avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate alicexxv

Activitate alicexxv

Avem copii de pe c.i.m, dar intre timp au mai intervenit diferite acte adiționale pe care nu toți le aveam . Aveam nevoie de o situație centralizata pentru a putea expertul contabil sa ne calculeze diferența pe care o au sa ne dea în acești 2 ani de când a început procesul până la final, pentru că ei au calculat niste sume derizorii în jur de 1300 lei pe care ii dau in 5 ani.
Buna ziua. Suntem un grup de asistenți personali care am acționat în judecată DGASPC sector 4 pentru acordarea sporului de 15 %pentru condiții vătămătoare. Acest spor s-a câștigat anul trecut în iunie definitiv în instanta. DGASPC a înțeles din aceasta decizie că trebuie să ne acorde retroactiv de la începutul procesului până la finalizare acest spor (cam 2 ani a durat procesul) și atât, deși în decizie spune că trebuie să îl dea in permanenta. Menționez că acest spor pentru condiții vătămătoare exista la nivelul DGASPC sector 4 pentru toți angajații mai puțin asistenții personali din momentul apariției legii prin care se acordă acest spor. Ce putem face noi in continuare când o instituție a statului nu i- a in considerare o hotărâre judecătorească definitivă????
Am incercat varianta executării silite, dar nu vor sa pună la dispoziția avocatului și expertului contabil contractele de munca. Itm-ul refuza sa ne pună la dispoziție contractele cerandu-ne sa le luam tot de la DGASPC , iar ei nu pot decât să îi amendeze in caz de refuz. Și tot stam și trimitem hârtii peste hârtii și așteptăm răspunsuri în așa zisele termene legale iar acces în aceste instituții care ar trebui sa fie in slujba cetățeanului nu avem. Totul se face online....Am ajuns sa ne luptam cu morile de vânt.
Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele disciplinei in constructii:
- conform regulamentului de urbanism art. 6, constructia depaseste limita maxima de 15m in cazul cladirilor construite in regim insiruit pe limitele laterale de calcan
- conform Noului cod civil 2011 – Legea 287/2009, cap.3, art.615, pct. 2 balcoanele neparalele cu linia de hotar nu respecta limita de 1m fata de hotar (sunt pe hotar)
- conform regulamentului de urbanism nu este permisa iesirea in consola a niciunei parti a constructiei noi deasupra celei existente (in cazul de fata acoperisul constructiei noi depaseste limita de calcan)
- conform regulamentului de urbanism inaltimea cladirilor din aceasta zona este de P+2+M. In cazul de fata constructia are P+3+mansarda . In proiect apare ca fiind o constructie cu P+2+mansarda la mansarda (ceea ce eu nu am mai auzit pana acum).
Intrebarile mele ar fi:
- era nevoie de un acord scris de la mine pentru constructia pe calcan
- am gasit urmatoarele lucruri si despre expertiza tehnica pentru alipirea la calcan si mentionez ca nu mi s-a facut nici-o consolidare la structura acoperisului decat au inlocuit niste tigle acolo unde le-au spart, iar la fundatia casei mele nu au intervenit cu nici-o solutie de consolidare desi ei au fundatia mai adanca.
Expertiza tehnica pentru alipirea la calcan – Se realizeaza atunci cand se construieste o casa alipita de o alta constructie deja existenta. Prin expertizare se cauta obtinerea unei solutii prin care cladirea existenta sa nu aiba de suferit in timpul lucrarilor de constructii sau dupa aceea, in exploatare, cel mai important aspect al acestui gen de expertiza fiind solutia de fundare in zona de adiacenta dintre cladiri. Uneori, sunt necesare lucrari de interventie la constructia existenta (subturnari, consolidari ale sarpantei*), iar aceasta presupune acordul notarial al proprietarului (sau a tuturor proprietarilor, daca sunt mai multi) acestei constructii.

*in cazul in care casa noua este mai inalta decat cea existenta, apare riscul aglomerarii de zapada pe acoperisul casei mai scunde. Aceasta conduce la incarcari mai mari la sarpanta casei existente, prin urmare, va fi necesara verificarea si eventual consolidarea structurii acoperisului casei de care ne lipim la calcan.

Cu toate aceste nereguli are toate avizele si autorizatiile obtinute. In acest caz eu ce ar trebui sa fac: sa dau primaria in judecata pentru ca iau dat autorizatie de constructie sau sa il reclam pe proprietar la primarie si la disciplina in constructii????????



Discuție balcon
situatia este urmatoarea: am o casa cu un parter cu zidul pe linia de hotar, in spate se construieste un bloc p+2E+m tot pe linia de hotar. intrebare: este legal sa se faca balcoane pe linia de hotar, chiar daca nu au orientare spre proprietatea mea?



problema mea este urmatoarea: stau la casa in bucuresti, iar de curand pe terenul din spatele casei a inceput sa se construiasca un bloc p+2+m. casa mea are decat parter, iar peretele despartitor este pe hotar. Si blocul are peretele tot pe hotar cu o distanta de cativa centrimentri intre cei 2 pereti despartitori. intrebarea mea este urmatoarea: au voie sa treaca cu 50-60cm din acoperis peste casa mea ? mentionez ca apa de pe acoperis nu va cadea pe casa mea