avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cetatean ucrainean - apostila?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cetatean ucrainean - apostila?

Buna,

Am o intrebare. Un cetatean ucrainean doreste infiintarea unei firme pe teritoriul Romaniei. A semnat actele notariale, are pasaport si pentru dovada domiciliului si numarului personal cartea de identitate eliberatat de autoritatiile din Ucraina era tradus de un traducator autorizat roman si legalizat de notar.
La Orc au zis ca buletinul de identitate al ucraineanului este supusa procedurii de apostilare din Ucraina, deoarece este vorba despre un document administrativ si Ucraina a semnat Conventia de la Haga....#-o
Multi sustin ca la acest act nu trebuie sa solicitam apostila.
Daca aveti experienta sau pareri va rog sa mi raspundeti.

Multumesc anticipat.
Cu stima,KH
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 22:33, 2 Noiembrie 2011
Pana acuma nu m-am incumetat sa va raspund deoarece nu stiu cat de actualizata imi este baza de date, dar, cum pana acum nu ati primit vreu raspuns, iata punctul meu de vedere. Cred ca nu ati inteles bine.
Din baza mea de date am vazut ca Ucraina nu figureaza printre tările semnatare al Convenţiei de la Haga din 05.10.1961
Cartea de identitate nu face parte dintre principalele categorii de acte pentru care se elibereaza apostila in cadrul institutiei prefectului.
Cred ca o vizita la institutiei prefectului va va lamuri pe deplin.
Multumesc :) Intre timp am descoperit un tratat intre Romania si Ungaria prin care aceste tari au recunoscut reciproc actele oficiale fara apostilare sau supralegalizare (Taratatul era ratificat prin Legea nr.3 din 2005).

O zi buna in continuare.
Csurika a scris:

Multumesc :) Intre timp am descoperit un tratat intre Romania si Ungaria prin care aceste tari au recunoscut reciproc actele oficiale fara apostilare sau supralegalizare (Taratatul era ratificat prin Legea nr.3 din 2005).

O zi buna in continuare.

Multumesc o zi buna si pentru tine, dar initial ai scris Ucraina, iar ...descoperirea se refera la Ungaria!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetățean ucraina mrcea mrcea Buna ziua Am si eu o întrebare, vreau sa mă căsătoresc cu o persoana cetățean ucrainean si nu știu ce acte trebuie sa aduca cu ea din Ucraina? Daca nu ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain babi23081985 babi23081985 buna seara. stie cineva ce acte sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean ucrainean pe teritoriul romaniei ? nici eu si nici ea nu am mai fost casatoriti ... (vezi toată discuția)