Va salut, Multumesc pentru mesajul si suportul dvs. In cazul meu debitorul are o notificare in cazul obligatiei de a face dar ulterior au aparut alte elemente in rezolvarea litigiului dintre noi doi. Dar avand in vedere ca fapta ilicita extracontractuala in speta este de fapt o fapta cauzatoare de prejudicii, distrugere de bunuri, voi merge pe prevederile art.1523 C civ. lit. g dat fiind si interventia anumitor organe si aplicarea de amenzii ceea ce duce la caracterul clar ilicit extracontractual al faptei debitorului. Initial am avut si eu intentia de a mai notifica inca odata dar asta ar fi a 3 -a notificare in conditiile in care nu s-au respectat nici celelalte doua.
Multumesc inca odata.
Va salut,
In materia raspunderii civile delictuale, mai inainte de inceperea procesului civil, creditorul-partea care a suferit un prejudiciu este indreptatit/ obligat sa-i trimita o notificare debitorului pentru ca acesta sa repare prejudiciul de buna voie mai inainte de inceperea procesului?
Singurul beneficiu este ca daca debitorul isi executa obligatia dupa inceperea procesului civil si acesta nu a fost notificat ( scrisoare recomandata cu confirmare de primire) atunci nu se pot cere cheltuielile de judecata de catre creditor.
Este aplicabila si in materia raspunderii civile delictuale aceasta procedura de notificare?
Discutam de obligatia de a face impusa debitorului nefiind evaluabila in bani.
Multumesc mult!
Buna ziua,
Intr-o cerere de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face, reclamantul poate sa ceara executarea acestei obligatii intr-un termen rezonabil stabilit de instanta sau sa precizeze clar acest termen. Am in vedere dispozitiile art.906 C. proc.civil . Pe scurt termenul poate sa fie stabilit de instanta sau sa fie precizat de reclamat in cererea de chemare in judecata
Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: am participat la un concurs public la o institutie bugetara, concurs care s-a soldat cu respingerea tuturor candidatilor. Din informatiile mele unul dintre candidati nu indeplinea cerintele cerute de lege cu privire la specializare, vechime etc. etc. Am cerut initial sa mi se comunice aceste informatii de la institutie, bineinteles ca am fost refuzat, am facut plangere prealabila in conditiile L 554/2004 dar nu am primit nici un raspuns. Prin urmare urmatorul pas este sa ma adresez intantei in comunicarea informatiilor cerute de mine.
Ma intereseaza care este modalitatea concreta de rezolvare a unei astfel de cereri de catre instanta, in conditiile in care datele cu privire la vechimea in munca ar fi considerate ca fiind date personale. Mai precis care este calea legala de aflare a acestor informatii. cu privire la vechimea in munca a unei persoane.
Multumesc anticipat.
Buna seara. In vederea paralizarii unei actiuni avand ca obiect scoatere a unor pomi aflati pe linia de hotar, poate fi invocata uzucapiunea de 30 de ani in ceea ce priveste dobandirea unei servituti contrare si aparente .
Aceasta invocare a dreptului de servitute contrara si aparenta , in fata instantei, trebuie timbraja corespunzator?
Multumesc anticipat.
Multumesc freeelis , pe mine ma intereseaza sa obtin un raspuns negativ si faptul ca mi-am dat toata silinta pentru obtinerea lor. Stiu deja ce este in contracte, avand in vedere ca oamenii m-au ajutat oferindu-mi o copie a acestora, dar care din pacate nu pot fi folosite in acest moment.
Multumesc myhaytzy- intr-adevar o idee pe care o voi dezvolta in actiune. De fapt mie imi sunt necesare copii dupa contracte de munca care sa contina numele angajatului, angajatorului si locul muncii, altceva nu imi este necesar.