Am o mica poveste si o gramada de intrebari.
Doresc sa infiintez un punct de lucru pentru o intreprindere. Proprietarul imobilului este persoana juridica straina fara cod fiscal in Romania.
Am inteles ca nu putem incheia Contract de inchiriere, neavand el-proprietarul cod fiscal. Dar Contract de comodat?????? #-o
Anaf dintr-un orasel din Romania zice ca nici Contract de comodat. Care sunt motive legale?
In al doilea rand daca primesc un imobil in folosinta gratuita - printr-un Contract de comodat- si in contract era stipulat faptul ca pot sa subinchiriez imobilul respectiv pentru alte firme de ce nu pot sa fac?? :D Comodatarul poate sa incheie contract de inchiriere? sau subinchiriere?
Contractul de comodat in judetul in cauza trebuie inregistrat la Finante Publice pentru ca Orc-ul sa admite cererea...:D
Na raspunsul dupa trei ore de bat jocuri X-( era ca in Romania nimic nu e logic!
Va rog o parare...ce as putea sa fac acum?
Persoana juridica straina neavand activitate in Romania nu doreste sa se inregistreze, deci nu vrea cod fiscal..si oricum..isi are sediu in UE.:frantic:
Multumesc :) Intre timp am descoperit un tratat intre Romania si Ungaria prin care aceste tari au recunoscut reciproc actele oficiale fara apostilare sau supralegalizare (Taratatul era ratificat prin Legea nr.3 din 2005).
Am o intrebare. Un cetatean ucrainean doreste infiintarea unei firme pe teritoriul Romaniei. A semnat actele notariale, are pasaport si pentru dovada domiciliului si numarului personal cartea de identitate eliberatat de autoritatiile din Ucraina era tradus de un traducator autorizat roman si legalizat de notar.
La Orc au zis ca buletinul de identitate al ucraineanului este supusa procedurii de apostilare din Ucraina, deoarece este vorba despre un document administrativ si Ucraina a semnat Conventia de la Haga....#-o
Multi sustin ca la acest act nu trebuie sa solicitam apostila.
Daca aveti experienta sau pareri va rog sa mi raspundeti.