avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate Deacon

Activitate Deacon

Răspuns la discuția Admitere INM 2016
De anul asta cursurile incep in ianuarie.
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
PasatGeorge a scris:

Nici eu nu sunt de acord cu incadrare juridica a faptei si cu motivarea Curtii, deoarece chiar daca doar loviturile lui Y au fost cele care au produs moartea victimei , in momentul in care X a aplicat loviturile de picior victimei aceasta era in viata.


Se pare ca si procurorul care a instrumentat dosarul ar fi fost de acord cu noi. :)
Uite aici speta prezentata pe larg [ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Deacon a scris:

Personal nu sunt de acord. Mai ales ca loviturile au fost aplicate intr-o zona vitala a corpului (capul acesteia) tinand cont si de celelalte circumstante ( starea de agonie, imposibilitatea de a se mai apara, etc.) Faptul ca medicul legist stabileste moartea cauzata de loviturile de cutit sau de traumele suferite la nivelul capului nu mai au relevanta decat poate la individualizarea pedepsei.


Răspuns la discuția Admitere INM 2016
De acord. Mai ales ca loviturile au fost aplicate intr-o zona vitala a corpului (capul acesteia) tinand cont si de celelalte circumstante ( starea de agonie, imposibilitatea de a se mai apara, etc.)
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Cred ca diferenta e reprezentata de cei picati la interviu.
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Ramane o proba subiectiva asta e cert desi cred totusi ca acest interviu urmareste identificarea unor trasaturi/profiluri morale. Indiferent de subiectul abordat, se pot adresa intrebari care sa reliefeze prezenta sau lipsa acestora. Cei din comisie trebuie sa aiba un plan de desfasurare, niste intrebari cheie ce trebuie adresate etc.
Nu sunt de acord cu cei care compun comisia respectiv calitatea lor. Din comisie trebuie sa faca parte un psiholog, asta e sigur dar un judecator/procuror/profesor, de ce? Da, sigur este nevoie de persoane din sistemul juridic asta e clar, dar ar trebui cineva specializat in activitatea de recrutare (de ex. un specialist HR din CSM/Ministerul Justitiei, etc).
Nu contest impartialitatea unui judecator sau a unui procuror(cand vine vorba de meseria lor) dar, sa spunem ca dai un interviu de angajare pentru un post de sofer de tir de exemplu. Pai la interviul ala vine un alt sofer de tir care trebuie sa constate daca esti bun sau nu sa conduci ?? NU pentru ca fiecare sofer de tir desi respecta aceleasi reguli de circulatie rutiera, are propriul stil de condus care e foarte posibil sa nu corespunda cu al tau.
Comparatia e fortata stiu si poate nu m-am exprimat chiar corect dar cred ca ati prins ideea.
Stiu ca nicio varianta nu ar fi infailibila dar perceptia unui grup de oameni (3-4 comisii sau cate sunt) despre cum trebuie sa fie magistratul ideal, perceptie care trebuie validata sau infirmata de candidat in 5-10 minute este totusi prea putin.
Baiatul ala cu cea mai mare nota la juridic a dat zeci poate chiar sute de teste psihologice pentru ca stiu mediul (educational cel putin) prin care a trecut si ii inteleg in mare masura frustrarea.
Un magistrat (un om la urma urmei) nu poti sa il ai gata format(dpdv moral), pus pe tava ca o placinta dupa 50 de minute la cuptor. Daca s-ar fi mers pe criteriul maturitatii (considerand ca ar fi direct proportionala cu intelepciunea) atunci macar sa se fi pus limita de varsta 30-35 de ani spre exemplu, desi nici atunci nu ar fi fost un sistem perfect pentru ca nu are cum sa fie. Vezi magistrati cu vechime corupti, beti la volan sau care ,,se iau in gura\" cu politistii prin benzinarii si care apar pe la emisiuni tv.


Sper sa particip mai activ in rezolvarea/propunerea de spete pe masura ce parcurg materia si timpul mi-o permite.
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Eu cred ca te poti retrage fara probleme. Nu stiu totusi daca trebuie sa restitui taxele/contravaloarea cursurilor. Dar, ar fi chiar ultima problema asta :)
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Astazi am inceput si eu sa invat. Parca e ceva mai greu la inceput. Dar sper sa-mi intru in ritm in vreo saptamana. Sper sa fie cu folos. O sa incerc si la Barou. La SNG nu m-am hotarat inca.
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Legat de autori, multi merg pe Udroiu - penal/proc.pen si pe Boroi & co. pe Civil/Proc.civ.
Eu unul cred ca sunt foarte accesibili si usor de inteles. Astept sa ni se alature din ce in ce mai multi aici. Alida, cum ti s-au parut grilele de anul asta?
Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se pregatesc pentru , poate cel mai greu concurs de admitere din Romania. Ma voi numara si eu printre ei , asa ca o sa urmaresc cu atentie discutiile viitoare, sa speram majoritatea constructive, ce vor avea loc aici. Va doresc succes in pregatirea voastra pentru ocuparea locurilor scoase de INM (care sunt din ce in ce mai putine) atat celor care participa anul acesta, cat si celor ca mine, aspiranti ai statutului de auditor de justitie in 2016.