etj.4.
Intradevar am un proiect facut pe acea portiune pe care eu am ridicat instalatia,adica de la etj.1 pana la etaj.2 si da,este realizat de o firma agreata de Distri Gaz.
Cat despre despagubirea aceea mi sa spus ca nu pot avea cota parte tocmai conform declaratiei despre care am si vb.
Iar asociatia nici nu vrea sa auda de asa ceva,tocmai de aceea au apelat la aceasta persoana care se ocupa cu mansardarea blocului,in ideea de a plati ei ceea ce ar trebui...cu alte cuvinte au aruncat pisica in ograda altuia..iar eu trebuie cumva sa rezolv aceasta problema si nu stiu cum...
Irene__, utilizator
persoana de la etajul 1 isi poate da acordul NUMAI pe investitia ei, adica pina la etajul 1, pina unde are proiectul initial ... cei care vor sa se conecteze in bucata de coloana de la 1 la 2 TREBUIE sa va ceara acordul, la fel cum ati cerut dvs celui de la 1.
sa va arate proiectul prin careinstalatia proiectata de persoana cu pricina este facut pina la etajul 2 ... nu va putea proba asta, insa dvs da. pe asta trebuie sa mizati dvs la distrigaz.
pentru portiunea pina la etajul 1 ati despagubit investitorul initial insa, dupa cum sustineti dvs, nu reiese ca ati devenit coproprietara a tevii respective ... insa pe coloana de la etajul 1 la 2 sinteti UNICA proprietara (daca nu cumva ati dat si altora dreptul de a fi copropietari intre timp), si pentru continuarea coloanei pina la etajul 4 (daca nu s-a realizat) ESTE NECESAR acordul dvs
pai asta este si problema,persoana de la etj.1 a dat declaratie notariala in care sustine ca este "unica proprietara pe toata instalatia" de gaz totodata dand si acordul pt. toate apt. de pe scara inclusiv al meu,iar pe baza acestei declaratii persoana ce doreste a face mansardarea sustine ca se poate lega mai departe de coloana,adica de la etj.2 mai departe si mai sustine ca la distrigaz a verificat si ca ea este proprietara si asta nu inteleg.
Cum poate sa fie asa?
Ok,am inteles ca pers. de la etj.1 nu ar fi putut sa faca lucrarea daca nu accepta sa faca proiectul pt. toata sc. pana la etj.4.logic zic eu,este proprietara proiectului,dar de ridicat lucrarea din punct de vedere material al dansei nu sa realizat decat pana la etj.1,restul pana la etj.2 de mine,asa cum am mai spus.
Atunci cum poate sa sustina ca este si unica proprietara pe toata instalatia?
Pe mine m'ar interesa unde sa merg,ce sa fac,cum sa fac sa dovedesc ca nu este unica pe instalatie,
La ce institutii sa merg,sau ce ar trebui sa cer ca si acte doveditoare in afara de chitantele si acel proiect pe care il am?
Irene__, utilizator
pai, dupa cite observ, declaratia are iz penal ... nu stiu exact denumirea exacta a faptei respectivului, mai ales ca este si o declaratie notariala ... daca era o declaratie simpla, mai era cum mai era, insa cea notariala poate duce la puscarie.
mergeti la un notariat sau la un avocat si vedeti cum poate fi incadrata fapta respectivului si puteti depune o reclamatie penala impotriva respectivului. mergeti si la distrigaz cu proiectul dvs si explicati-le situatia concret, avind la indemina chitantele (facturile) pentru proiectarea si executia extinderii coloanei de gaze de la et 1 la 2 ... acest proiect exista atit in arhiva distrigaz cit si in arhiva firmei proiectante si executante a extinderii, si va poate comfirma statutul dvs de investitor al coloanei de la 1 la 2, aceasta fiind proba la dosarul penal care poate fi imputat respectivului/respectivei de la etajul 1. ideal ar fi sa intrati si dvs in posesia unei copii ale acelei declaratii notariale.
mai puteti apela si la ANRE - gaze pentru ca acestia sa va faca dreptate, in situatia in care nu va gasiti dreptatea la distrigaz, insa (daca situatia expusa de dvs este reala si exista probe), cel mai bine este sa faceti plingere penala la politia de care apartineti impotriva vecinului ... cred ca acuzatiile pe care i le puteti aduce sint cele de "fals si uz de fals"
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru montarea unei centrale termice de apartament alex_element alex_element Buna seara! Doresc sa va supun atentiei o speta cu care ma confrunt de cateva saptamani. Sunt proaspatul propietar al unui apartament intr-un bloc ... (vezi toată discuția)
Legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje postelnicu_elena2000 postelnicu_elena2000 buna ziua presedinte de asociatie de proprietari am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este ... (vezi toată discuția)
Racordare coloana de gaze bloc Valentin.Iacob Valentin.Iacob Buna ziua, doresc sa ma racordez la coloana de gaze iar vecina mea, care pretinde ca este proprietara coloanei, imi cere 250 Euro ca sa semneze fisa de acord ... (vezi toată discuția)