avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare cotã parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare cotã parte mostenire

La dezbaterea moştenirii tatălui mama are 3/4 din apartament iar fratele 1/4 din acesta.După acceptarea succesiunii fratele poate ceda mamei numai dreptul de folosinţă nu propietatea cotei sale din apartament pe toată durata vieţii mamei ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:35, 30 August 2012
cu partea lui poate face ce vrea.....
Fratele poate ceda mamei folosinta partii sale printr-un contract de uzufruct viager pe durata vietii mamei, fara a instraina si dreptul de proprietate (dreptul de dispozitie asupra bunului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire apartament cumparat cu drept de uzufruct viager ! irinel8 irinel8 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu speta urmatoare: In anul 1995 parintii mei au cumparat un apartament printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al actiunii in instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in 22 iunie 2013. In data de 17 iunie 2013, tatal meu a vandut dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)