avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate danyn2008

Activitate danyn2008

Răspuns la discuția Madalina Lefter
Cred foarte mult în steaua Mădălinei, cred că acest copil este excepţional, este un geniu muzical, aşa că românii şi România ar trebui să se preocupe mai mult de ea, să fie mai conştienţi de valoarea ei. Copilul acesta a bătut la multe uşi care i s-au închis în nas, s-a confruntat cu multă răutate şi invidie în propria ţară, a fost la multe festivaluri la care nu a fost recompensată cum merita. Fetiţa asta se ducea şi cânta cel mai bine din festival şi venea acasă cu menţiune, iar copii mult mai puţin competenţi urcau pe podium. Depinde cine era în juriu, Mădălina nu e un copil să meargă cu plicuri, sacoşe, sarsanale. La noi predomină corupţia, dar părinţii Mădălinei nu au ce să dea şi, chiar dacă ar avea, tot nu s-ar compromite, fiindcă au coloană vertebrală. Concursurile sunt tarate în proporţie de 99%, iar membrii unor jurii favorizează fără a ierarhiza corect. Dau la copilul de 9 nota 10, iar Mădălinei, care e de 10, îi dau mai puţin.Dumnezeu a pus in copila aceasta tot ce putea fi mai cald si mai frumos...Cu un chip atat de dulce si o voce care cutremura chiar si cea mai de piatra inima, sunt sigur ca va ajunge acolo unde si-a propus..Felicitari si multa sanatate si noroc si deasemenea putere de munca, in aceeasi masura cum? felicit parintii, familia, prietenii si profesorii care te sustin in parcursul tau.Cu parere de rau iti spun ca pentru tine e pacat caci esti roman si nu esti apreciata la tine-n tara,cum dintr-o tara atat de mica si controversata de multe ori chiar de ai sai locuitori, totusi se nasc voci in fata carora intreaga lume ramane muta si ajung pe scenele mari ale lumii.Dar asta e...Bravo Madalina ma faci de-a dreptul mandru mai ales prin vocea care o ai? si totodata ca esti romanca si cred ca nu te rusinezi de nimic.Valorile isi ating telul indiferent unde se nasc...Felicitari din inima.
O urmaresc de multa vreme pe aceasta minune a muzicii romanesti. Nu mai am nici o indoiala ca ea este intr-adevar cea "aleasa" sa devina cea mai mare stea a muzicii noastre usoare, in tara si peste hotare. Nu tipatoarele, figurantele si vulgarele de care? suntem satui pana peste cap. Ci o fetita simpla, curata si cu bun simt care ne lasa fara rasuflare de cate ori urca pe scena! Bravo Madalina.Asemenea performante le obtii doar daca esti printre "cei alesi". Sa dea D-zeu sa aveti putere toti cei implicati in aceasta frumoasa poveste de? succes: Madalina, parintii, profesoara si toti cei ce o sustin.Indiferenţa autorităţilor. În ţara natală însă, Mădălina n-a avut parte de nici un fel de sprijin, ba, dimpotrivă, a fost adeseori şicanată. Autorităţile româneşti la toate nivelurile, chiar dacă au fost contactate, au refuzat să o sprijine material şi moral. Aşa a ratat Mădălina parti­ciparea la un faimos concurs din SUA - American Got Talent -, unde a fost acceptată după ce a trecut de calificare şi de câteva etape preliminare. Aceasta ar fi fost o rampă de lansare fantastică, dar n-a avut parte de sprijin, deşi a primit atâtea premii şi a adus faimă României în lume. http:/fanclubbucurestimadalinalefter.webs.com/ ; http:/fcb-madalina-ioanalefter.blogspot.com/ http:/www.youtube.com/watch?v=AMgaKG-QVdU&feature=BFa&list=FLPdgQ0bgUN_R22GhjfYJkaA&lf=BFp ; http:/www.savevid.com/?url= http:/www.youtube.com/watch?v=kBQ-v4oHfP0 ; http:/www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-d4958f4a-6a46-442d-b04c-0259a1690efb.html#p=0 ; http:/www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-b2a31100-2d1f-438b-949d-86974eec832e.html ; http:/www.telem.ro/arhiva/?flv=2011/02/emisiuni/marile01feb11 [ link extern ]
[ link extern ]
MadalinaLefter1998@hotmail.com ; [ link extern ] /
[ link extern ]
Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa centrala romaneasca sa puna talentele pe prima pagina, inainte ca sa o faca strainii?! Sa ne fie rusine. Avem atatea valori in tara asta si ne batem joc de ei, prin ignoranta si nepasare. „Mădălina Lefter este o voce cu totul şi cu totul deosebită. Are un timbru special, de zici că nu e adevărat. Pentru partea a doua am ales un actor care să aibe succes mare la tineret, un om la modă, iar acesta este Dan Puric”, a mai declarat Doina Popa.FELICITARI PENTRU ACEASTA INITIATIVA si FELICITARI pentru promovarea valorilor precum Madalina Lefter fetita care prin vocea sa, ne-a facut atat de mandri ca SUNTEM ROMANI....BRAVO Cel mai interesant moment a fost cand a cantat Madalina Lefter, o fetita de 12 ani, dar cu o voce superba...mai cunoscuta in Italia decat la noi...Multa bafta Madalina, si sa auzim de bine si peste ani...
