avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate stefansn

Activitate stefansn

Intrucat desfasor, atat activitati de proiectare pentru instalatii, cat si audit energetic pentru cladiri, am fost nevoit sa ma infiintez ca PFA la Registrul Comertului - alta cale nu exista pentru a face proiecte.
Mai mult, art. 20 din Legea 372/2005 prevede ca Auditorii energetici pentru cladiri si expertii tehnici atestati îsi desfasoara activitatea ca experti independenti, persoane fizice autorizate sau ca angajati ai unor persoane juridice... Iar singura lege care defineste persoana fizica autorizata este Ord. 44/2008, nu-i asa?
In aceasta situatie, inteleg ca legiuitorul a prevazut 3 modalitati de desfasurare a activitatii de auditor energetic pentru cladiri:

1. expert tehnic independent = profesie liberala;

2. persoana fizica autorizata = inregistrare la RC conf. Ord. 44/2008, sub forma de servicii de inginerie, exact ca in cazul proiectelor;

3. angajat al unui agent economic = angajat la un SRL.

Gresesc???

Oare de ce un SRL poate desfasura activitati de audit energetic pentru cladiri sub autorizarea RC si sub cod CAEN 7112, in timp ce o persoana fizica autorizata si inregistrata la RC conf. Ord. 44/2008 nu???
Buna ziua,

Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura activitatea de auditor energetic in acest mod?