avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate catalinrcd

Activitate catalinrcd

Răspuns la discuția Vecini insuportabili, violenti
Mai nou am descoperit ca de la sfarsitul lunii decembrie 2022, mai locuiesc inca 2 persoane in apartament. Aceste nu sunt trecute la intretinere.
Am citit ca exista o lege care dupa 45 de zile, daca nu ai platit intretinerea se poate face executarea silita a celor cu datorii sau in cel mai bun caz, poprirea conturilor acestora.
Practic, ia de umerii asociatiilor de propietari obligativitatea de a se lupta in instanta cu locatarii rau-platnici, din cauza carora blocuri intregi ramaneau in multe cazuri fara utilitati.


Maine urmeaza sa aduc la cunostinta la asociatia de locatari, cele mai de sus mentionate. Ce ma sfatuiti?


Si inca un amanunt. Individul locuieste cu o fata, aceasta pare sa fie minora. Cuplul adus de proprietar care locuieste ilegal in imobil, mai exact ea pare sa fie chiar mai tanara de varsta. Ochiometri as spune ca ambele fete au intre 15-17 ani. Ce ma sfatuiti?
De 2 ani familia mea este deranjata de locatarii apartamentului de deasupra noastra. S-a mutat un individ la sfarsitul anului 2020 si locuieste aici cu iubita sa. Mentionez in acest sens, avem motive sa credem ca iubita este minora.


In prezent avem o sesizare la politie, rezolutia ei o gasiti atasata la acest mesaj sub forma de imagine. Mai multe apeluri la 112 si la sectia de politie locala, care s-au finalizat doar cu mici mustrari calmandu-i pe galagiosi doar punctual (cateva ore).

Urmeaza sa ma adresez in scris la asociatia de locatari de care apartinem. Am gasit aliati, sesizarea v-a fi semnata de ambele familii, atat noi cat si cei care stau deasupra celor care deranjeaza.

Citez din prima sesizare care am efectuat-o la politie, ca sa realizati cu ce ne confruntam

"locatarii de la apartementul nr19 în repetate ori ne tulbură liniștea fără drept prin producerea de zgomote, larmă, muzică la intensitate mare.

aceste tulburări sunt inclusiv între intervalul de timp 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, ore care sunt considerate de liniște potrivit legii 61/1991

în repetate rânduri se află mai mult de două persoane în apartamentul nr. anume persoane străine care împreună cu proprietarul urlă unii la alții și înjură cu voce foarte tare, urmat de lovituri violente și târât de mobilă

pe decursul zilei, dar în mod special pe timpul serii și al nopți locatarii târăsc și trântesc cu violență - acestea fiind urmate de râsete sau țipete

pe timpul nopți până la ore târzii care depășesc adesea ora 00:00 se aud urlete violente, zgomot puternic provocat de trântitul ușilor sau/și înjurături

comportamentul lor încalcă normele de conviețuire socială și ne provoacă stres, senzație de spaimă

somnul ne este perturbat adesea noaptea,dar și diminetele până în ora 8:00 inclusiv Sâmbătă și Duminică;

odihna noastră este condiționată de locatarii din apartamentul nr. putem să dormim doar dacă ne permit aceştia"


Ce putem face mai departe, aveam cum sa actionam in instanta (cerem daune morale)?
De la asociatie sunt obligati sa ne ofere un numar de inregistrare al sesizarii noastre, sub ce forma?