Madalina Lefter, ieseanca de doar 12 ani, eleva a Colegiului National "C. Negruzzi", a cantat alaturi de trupa ABBA, intro inregistrare pentru ultimul episod al emisiuniiconcurs "Ti lascio una canzone", care va fi difuzat miercuri, de la ora 22.10, pe postul de televiziune RAI 1.
Melodia interpretata impreuna cu legendarii de la ABBA este "The Winner Takes It All": "Stiam multe dintre melodiile lor, mai ales ca le-am mai cantat si la emisiunea lui Mihai Bendeac. Oricum, cand iam vazut, nu m-am putut stapani si am inceput sa plang. Nu stiu ce oameni sau copii au mai avut sansa sa cante cu ABBA. Sper ca am facut Romania mandra de mine si ca am reprezentato cum a trebuit", ne-a spus Madalina.
Ea a castigat Premiului Juriului prestigioasei emisiuniconcurs din Italia, a carei finala a avut loc pe 16 noiembrie. "Madalina Lefter a castigat trei episoade din cele noua derulate pe parcursul a doua luni si a fost considerata adevarata revelatie a acestui concurs", precizeaza prof. Gabriela Nechita, de la Palatul Copiilor Iasi.
Madalina Lefter a fost deja invitata de postul RAI 1 sa filmeze cateva spectacole de Craciun si Revelion. De asemenea, a fost selectata impreuna cu alti trei concurenti la "Ti lascio una canzone" sa participe la doua turnee in SUA, anul viitor. Duet. Stefan Banica introduce in traditionalele concerte de Craciun un nou talent muzical. Este vorba de micuta Madalina Lefter, pe care sotul Andreei Marin o are ca oaspete principal in patru dintre cele cinci concerte ale sale. Ieseanca de numai 12 ani, Madalina Lefter, este castigatoarea Premiului Juriului la cea mai populara emisiune din Italia, concursul televizat "Ti lascio una canzone".O puştoaică româncă curtată de marile televiziuni italiene, va cânta în duet cu Cutugno şi Dionne Warwich Mădălina Lefter, o tânără solistă de muzică uşoară din Iaşi, este considerată de specialişti un adevărat fenomen. Ea a reuşit o performanţă unică în România. La numai 12 ani, a primit o ofertă onorantă, pe care nu a mai avut-o până acum nici un copil din ţară: un contract de exclusivitate cu canalul naţional de televiziune italian RAI (televiziunea naţională italiană), pentru a participa la cea mai urmărită emisiune din Italia şi una dintre cele mai apreciate din Europa - concursul "Ti lascio una canzone" (Îţi las un cântec). La această emisiune, Mădălina participă în calitate de invitată pe parcursul a 15 episoade. Micuţa ieşeancă are astfel ocazia de a-şi etala săptămânal calităţile vocale, abordând un repertoriu complex, ce include melodii cunoscute din repertoriul italian şi internaţional. Mai mult, şi televiziunea italiană Canal 5 a venit cu o ofertă extrem de avantajoasă, un contract prin care tinerei soliste i s-a oferit oportunitatea de a cânta în duet cu superstar-uri ca Dionne Warwick (mătuţa lui Whitney Houston), Massimo Ranieri, Lucio Dalla, Anna Oxa, formatia "Pooh", Alessandra Amoroso, Toto Cutugno, etc. "Vocea Mădălinei i-a uluit pe realizatorii emisiunii , care au invitat-o la începutul verii la sediul RAI de la Roma pentru mai multe probe suplimentare... Familia fetiţei a fost de acord cu contractele şi speră să aducă fetiţei lor o mai mare recunoaştere şi punere în valoare a calităţilor sale artistice. Părinţii îşi doresc ca postul de televiziune RAI să devină un loc unde talentul Mădălinei să se poata dezvolta plenar, în cadrul unei echipe formidabile de la care va avea foarte multe de învăţat", a spus Sabina Manea, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Iaşi. [youtube=[ link extern ] .
