avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate peterpant

Activitate peterpant

Doar o singura intrebare mai am.

Este nevoie neaparat de PFA sau pot sa inregistrez contractul in cauza si ca persoana fizica?

Am inteles ca s-a discutat sau este in discutie ca sa se poata declara venitul si sa se plateasca taxele si ca persoana fizica.

Mersi de ajutor.
Este pur si simplu un contract de munca, compania respectiva activeaza un domeniul vanzarilor si doresc sa ma coopteze in echipa.
Un punct al contractului stipuleaza ca eu trebuie sa platesc in Romania toate contributiile ( impozit pe venit, asigurari medicale, contributia la somaj etc ) si sa fac dovada cotizarii astfel incat ei sa fie siguri ca nu vor trebui sa plateasca niciun fel de astfel de taxa.

Reformulez putin intrebarea mea initiala: care ar fi calea legala prin care pot sa imi inregistrez venitul, sa platesc toate taxele si care sunt acestea :) Poate sunt putin ambiguu dar nu am experienta in domeniul financiar :)
Buna,

Am primit o oferta de job de la o companie care nu este din Uniunea Europeana.
Daca este posibil puteti sa ma ajutati cu un sfat?

Incerc sa imi dau seama daca trebuie sa inregistrez contractul, cum il inregistrez si care ar fi taxele aferente care ar trebui platite la stat. Mentionez ca activitatea se desfasoara in Europa de Est, nu neaparat in Romania.

Daca aveti nevoie si de alte detalii va rog sa imi ziceti.

Mersi.



Iuai! Multzam fain de lamuriri si de timpul acordat postarii mesajului.

Ca sa lamuresc problema, a fost vorba despre verde intermitent sprea dreapta.
In procesul verbal nu exista nicio mentionare de martori sau inregistrari video care ar putea sa probeze invinuirile care mi se aduc.
Mai mult, spre marele meu noroc, am reusit sa iau legatura cu unul dintre soferii care asteptau la semafor pe banda a 2 care a confirmat spusele mele. In timp ce trecusem deja de semaforul in cauza, lumina intermitenta de culoare verde s-a oprit. In timp ce eu deja executam virajul la dreapta masinile aflate pe strada perpendiculara pornisera de pe loc.

Va multumesc de ajutor, o sa anunt continuarea si deznodamantul povestii. Macar cu atata va sunt dator pentru ajutorul acordat.

M-am mai consultat cu ceva lume si parerile sunt ca nu am sanse de castig din cauza ca am semnat procesul verbal. Are asta vreo legatura? Agentul respectiv mi-a spus ca semnarea procesului verbal reprezinta luarea la cunostinta si nu acceptarea contraventiei.
Intre timp am reusit sa gasesc o persoana dintr-o alta masina care m-a vazut trecand pe verde intermitent.
Credeti ca am sanse sa castig contestatia?
Multumesc de raspunsuri.
Pentru domnul Adrian Tudor: poate nu am explicat eu bine situatia. Bulevardul de pe care veneam eu are 3 benzi pe sens, prima banda pe care circulam eu este doar pentru viraj la dreapta, este verde intermitent mereu exceptand situatia in care pietonii au verde respectiv conducatorii auto care vin din stanga au verde.

Cand am trecut eu prin dreptul semaforului aveam verde intermitent, pietonii aveau rosu insa pana am facut virajul la dreapta ( distanta de 4-5 metri ) conducatorii auto care veneau din stanga primisera si ei verde. Dupa ce am executat virajul dreapta, m-am uitat si conducatorii auto pornisera de pe loc. Nu am obstructionat in niciun fel circulatia pentru ca respectivii conducatori erau in spate la 15-20 de metri deci nu poate sa fie vorba nici de neacordare de prioritate.

Ce este de subliniat e ca agentul respectiv nu a vazut culoarea semaforului meu cand am trecut eu prin dreptul lui si faptul ca acesta imi indica verde intermitent. Din cate stiu eu legea prevede ca se suspenda permisul de conducere daca la trecerea autovehiculului prin dreptul semaforului culoarea acestuia nu este verde, ori eu am trecut pe verde intermitent.

Nu zic ca a fost rea vointa sau nepricepere din partea agentului insa este posibil ca eu am prins foarte putin din cat mai ramasese din verdele intermitent si pana am executat virajul nu mai era intermitent.

Precizez ca semaforul cu verde intermitent era inainte de trecerea de pietoni, pe urma mai erau 4-5 metri si abia pe urma facusem virajul la dreapta.

V-as ramane profund indatorat daca puteti sa imi mai raspundeti si la acest post.
Multumesc, o zi buna.
Buna,

Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni si e foarte probabil ca nu am gestionat situatia cum trebuie, in special la completarea procesului verbal. Incerc sa descriu mai jos circumstantele, personal mi se pare ca este abuz in serviciu:

Intr-o intersectie semaforizata electric am virat dreapta pe culoarea verde intermitent. Pe strada pe care am virat, la aproximativ 25 de metri, am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Mi s-au cerut actele masinii, permisul, asigurarea si buletinul. Le-am prezentat, la care mi s-a comunicat ca mi se retine permisul pe o perioada de 90 de zile pentru ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. I-am explicat ca eu trecusem pe verde intermitent, la care raspunsul domnului agent a fost: "eu stiu ca nu aveai verde intermitent deoarece se facuse verde la semaforul perpendicular in timp ce faceai virajul".
Initial nu am vrut sa semnez procesul verbal deoarece nu am fost de acord cu nimic din ce a scris el sau cu fapta in sine. Raspunsul a fost "semnarea procesului verbal reprezinta luarea la cunostinta a contraventiei si nu faptul ca esti de acord cu ea" In acelasi timp la sectiunea "alte mentiuni" a completat cu scrisul lui "Eu nu am vazut verde intermitent".

Intrebari si lamuriri:
1) voi depunde o contestatie la Judecatorie prin care o sa mentionez ca respectivul agent s-a bazat pe culoarea unui semafor perpendicular si nu s-a bazat ca a vazut semaforul pe care il aveam eu. ( am reverificat intersectia respectiva, este verde intermitent mai cateva secunde cand cei din directia opusa au verde). Problema este ca in procesul verbal nu mentioneaza unde se afla el. Am doi martori care au vazut unde am fost oprit + stiu numarul masinii care a fost oprita in spatele meu.

2) este vreo problema ca am semnat procesul verbal?

3) pe procesul verbal nu este trecuta perioada pentru care imi este suspendat permisul ( citat"incetarea dreptului de a conduce incepe din 21.11.2011 conform dovada ****"

4) pe langa pot sa cer sanctionarea agentului chiar daca in procesul verbal nu am facut mentiunile de mai sus?

5) in ce cazuri de admit probele video la proces?

In final vreau sa mentionez ca eu am trecut pe culoare verde intermitent, chiar am schimbat i viteza intai pentru a ma asigura ca nu se schimba intre timp.