avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vecini insuportabili, violenti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vecini insuportabili, violenti

De 2 ani familia mea este deranjata de locatarii apartamentului de deasupra noastra. S-a mutat un individ la sfarsitul anului 2020 si locuieste aici cu iubita sa. Mentionez in acest sens, avem motive sa credem ca iubita este minora.


In prezent avem o sesizare la politie, rezolutia ei o gasiti atasata la acest mesaj sub forma de imagine. Mai multe apeluri la 112 si la sectia de politie locala, care s-au finalizat doar cu mici mustrari calmandu-i pe galagiosi doar punctual (cateva ore).

Urmeaza sa ma adresez in scris la asociatia de locatari de care apartinem. Am gasit aliati, sesizarea v-a fi semnata de ambele familii, atat noi cat si cei care stau deasupra celor care deranjeaza.

Citez din prima sesizare care am efectuat-o la politie, ca sa realizati cu ce ne confruntam

"locatarii de la apartementul nr19 în repetate ori ne tulbură liniștea fără drept prin producerea de zgomote, larmă, muzică la intensitate mare.

aceste tulburări sunt inclusiv între intervalul de timp 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, ore care sunt considerate de liniște potrivit legii 61/1991

în repetate rânduri se află mai mult de două persoane în apartamentul nr. anume persoane străine care împreună cu proprietarul urlă unii la alții și înjură cu voce foarte tare, urmat de lovituri violente și târât de mobilă

pe decursul zilei, dar în mod special pe timpul serii și al nopți locatarii târăsc și trântesc cu violență - acestea fiind urmate de râsete sau țipete

pe timpul nopți până la ore târzii care depășesc adesea ora 00:00 se aud urlete violente, zgomot puternic provocat de trântitul ușilor sau/și înjurături

comportamentul lor încalcă normele de conviețuire socială și ne provoacă stres, senzație de spaimă

somnul ne este perturbat adesea noaptea,dar și diminetele până în ora 8:00 inclusiv Sâmbătă și Duminică;

odihna noastră este condiționată de locatarii din apartamentul nr. putem să dormim doar dacă ne permit aceştia"


Ce putem face mai departe, aveam cum sa actionam in instanta (cerem daune morale)?
De la asociatie sunt obligati sa ne ofere un numar de inregistrare al sesizarii noastre, sub ce forma?


[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
catalinrcd, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinrcd , utilizator 15:01, 29 Ianuarie 2023
Nu mai apelati serviciul de urgenta 112 pentru litigii intre loatari pentru ca riscati sa fiti sanctionat pecuniar
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa se implice pentru solutionare diferende/litigii intre locatari
Asociatia de proprietari,conform disp L nr 196/2018 se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu,or in cazul dv este vorba despre litigiu intre locatari provocat de nerespectarea disp L nr 61/1991 republicata
Initial ,notificati oficial vecinii cu obligatia respectarii disp L nr 61/1991,a regulamentului de ordine interioara a asociatiei de proprietari,a normelor de convietuire in comun-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata,unde daca detineti probe rezonabile puteti solicita daune
Mai nou am descoperit ca de la sfarsitul lunii decembrie 2022, mai locuiesc inca 2 persoane in apartament. Aceste nu sunt trecute la intretinere.
Am citit ca exista o lege care dupa 45 de zile, daca nu ai platit intretinerea se poate face executarea silita a celor cu datorii sau in cel mai bun caz, poprirea conturilor acestora.
Practic, ia de umerii asociatiilor de propietari obligativitatea de a se lupta in instanta cu locatarii rau-platnici, din cauza carora blocuri intregi ramaneau in multe cazuri fara utilitati.


Maine urmeaza sa aduc la cunostinta la asociatia de locatari, cele mai de sus mentionate. Ce ma sfatuiti?


Si inca un amanunt. Individul locuieste cu o fata, aceasta pare sa fie minora. Cuplul adus de proprietar care locuieste ilegal in imobil, mai exact ea pare sa fie chiar mai tanara de varsta. Ochiometri as spune ca ambele fete au intre 15-17 ani. Ce ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie și ce trebuie sa fac când am un vecin galagios ? MarinDidi MarinDidi Am chemat până acum din Aprilie de doua ori echipajul de la poliție și tot continua să facă zgomote!Vorbește tare,invita prieteni,Are o prietena cu o ... (vezi toată discuția)
Program de liniste geneva geneva Exista cadru legislativ pt reglementarea orelor de liniste in bloc? Daca da, care este? Dar pentru proprietarii care detin caini si trebuie sa achite o cota ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)