[ link extern ]
Am cumparat de pe siteul Pc Garage un laptop. Produsul primit nu era acelasi cu cel de pe site nici cel de pe factura.Mai presus de asta,avea tastatura stricata.Deci un produs eronat si defect.
A doua zi ,mai exact pe data de 18.12.2014 am depus produsul la curier ca sa fie returnat celor de la PC Garage. pe siteul lor am completat o cere de returnare a banilor in contul bancar specificat de mine.Asta tot in cursul zilei de ieri.
Laptopul a ajuns la ei la sediu astazi.
Mi-au trimis un mail prin care au comunicat ca produsul nu era eronat. Era exact cel de pe factura.Cea ce clar este o minciuna.
Tot in acel mail ei au spus ca taxele de curier sunt suportate integral de mine.Din partea lor totul a fost corect,eu sunt cel care are o problema.Ei se angajau sa plateasca curierul doar in cazul in care produsul ar fi fost livrat eronat si era vina lor.
Banii din cate am inteles imi vor fi returnati,nu stiu cand....si aici daca sunteti in cunostina de cauza va rog sa-mi spuneti cam cat dureraza in mod normal sa se faca varsarea banilor in contul bancar ? Cam cate zile lucratoare din experienta dumneavoastra ? Daca se intarzie cu plata(asa cum imi imaginez) mai am vreo sansa sa imi vad banii anul acesta?
Ce as putea face? Unde sa ma duc sa-i relcam daca depasesc un anume numar de zile cu plata indivizii de la PC Garage ?
Mentionez faptul ca tastaura era stricata,dar dumnealor NU au tinut sa zica nimic.Deci produsul tot stricat ramane,dar ei in continuare refuza sa isi asume vina si sa plateasca curierul.
Ce este de facut ? Ma gandesc eu ca ma aflu in situatia \"cuvantul meu contra cuvantului lor\",astfel pentru mine nu exista o sansa de castig.Dar lectia imi este invatata.
Ce ma sfatuiti sa fac pe viitor,daca o sa mai ma lovesc de astfel de probleme ? Sa ma duc cu produsul si cu factura in mana direct la OPC? Ar fi putut in acest caz sa imi fie de ajutor Protectia Consumatorilor ?
Eu am fost naiv si am avut incredere in PC Garage.Am crezut ca o sa isi asume vina,si o sa fie cinstiti.
Răspuns la discuția Mansarda,cosmar la bloc!
Eu la baza sunt inginer in metalurgie, specializarea protectia mediului. Mi-ati facut trimitere la legea nr. 50/1991. Am gasit legea pe net are 4 capitole si pana acum nu am mai vazut atat de mult scris. Este trist am citit prima pagina si am renuntat. da imi dau seama ca am nevoie de un avocat, si imi mai dau seama ca am nevoie de multi bani. imi cereti prea mult, am fost plecat afara din tara la munca in Anglia timp de 8 luni, probabil voi mai pleca, incerc sa scap dar nu e usor. Sunt legat de maini si de picioare pentru ca traiesc in Romania..
Ce as dori eu de la domniile voastre este sa ma indrumati la o organizatie, institutie de stat orice unde pot depune o petitei impotriva zgomotului (naiba stie)....la primarie oriunde.
Ieri am suant la politie, am avut un dialog cu ala exceptional de prost. Pana la urma nu am rezolvat nimic. Ma intreaba ala daca astia au autorizatie, le zic ...da au,dar nu le-am dat-o eu si nici n-am semnat pe udneva ca as fi de acord cu infernul asta. Sunt un cetatea care se plange ca astia cu santierul imi darama casa si cu televizorul dat la maxim tot nu puteam sa aud cum trebuie, zgomotul era asurzitor.
Locuiesc la bloc, mansarda imi face viata grea!
O firma a obtinut, in conditii ilegale dupa parerea mea, aprobare sa inceapa lucrurari de santier la noua mansarda din scara in care locuiesc. Nu stiu cum a fost posibil ca ei sa primeasca aprobarea. Eu unul nu am semnat nimic, si nu am fost de acord lafel mai multi vecini din scara. Din cate stiu eu este de ajuns ca unul singur sa se opuna ca astfel sa nu se intample nimic.
Zgomotul si vibratiile sunt infernale. Astazi au intrecut orice limita. Imi vibreaza tot apartamentul,daca o tin tot asa imi dua tencuiala jos de pe pereti. Nu este o gluma tamplaria din pvc vibreaza intr-un hal alarmant. Cu acesti indiviz nu ma inteleg, nu am reusit sa le explic nimic. nervi si iar nervi.
As dori sa stiu cui tre sa ma adresez,ca sa mi se faca dreptate. Unde trebuie sa ma duc ca sa fac reclamatie. Sase luni o sa dureze constructia dinc ate am citit pe afis. Tot pe afis scrie numele firmei impreuna cu numarul de inregistrare al aprobabrii pe care il au. Credeti ca imi vor fi de folos aceste informatii ?
Va rog ajutati-ma!