Aproape ca nu-mi vine sa cred !
Bravo, copil !
Sa te ajute D-zeu sa ajungi mare de tot !
Vezi ... incet incet ... visele noastre prind aripi !
Trebuie doar sa ... muncesti si ... sa-ti doresti !
Mai exista o fetita care a facut senzatie in Italia , se numeste Madalina Lefter .Ea a castigat premiul juriului la un concurs asemanator ca importanta si anvergura , desfasurat la postul de televiziune RAI 1. Va rog sa o popularizati deoarece merita din plin . Este un fenomen , un geniu de care veti fi mandri daca o veti asculta si merita sustinerea noastra . Pe timpul desfasurarii concursului a avut de infruntat in numeroase situatii reactii mult prea dure la adresa unui copil , insa a reusit sa demonstreze ca este cea mai buna chiar daca doar juriul , nu si publicul i-a acordat nota maxima. Mihai Bendeac o anunta si pe Madalina Lefter, o tanara in varsta de 13 ani, care este considerat un adevarat fenomen al muzicii romanesti.
Mihai Bendeac a scris pe blogul sau ca ideea cooptarii Madalinei in echipa sa i-a fost sugerata de unul dintre vizitatorii blogului.
"Indeplineste toate conditiile: are un talent incredibil, e profesionista, s-a nascut pentru a canta, iubeste si traieste la maxim fiecare secunda pe scena. Radiaza o frumusete din interior si sper sa ne faca si pe noi mai buni. Astazi a semnat contractul. (...) Peste 40 de premii nationale si internationale. Felicitari ! Madalina,intr-adevar are o voce f. frumoasa ,pacat ca un asa talent e promovat mai mult in afara tarii.Bravo este putin spus!"Divele"României ar trebui să-si pună o intrebare.Madalina merită aplauze de la o tară întreagă,ea să fie numită mica DIVA a României! BRAVO!
De ce fetita asta e atat de apreciata in Italia, iar in Romania nu e bagata in seama? Italia se bazeaza pe o scara sanatoasa a valorilor, stiu sa aprecieze ceea ce e bun si de calitate. Imaginati-va o seara la TV, pe un post canta fetita asta, pe alt post canta un manelist. Pariu ca stiti si voi cine face audienta mai mare??Fata asta canta live mai bine decat orice vedeta de la noi. Nu a cerut bani italienilor, ci doar sa-i fie platita cazarea si transportul, cine sunteti voi sa o judecati ?? Si daca o sa ajunga sa cante pe bani, care e problema? E o voce care merita toti banii. La noi fac banii toate panaramele cu vocea reglata in studio, fetita asta de ce n-ar face bani cu o voce atat de minunata? R.I.P Romania
BRAVO ,BRAVO ,BRAVO VAD CA MAI EXISTA SI PUTINA INTELIGENTA IN ROMANIA FELICITARI MADALINA SI SA AJUNGI PE CELE MAI INALTE CULMI ALE LUMII DAR SA NU POMENESTI CA ESTI ROMANCA , ROMANIA NU TE MERITA ,ROMANII ISI MERITA SOARTA ,PACAT DE OAMENII INTELIGENTI CARE SUNT PUSI IN UMBRA DE COCALARI SI PITIPOANCE.
Bravo Madalina noi suntem alaturi de tine mereu. SUNTEM MANDRI CA EXISTA COPIII CA TINE INTELIGENTI ,MODESTI ,SI TALENTATI .
