avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate cioareccarmenmariana

Activitate cioareccarmenmariana

La dezbaterea moştenirii tatălui mama are 3/4 din apartament iar fratele 1/4 din acesta.După acceptarea succesiunii fratele poate ceda mamei numai dreptul de folosinţă nu propietatea cotei sale din apartament pe toată durata vieţii mamei ?
Răspuns la discuția mostenire
Mulţumesc de răspuns dar vreau să vă mai întreb următoarele.
Mama mă are pe mine dar sunt fică din altă căsătorie.Dacă eu mor înaintea mamei(nu am soţ şi copii) şi fac un testament prin care toate bunurile mele prezente şi viitoare le las fratelui vitreg el le poate moşteni ?
Discuție mostenire
Vă aduc în discuţie întreaga situaţie ?
Tatăl meu a decedat de curând.El are un copil dintr-o căsătorie anterioară.Copilul vrea să cedeze cota parte ce îi revine din apartament soţiei supravetuitoare a tatălui.
Între ea şi copilul sotului nu este nici un grad de rudenie.Dacă ea moare şi nu are moştenitori legali la data decesului moştenirea ei se poate întoarce la copilul soţului ?Dacă nu cum poate face ca el să moştenească tot ce a rămas ?
Răspuns la discuția mostenitori legali
Am înţeles articolele enumerate de dumneavoastră dar mă interesează un răspuns mai concret la speţa adusă în discuţie.Deci dacă eu mor înaintea mamei şi nu am copii moştenirea mea revine mamei,dar după ce moare mama ce se întâmplă, ea nu are nici un moştenitor legal de nici o clasă ? Mă intereseză dacă întreaga moştenire se întoarce la fiului vitreg adică copilul soţului ?
Răspuns la discuția mostenitori legali
Asta stiu ce nu stiu este ce se întâmplă dacă mor eu înaintea mamei ? Cui rămâne mostenirea ?
Vă aduc în discuţie următoarea speţă.
O familie sot şi soţie iar fiecare are câte un copil din căsătorii anterioare.Sotul decedează.Acum sotia are dreptul la 3/4 din moştenire,copilul sotului 1/4 iar copilul sotiei nimic.Ce se întâmplă la moartea sotiei dacă ea nu are moştenitori legali, adică dacă fiica sa decedează înaintea ei şi nici ea nu are copii?Moştenirea toată a sotului revine la copilul său ?
Cui se cuvin drepturile din arendă dacă a decedat titularul ?
Discuție cote moºtenire
Într-o familie soţul are un copil din altă căsătorie.Soţul decedează .Moştenirea soţiei în caz de deces al acesteia fără a avea alţi moştenitori revine fiul soţului ?Fiul avea deja 1/4 din moştenire din bunurile comune ale soţilor?
Sunt o peroană singură necăsătorită.Tatăl meu este decedat trăieşte numai mama mea.Nu am fraţi sau surori.Pot lăsa toate bunurile ce le deţin prin testament unei alte persoane care nu este rudă cu mine.Mama nu are nici ea fraţi sau surori.
În cazul decesului meu cui revin bunurile mele dacă nu există testament ?
Discuție cote moºtenire
Tatăl meu a decedat de curând.Dânsul deţinea un apartament bun comun cu mama şi un teren extravilan bun propriu moştenit de la părinţii săi.Moştenitori legali sunt soţia supraveţuitoare şi fiica.La apartament nu mai găsesc ultima chitanţă de plată a ratelor.Se poate dezbate succesiunea acum numai pentru teren unde actele sunt clare şi apoi pentru apartament cu acordul ambilor moştenitori ?
Sunt costuri mai mici dacă succesiunea se face în 6 luni de la deces ?