avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate Rkf

Activitate Rkf

Buna seara!
Care este forumul superior Asociațiilor de Proprietari unde pot reclama Președinta blocului atât pentru agresiune fizică și verbala (m-a pocnit cu palma peste cap si mi-a pus mâna in gat, impingandu-ma), cât și abuz în serviciu. In ultima Adunare Generală s-a votat mărirea Fondului de reparatii pentru schimbarea coloanelor de apa, iar de ieri am aflat că din acei bani se va pune faianță pe scara (au ajuns deja la etajul 1), blocul fiind zugrăvit de la tencuiala cu 2 ani in urma.
Am completat o cerere prin care solicitam copii după documentul prin care s-a luat hotărârea să se schimbe utilizarea banilor, ofertele adunate și contractul pentru aceasta lucrare de faiantare a blocului.
Când am solicitat număr de înregistrare pe cerere, Președinta a început sa tipe, m-a pocnit și împins.
Menționez că Asociatia are contract cu o firma de administrare blocuri, iar Președinta primește salariu de la locatari.
Mulțumesc anticipat pentru sfaturi!
Buna ziua!

Am primit la sediul firmei o instiintare de infiintare poprire pentru un angajat care urma sa isi incheie colaborarea cu firma in 2 zile (se muta din tara)

Plicul era de la un Executor judecatorec, care reprezenta un creditor cu sediul in Emiratele Arabe (pt un credit de nevoi personale luat de la un retailer de IT din Bucuresti). Mi se solicita, in situatia in care persoana nu mai lucreaza la firma mea, sa trimit Decizia de incetare si extras din REVISAL.

Stiu ca recent s-a modificat legea executarii silite. Mai are dreptul un Executor sa solicite aceste documente sau este suficient sa ii trimit raspunsul ca persoana si-a incheiat colaborarea?

Multumesc anticipat!
In urma cu 3 ani si jumatate am facut Antecontractul de vanzare-cumparare pentru terenul din spatele casei. Pentru ca proprietarul tot evita semnarea contractului si noi ii dadusem o mare parte din contravaloarea terenului, am inceput sa investigam. Astfel am aflat ca terenul platit de noi era gajat la banca, dinanintea semnarii antecontractului, iar notarul cunostea acest aspect. Dupa mai multe Notificari prin executor, proprietarul sustine ca a rascumparat terenul de la banca si ca vrea sa faca actele doar la Biroul Notarial unde a comis infractiunea initiala si unde stim ca a facut mai multe ilegalitati.
Exista vreo baza legala prin care una din parti alege Biroul Notarial sau este la accordul partilor?
Daca Vanzatorul refuza semnarea actelor in alta parte, noi ce putem face pentru intrarea in legalitatea cu acest teren?
Multumesc anticipat,
Raluca
Răspuns la discuția Calcul pre-postnatal dupa CIC
Cele doua saptamani de medical s-au platit cu 75%. Pe mine ma intereseaza care este brutul aferent celor 3400 RON din indemnizatia de crestere a copilului, ca sa pot calcula brutul pe ultimele 6 luni aferente concediului prenatal.
Multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa calculez valoarea venitului pentru perioada de concediu pre-postnatal, avand in vedere ca am fost in CIC 2 ani pana pe 5 noiembrie cu indemnizatia plafonata la 3400 RON, doua saptamani din noiembrie am avut medical si am realizat un venit net de 3000 RON, salariul meu brut fiind de 8000 RON. Perioada estimata a nasterii celui de-al doilea copil este prima saptamana din aprilie.

Va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Ma pot obliga in vreun mod sa accept un pachet salarial inferior? Ce se intampla daca eu nu vreau sa semnez nici un Act Aditional de micsorare a salariului, imi pot amana inregistrarea contractului?
Buna ziua,

Pe 5 noiembrie copilul a implinit 2 ani si astfel m-am intors pe 7 la birou. O data cu cererea de reincepere a activitatii am depus si informarea ca sunt insarcinata in 18 saptamani insotita de adeverinta de la medicul ginecolog.
Reprezentantii conducerii, care sunt in alta tara, se intereseaza deja care sunt modalitatile sa scape de mine. Mentionez ca am pozitie de management, insa firma este intr-o continua restructurare, fiind posibil ca in 6 luni sa se inchida.
Fiind deja insarcinata, pot fi data afara, atata timp cat in ziua reluarii activitatii postul exista? Daca da, ce drepturi am (salarii compensatorii, durata preaviz)?

Va multumesc!