Anul trecut Madalina Lefter a reprezentat cu cinste Romania la aceasta super productie care isi propune sa promoveze spiritul de prietenie intre copiii talentati.Talentul depăşeşte graniţele
Se spune că Iaşul reprezintă capitala culturală a României; şi asta e pe bună dreptate!
Cunoscutul "Palat al Copiilor" din Iaşi se poate mândri că a cizelat, după părerea mea, unul dintre cele mai valoroase diamante ale muzicii româneşti autohtone.
Mădălina Lefter, o tânără artistă, în vârstă de numai 12 ani, este membră a Cercului "Melos", condus de dna. prof. Gabriela Nechita. Mădălina a cucerit inimile spectatorilor încă din 2007, când a câştigat mult cunoscutul trofeu "Mamaia Copiilor". Dar succesul ei nu s-a oprit acolo, ci a continuat prin câştigarea Selecţiei Naţional pentru "Eurovision Junior" din 2008 şi a multor alte trofee internaţionale.
Însă succesele ultimilor ani şi-au arătat roadele la finele anului 2009 când Mădălina a atras atenţia producătorilor celebrei emisiuni de divertisment "În puii mei !" realizată de postul de televiziune Antena 1, cooptând-o în echipă şi pe mica noastră artistă.
Anul acesta, talentul Mădălinei a depăşit graniţele, la propriu, ea fiind invitată special de realizatorii concursului "Ti lascio una canzone", difuzat de postul de televiziune RAI UNO din Italia.
Succes ieşean la prima ediţie a emisiunii „Ti lascio una canzone”
Bravo, Mădălina!
Melodia „E poi”, interpretată de ieşeanca Mădălina Lefter, a fost declarată câştigătoare, vineri seara, la prima ediţie a emisiunii „Ti lascio una canzone”, difuzată pe canalul italian de televiziune RaiUno.
Emisiunea – concurs este prezentată de Antonella Clerici şi are ca protagonişti copii între 7 şi 15 ani, care interpretează cele mai frumoase melodii din istoria muzicii italiene şi internaţionale. Mădălina, care este singurul copil străin din emisiune, are din această toamnă un contract de exclusivitate, pentru a apărea pe parcursul celor unsprezece ediţii ale noului sezon. Ea va cânta solo, dar şi alături de solişti internaţionali de marcă. „Sper că voi avea şansa să devin cunoscută şi în străinătate şi sunt convinsă că voi câştiga multă experienţă”, ne declara, recent, Mădălina Lefter.
Visul ei este acum pe cale să se împlinească. Atât juriul, cât şi publicul din sala RAI Auditorium din Napoli au votat, în unanimitate, piesa interpretată de românca de 12 ani ca fiind câştigătoare. Reacţiile nu au întârziat să apară. Pe YouTube, unde puteţi asculta interpretarea ireproşabilă a melodiei interpretate solo de Mădălina, la „Ti lascio una canzone” , au fost postate, în limba italiană, câteva comentarii mai mult decât încurajatoare: „Mădălina eşti fantastică… în momentul în care te-am ascultat m-au trecut fiorii de emoţie… m-ai făcut să simt acest cântec… sincer, această fată îi lasă fără grai pe cei care o ascultă… bravo Mădălina, continuă tot aşa!”. Aprecierile au fost pentru întreaga emisiune, dar Mădălina Lefter s-a remarcat în mod special: „Cu toţii au fost foarte buni…. Dar această tânără a învăţat cântecul în numai trei zile, nu este de origine italiană şi a fost pur şi simplu la înălţime…”, este textul unui alt comentariu.
„A fost o seară incredibilă, plină de emoţie şi mândrie! Aşa cum exclama la final Antonella Clerici: «Bravo Mădălina, bravo România!» După 4 ani şi 9 luni, îmi văd visul cu ochii, acela de a o aduce pe Mădălina acolo unde merită!”, mărturiseşte profesoara de canto a Mădălinei, Gabriela Nechita, coordonatorul cercului „Melos”, de la Palatul Copiilor.
Mădălina Lefter este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”. Vara aceasta a câştigat Premiul I la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor”, ca membră a duetului „Solaris”, alături de ªtefan Roşcovan, dar şi Marele Trofeu „Cerbul de Aur Junior”.
**Printre lacrimi de bucurie spunem felicitari Madalinei, parintilor ei, doamnei profesoare Gabriela Nechita si le dorim sanatate, noroc si pe viitor sa fie feriti de neplaceri si rautati. Draga Madalina, "steaua ta " straluceste din ce in ce mai tare, sa fii mereu puternica. Dumnezeu a pus in copila aceasta tot ce putea fi mai cald si mai frumos…Cu un chip atat de dulce si o voce care cutremura chiar si cea mai de piatra inima, sunt sigur ca va ajunge acolo unde si-a propus..Felicitari si multa sanatate si noroc si deasemenea putere de munca, in aceeasi masura cum? felicit parintii, familia, prietenii si profesorii care te sustin in parcursul tau…Cu parere de rau iti spun ca pentru tine e pacat caci esti roman si nu esti apreciata la tine-n tara,cum dintr-o tara atat de mica si controversata de multe ori chiar de ai sai locuitori, totusi se nasc voci in fata carora intreaga lume ramane muta si ajung pe scenele mari ale lumii.Dar asta e…Bravo Madalina ma faci de-a dreptul mandru mai ales prin vocea care o ai? si totodata ca esti romanca si cred ca nu te rusinezi de nimic.Valorile isi ating telul indiferent unde se nasc…Felicitari din inima.
Leggendo i commenti a questo video mi chiedo perché non si puo accettare una persona per quello che puo fare ,per quello che e,non per la sua nazionalita?.Una bambina da 12 anni con una grande voce, una grande voglia di portare al mondo il suo grande amore per la musica….. Non? rompere le ali di un angelo prima del primo volo!!!Auguri Madalina!! e voi altri levatevi dai co…ni!!!
madonna quanto e? brava! e non sa neanche l’italiano ma canta in italiano perfettamente
Tecnicamente pulitissima e molto intonata..la canzone e un pezzo davvero impegnativa..gli opposti si attraggono..e lei e l’opposto di Giorgia che e dolce e aggraziata..lei e molto potente e grezza..Complimenti..spero che prosegua? questa strada perche i mezzi ci sono tutti..Brava Madalina!!
Benissimo!!! Se non ti piace la voce di Madalina, perche’ troppo potente per la sua eta’, prova a fare una lettera di reclamo alla direzione della RAI. Hai visto mai??? Oppure c’e’ un’altra possibilita’. Hai provato a rivolgerti ad un otorino per la cura delle orecchie,? ci possono essere dei problemi!! Cosi’ avrai modo di riscontrare quanto Madalina sia . "De cand lucrez cu copiii, eu nu am mai vazut asa ceva. E un caz unic, un fenomen. Si cei de la Opera din Iasi spun ca are o voce de aur�, a spus Cristina Nechita, profesoara care a descoperit-o pe Madalina, la 3 ani, la Palatul Copiilor din Iasi.
Fetita fenomen din Iasi cucereste Italia
O fetita de doar 12 ani din Iasi, eleva in clasa a VII-a la la Negruzzi, a reusit o performanta unica in Romania in calitate de solista de muzică uşoară cand a primit o ofertă pe care nu o putea refuza: un contract de exclusivitate cu canalul de televiziune RAI (televiziunea naţională italiană) pentru a participa la cea mai urmărită emisiune din Italia şi una dintre cele mai apreciate din Europa.
Madalina Lefter a fost invitata sa participe la deja celebra emisiune-concurs "Ti lascio una canzone” (Iţi las un cantec) pe parcursul a 15 episoade. Astfel, tanăra ieşeancă are ocazia de a-şi etala săptămanal calităţile vocale, abordand un repertoriu complex format din melodii cunoscute din repertoriul italian şi internaţional. "Vocea Mădălinei i-a uluit pe realizatorii emisiunii , care au invitat-o la inceputul verii la sediul RAI de la Roma pentru mai multe probe suplimentare. In timp ce contractul cu postul RAI era in curs de redactare, o altă surpriză ii aştepta pe părinţii Mădălinei - echipa de realizatori a unei emisiuni-concurs difuzată de Canal 5 (Italia, n.r.) a venit in premieră pentru o solistă din Romania, cu o ofertă de contract extrem de avantajoasă. In urma analizei celor două oferte, familia Lefter a făcut o alegere care va aduce fetiţei o mai mare recunoaştere şi punere in valoare a calităţilor sale artistice. Părinţii işi doresc ca postul de televiziune RAI să devină un loc unde talentul Mădălinei să se poata dezvolta plenar, unul dintre motive fiind faptul că tinerei soliste i s-a oferit oportunitatea de a canta in duet cu superstar-uri ca Dionne Warwick (mătuţa lui Whitney Houston, n.r.), Massimo Ranieri, Lucio Dalla, Anna Oxa, formatia , Alessandra Amoroso, Toto Cutugno”, a spus prof. sabina manea, inspector de imagine al ISJ Iasi.
A castigat cu unanimitate de voturi.
Acum, Madalina, care este şi membră a cercului de muzică uşoară "Melos” de la Palatul Copiilor Iaşi, se pregăteşte intens cu profesoara sa de canto, Gabriela Nechita. "Echipa de la ii incredinţează săptămanal intre cinci şi sapte melodii dintre cele mai diverse, de la Giorgia, Celine Dion, Massimo Rainieri, Lucio Dalla, Anna Oxa şi mulţi alţii. Această emisiune-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene şi internaţionale din ultimii 50 de ani, la finalul fiecărui episod fiind declarată o melodie caştigătoare. Marea bucurie pentru Mădălina a fost faptul că melodia interpretată de ea – din repertoriul Giorgiei - a fost declarată, in primul episod, caştigătoare in unanimitate atat de către juriul de specialitate, cat şi de publicul telespectator. De asemenea, Mădălina a mai caştigat doua episoade cu melodiile din repertoriul Minei şi din repertoriul Laurei Pausini. Din juriul de specialitate fac parte nume prestigioase din muzica şi cinematografia italiană ca Stefania Sandrelli, Massimiliano Pani (fiul celebrei soliste Mina), Valeria Marini. Soliştii, copii cu varste cuprinse intre 6 şi 16 ani, cantă alături de celebra orchestra RAI, sub bagheta maestrului Leonardo de Amicis”, a spus Gabriela Nechita.
Apel la solidaritatea romanilor.
Emisiunea "Ti lascio una canzone” poate fi urmărită in fiecare miercuri (inclusiv astazi), la ora 21.10, pe postul Rai Uno. Ultimul episod, marea finală a concursului, va avea loc pe 17 noiembrie.
Mădălina se află la finalul unei veri fructuoase, ea obţinand Premiul I la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare "Mamaia Copiilor” ca membra a duetului "Solaris” (impreună cu colegul său ªtefan Roscovan) şi Marele Trofeu "Cerbul de Aur Junior”, cu acelaşi duet. "Mădălina este considerată de specialişti drept un adevarat fenomen, ea fiind solista cunoscutei emisiuni de televiziune de la Antena 1 si obţinand zeci de premii naţionale şi internaţionale, printre cele mai importante fiind Trofeul , in 2007, şi reprezentarea Romaniei la Festivalul Internaţional al Cantecului , in 2008. De asemenea, Mădălina Lefter a primit Premiul de excelenţă pentru cultură din partea Primăriei Iaşi in cadrul , pe 14 octombrie. La aceasta importanta distinctie se adăuga o altul, pe 29 octombrie, cand Mădălina a fost premiată de Academia Romană de la Roma, in cadrul unei festivităţi de evidenţiere a valorilor romaneşti”, a mai spus prof. Nechita. Romanii aflati in Italia o pot vota pe Madalina astazi, in timpul emisiunii, dar si in finala de pe 17 noiembrie, pentru ca si publicul telespectator are un cuvant greu de spus. [ link extern ]
Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa centrala romaneasca sa puna talentele pe prima pagina, inainte ca sa o faca strainii?! Sa ne fie rusine. Avem atatea valori in tara asta si ne batem joc de ei, prin ignoranta si nepasare.
MADALINA IOANA LEFTER este din IASI,are 13 anisori,clasa a-VIII-a Colegiul Negruzzi,daca nu ma credeti intrati pe site-ul:[ link extern ] .
"Cred foarte mult în steaua Mădălinei, cred că acest copil este excepţional, este un geniu muzical, aşa că românii şi România ar trebui să se preocupe mai mult de ea, să fie mai conştienţi de valoarea ei. Copilul acesta a bătut la multe uşi care i s-au închis în nas, s-a confruntat cu multă răutate şi invidie în propria ţară, a fost la multe festivaluri la care nu a fost recompensată cum merita. Fetiţa asta se ducea şi cânta cel mai bine din festival şi venea acasă cu menţiune, iar copii mult mai puţin competenţi urcau pe podium. Depinde cine era în juriu, Mădălina nu e un copil să meargă cu plicuri, sacoşe, sarsanale. La noi predomină corupţia, dar părinţii Mădălinei nu au ce să dea şi, chiar dacă ar avea, tot nu s-ar compromite, fiindcă au coloană vertebrală. Concursurile sunt tarate în proporţie de 99%, iar membrii unor jurii favorizează fără a ierarhiza corect. Dau la copilul de 9 nota 10, iar Mădălinei, care e de 10, îi dau mai puţin"Mi-am permis sa citez un roman consternat de lipsa de publicitate si comunicare in Romania in jurul acestui eveniment.Poate parea incredibil, poate parea ireal dar la noi in tara aceasta copila-fenomen a castigat tot ce se putea castiga. Italienii se ridica in picioare la fiecare prestatie a ei, iar romanii nostri … pauza ! Habar n-au de succesul ei din Italia ! Pacat ! Mare pacat ! Ne o va lua strainii , iar noi nici n-am scris vreodata in ziare despre ea [NR : dand cautare pe net am gasit foarte putine articole de presa , informatii disponibile mai ales in blogurile personale ] . Nu a invitat-o nicaieri pe la tv sa ne povesteasca despre experienta ei din Italia.In acest moment ea face saptamanal drumul dus-intors Italia-Romania, pentru repetitii, filmari si … concurs.Romanii ar trebui sa stie ca ea ne reprezinta acolo ! Ar trebui sa stie ca aceasta fetita, copil-minune ne spala imaginea mizerabila pe care ne-am creat-o in afara tarii !Ar trebui sa fie reportaje , transmisiuni in direct, stiri … ! […]Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa centrala romaneasca sa puna talentele pe prima pagina, inainte ca sa o faca strainii?! Sa ne fie rusine. "De ce nu te-a descoprit/apreciat nimeni in Romania?!" Avem atatea valori in tara asta si ne batem joc de ei, prin ignoranta si nepasare. Partea si mai frumoasa este ca si aceasta fetita este, practic, intr-o competitie ! Se intrece saptamanal, incercand sa vada si sa castige locul I. In loc sa scriem despre aceasta voce-fenomen in fiecare saptamana, asa cum s-a intamplat cu Costel Busuioc, cand ne-a adus lacrimi de bucurie, castigand fiecare editie a concursului din Spania … noi ne facem ca ploua !Nu-i asa, dragi ziaristi din Romania ?Nu-i asa, dragi realizatori tv ? Dragi ziaristi,dragi realizatori tv va rugam scrie-ti de aceasta fetita-miracol si invitati-o la emisiunile dumneavoastra,este unica STELUTA a ROMANIEI,care a reprezentat tarisoara ei cu fala si mandrie peste hotare si a castigat premii,cupe si diplome pentru Romania.“Investim în muzică cu Mădălina de aproape 10 ani, de când a început să studieze, dar nu am avut niciun fel de ajutor din partea nimănui”, povesteşte Mihaela Lefter. “Trebuie să fii foarte sărac pentru a beneficia de o bursă în domeniul muzical”, explică femeia mărturisind că a cerut sprijin şi unor fundaţii care sprijină copiii talentaţi dar că nu s-au încadrat în cerinţele impuse. Aşa că soţii Lefter s-au bazat doar pe banii pe care tatăl Mădălinei îi aduce acasă ca să o ajute pe copila care memora şi reda la perfecţiune piesele pe care le auzea la radio şi televizor.“Am renunţat la tot pentru a mă ocupa de copil”, afirmă Mihaela Lefter. “Soţul meu munceşte de la 8 dimineaţa la 8 seara. Avem un mic stand într-un complex comercial”, mai spune aceasta povestind pe ce se duc banii. “Pianul costă 40 de lei ora, iar Mădălina merge la două şedinţe săptămânal. În plus, ia şi ore de canto săptămânal, pe lângă studiul individual”, îi descrie Mădălinei programul mama ei.[ link extern ] /